Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ . Софтбокс
Автор: drakona77   
Дата:   17-01-12 23:45

Колеги , много ви моля да ми дадете насоки за закупуване на софтбокс комплект. Никога не съм ползвал но съм запознат как работи . Искам да го ползвам не само в студио а и в природата, като идея та ми е да постигна идеалната светлина.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ . Софтбокс
Автор: drakona77   
Дата:   17-01-12 23:46

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/507931320906.html
Такова нещо върши ли ми работа ?

Автор: pefoto01   
Дата:   17-01-12 23:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: danny_falin   
Дата:   17-01-12 23:50

предполага се че ще го ползваш с външна светкавица
значи това няма да ти свърши работа

един от тези варианти ще ти трябва:
http://dynaphos.com/product.php?c=1&sc=0&id=1139

Автор: Gecata   
Дата:   18-01-12 09:01

Има софтбоксве и софтбоксове... Идеалната светлина за какво???

Автор: GenaDP   
Дата:   18-01-12 09:25

насоки за закупуване на софтбокс комплект. Искам да го ползвам не само в студио а и в природата, като идея та ми е да постигна идеалната светлина

Софтбоксът не свети. Свети това, което е в него. Ти какво ще слагаш там?

Автор: ilcoin   
Дата:   18-01-12 09:36

Някой пак си прави майтап. Стига сте пълнили форума с глупости, работа нямате ли си за вършене [smilie23] [smilie23] [smilie23]

И после, защо ви били ниски заплатите [smilie11]

Автор: Gecata   
Дата:   18-01-12 16:47

Що? Да не ми плащаш ти?

Автор: bpavlov   
Дата:   18-01-12 17:27

Има и такива, дето си светят сами, като лампи.
Ето ти насока - комплект 2 в 1, няма разни моноблокове да ти се мотаят отделно в сака, едно асистентче само ти трябва да припка с теб до поляната и генератора на рамо, ти ще натискаш копчето на апарата:
http://www.brieselichttechnik.de/en/daylight/products-overview/focus/focus-330.html

Автор: tzl   
Дата:   18-01-12 18:13

@drakona77 - важно е да подходиш с разбиране към проблема.

Софтбоксът е нещо, което ти променя качеството и количеството на светлината и това се отразява върху финалната снимка.

Когато се снима навън, зависи само откъде ще си захраниш лампите, с които осветяваш. Дали ще сложиш пред лампите софтбокс или рефлектор или хилядите други модификатори, е въпрос на това каква светлина искаш да пада върху обектите, които снимаш.

Та, задачата я раздели на 2 части:
1) Осветление, което ще ползваш. Имаш следните варианти:
- ръчни светкавици - предимства - малки са, лесно преносими; недостатъци - не са много мощни и при балансиране с дневната светлина трябва да се подходи според малката им мощност. Това означава ли, че можеш да ги ползваш и по пладне на открито? Разбира се, че можеш, но има ограничения, за които не е време тук да се говори.

- студийни моноблокове "на ток" — с това искам да кажа, че са студийни тела, които се включват в електрическата мрежа. За да се ползват навън ти трябва я акумулатор с инвертор, я бензинов генератор или някакъв генератор, който да може да ги захранва и да не ги повреди. Предимства - предлагат повече мощност в съотношение към цена. Недостатъци - трябва им захранване, което не винаги е удобно да се носи.

- преносими студийни светкавици, още ги наричат "генератори" — най-общо казано комбинацията от "акумулатор с електроника" и импулсни лампи. Предимства — пресносими са и в повечето случаи са по-мощни от ръчните светкавици. Недостатъци — скъпи са, особено в случай, че искаш още повече мощност

2) Модификатори за осветителните тела, която ще използваш. Има най-разнообразни и те се делят според типа осветление, което ползваш и марката, за която "ще се ожениш". За ръчни светкавици са едни, за другите — други. Разбира се, понякога има и адаптори, с които можеш да сложиш модификатор както на студийно тяло, така и на ръчна светкавица. Така е и с марките. Има марки, които могат да използват модификатори и на други фирми, други — не могат, а трети — могат, но с адаптери.

Това е най-общо картинката, пред която си се изправил. За мен лично това е най-важната и най-скъпата част от фотографската техника.

За да решиш по-добре, първо се запознай с това какво точно искаш да снимаш и как снимат хората подобни работи. Намери най-подходящия и бюджетен за теб вариант като осветителни тела и модификатори и започни да търсиш. Когато намериш марката и моделите, които искаш, си направи сметката какво ще ти струва ако утре решиш да вземеш още 1 лампа или още 1 генератор или още 1 софтбокс или още 1 рефлектор.

Това ще ти позволи да си направиш добре сметката и да пазаруваш разумно.

Надявам се, че това ще ти е от помощ.

Автор: iasen2   
Дата:   18-01-12 19:24

Аз пък имам чувството, че човека си прави гаргара с вас [smilie5]

Автор: danny_falin   
Дата:   18-01-12 19:39

къде го забихте в 3та глуха [smilie23]

Автор: tzl   
Дата:   18-01-12 19:53

Май в българските форуми е много модерно "някой да си прави гаргара". За първи път чух за подобни практики тук в този форум.

Погледнете го от друга гледна точка — мнозина, които обикновено казват "потърси в Google", забравят, че информацията не е в Google, а е във форуми като този. И когато човекът "влезе в интернет" и "отиде в Google" и "напише в Google" какъв софтбокс да си купя, тогава ще му излязат разни резултати. И ако намери резултат от този форум, той ще изглежда така:

-----------------------------------
Заглавие: Какъв софтбокс да си купя? (това е, което е индексирала търсачката и е намерила като резултат)
-----------------------------------

И човек щрака на линка и попада в този форум и намира следния отговор:
"...ами потърси в чичко гугъл..."

А човекът точно оттам пристига. Та, за мен "потърси в чичко гугъл" е по-скоро "намери си го от някой друг форум, а не тук".

Аз лично пиша с тази нагласа, а не че някой тук можело да "си прави гаргара" или го нямало това "в Google". В този смисъл, ако ще пишем само в случай, че сме сигурни, че "няма гаргара" или това никой друг не го е писал на друго място — най-добре да се затвори форума и да пише на негово място: "Потърси в Google, не тук"

:)

Публикацията е редактирана (18-01-12 19:55)

Автор: ecobo   
Дата:   18-01-12 21:17

Вземи си чадъри.

Автор: bpavlov   
Дата:   19-01-12 03:40

Стига с тези "български форуми", проблемът не е във форумите, а в потребителите.

Въпрост на автора звучи точно така:

Колеги, дайте ми насоки за закупуване на кола в комплект с гуми.
Никога не съм карал, но съм запознат как се прави.
Искам да ползвам колата не само на писти и на магистрала, но и в гората; там, където другите си помагат с лебедки, аз да си ги заобикалям на трета, като ИДЕЯ ТА ми е да постигна идеалното съотношение - (300 на асфалт) / (три твърди блокажа с 37 инчови гуми)

Форумите са за задаване на въпроси, които са генерирани на базата на нещо прочетено или на някакви придобити знания от друг източник

Автор: groshev   
Дата:   19-01-12 16:15

bpavlov [smilie24] хубаво им го каза! евала[beer]

Автор: ilcoin   
Дата:   19-01-12 16:19

Форумите са за задаване на въпроси, които са генерирани на базата на нещо прочетено или на някакви придобити знания от друг източник

С червени букви под хедъра на сайта!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: