Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Преходник за Sony NEX
Автор: lomidol   
Дата:   23-01-12 15:33

Решил съм да си взема едно нексче/тяло/ и да си ползвам никонските обективи.Някакви идеи за преходници?

Отговори на това съобщение
 Re: Преходник за Sony NEX
Автор: mike74   
Дата:   23-01-12 15:46

Е-бей [smilie5]

Автор: mike74   
Дата:   23-01-12 15:47

има и с контрол на блендата за Г обективите, ама си е на око този контрол де [smile]

Автор: джъмбо   
Дата:   23-01-12 16:21

виждал съм не на око... има гравирани номерца от 1 до 6 (май беше) и ти отговарят на стъпка на диафрагмата

Автор: kaspar_kz   
Дата:   02-04-15 20:02

Та да не отварям нова тема да попитам и аз за един преходник от Канон за Сони некс. Та решил съм да си купя този обектив "CANON EF 50MM F/1.8", но не знам дали този преходник ще стане? Та ако се намери някой добър човечец нека да каже. Ще съм много благодарен :)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-04-15 20:05

Да не се окаже по на далавера, да си купиш направо сони 50/1.8 осс, че е по-хубав от тоя канонски

Автор: raffito   
Дата:   02-04-15 20:05

за NEX-a са по- хубави обективите на Canon FD байонет.[shtrak]

Дата:   02-04-15 20:07

Просто търся бюджетен светлосилен обектив и като че ли този се вписва в картинката :)

Автор: Pavlov   
Дата:   02-04-15 20:15

С този преходник няма да можеш да управляваш блендата на обектива, и ще можеш да снимаш само на най-отворена. Естествено, няма да има и автофокус.
Може да опиташ този обектив:

http://fotomachi.mx/img/s3/v45/p196648314-3.jpg

Хем ще ти излезе по-евтино, хем и снимките ще са по-хубави.
Или пък да търсиш преходник с електрическа връзка, който позволява NEX-а да управлява фокус и бленда на EOS обективи. Нексаджиите могат да помогнат с подробности, аз не съм много запознат.

Публикацията е редактирана (02-04-15 20:20)

Автор: simbon4o   
Дата:   02-04-15 20:17

Този канон е най-гадната 50ка АФ, която можеш да си купиш изобщо. Аз за по-лоша оптика не се сещам... ОСвен това, за да работи на некса ще ти трябва преходник с електронни контакти понеже канон нямат механично управление на блендата, а само електронно и повечето им обективи(този не съм сигурен) фокусират също само, ако има ток. Като направиш сметката канона не е изобщо на далавера, преходника с АФ е около 100лв ползван при късмет и около 150 нов от ибей. АФ нексов 50 1.8 със стабилизация върви по 350лв... като оптика нексовия 50 1.8 е МНОГО по-добър, стабилизация има и аф ще е като хората, не бавен и хънтещ както е аф с преходник за канонски обективи.

Ако идеята е за ръчен 50мм - там избор много...

Дата:   02-04-15 20:25

Ее успяхте да ме разубедите :D А този Pentacon с преходник ли трябва пак или без преходник :)

Дата:   02-04-15 20:28

Естествено, то се вижда на снимката. Трябва ти такъв преходник .
Обаче Simbon4o е прав, Sony E 50/1.8 OSS е много читав обектив, и си заслужава парите.

Публикацията е редактирана (02-04-15 20:30)

Дата:   02-04-15 20:31

Благодаря. :) А с този преходник няма ли да имам проблемите който по-горе описахте за канонския обектив? Ще мога да управлявам блендата и да имам АФ :)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   02-04-15 20:31

Най-вече АФ [smile]

Дата:   02-04-15 20:34

Извинявам се автофокус имах предвид. Просто пиша от телефон и ми е малко кофти и реших да спестя някоя друга буква :D

Дата:   02-04-15 20:36

Няма как да имаш автофокус, обективът е ръчнофокусен. От него се управлява блендата, не от тялото.
Ако искаш автофокус, смисленият избор е един [smile] .

Дата:   02-04-15 20:41

Благодаря ще си го поръчвам. Просто още съм новак в професията и си помислих, че е автофокусен :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »