Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 помощ за избор на фотоапарат
Автор: intelekt83   
Дата:   14-01-12 22:30

Здравейте колеги,

Моля дайте ми съвет при избор на любителски фотоапарат.
Апаратите на които горе-долу съм се спрял са следните:

1.NIKON Coolpix P500
2.NIKON Coolpix S9100
3.FUJIFILM FinePix S4000
4.PANASONIC DMC-FZ45EB-K
5.Panasonic TZ20

Ако някои има по-добри предложения моля споделете ги.Търся си фотоапарат между 600 и 700лв. и за това съм се спрял на тези модели до момента.
Моля помагайте......

Отговори на това съобщение
 Re: помощ за избор на фотоапарат
Автор: chuckle   
Дата:   14-01-12 22:56

http://www.technopolis.bg/b2c/details/390398/P11050101/TSifrov-fotoaparat-FUJI-FINEPIX-HS20-EXR-BLK

Дата:   15-01-12 13:51

Този по-добър ли е от 1.NIKON Coolpix P500?
и каква точно е разликата?Би ми се искало фотоапарата да е с акумулаторна батерия.......

Автор: chuckle   
Дата:   15-01-12 14:13

http://snapsort.com/compare/Fujifilm-HS20-vs-Nikon-P500

Тук можеш да видиш разликите между двата апарата.Според мен Fuji-то е по-добър,но по-добре питай някой ,който разбира повече от фотография.

Автор: pefoto01   
Дата:   15-01-12 14:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Славов   
Дата:   15-01-12 14:49

Не си давай парите за апарат с мижава матричка 1/2.33", търси нещо с по-голяма матрица.... размера има значение ... [smilie24]

Дата:   15-01-12 18:37

Колеги моля дайте ми предложения за марки и модели освен фужито за парите, които съм споменал по-горе.
Желанието ми е поне да имам две три предложения за да мога да избера оптималното.

Дата:   15-01-12 18:40

Моля предложи ми нещо.......Славов

Публикацията е редактирана (15-01-12 18:40)

Автор: hartt   
Дата:   15-01-12 20:42

За тези пари Славов ще ти препоръча втора употреба DSLR или 4/3 с китак. А от изброените от теб апарати се вижда, че търсиш машинка с голям зум, тъй че единствената алтернатива на HS-20 е Panasonic FZ48, който няма удобствата на фуджито, но е с малко по-добра картинка и с с доста по-добро видео.

Автор: hemilio   
Дата:   15-01-12 22:20

Nikon p300---f1.8[smilie24]

Дата:   15-01-12 22:22

Има ли някакъв проблем при NIKON Coolpix P500 и защо никой не го препоръчва.Каква е разликата между PANASONIC DMC-FZ45EB-K и
PANASONIC DMC-FZ48EB-K???
Някой може ли да сподели мнение!!

Дата:   15-01-12 23:06

intelekt83: Има ли някакъв проблем при NIKON Coolpix P500 и защо никой не го препоръчва.Каква е разликата между PANASONIC DMC-FZ45EB-K и PANASONIC DMC-FZ48EB-K???

Няма никакъв проблем при Р500 и няма и нищо хубаво за споменаване - посредствен. Разликата между FZ45 и FZ48 е минимална, и е в подобрение на картинката, между другото - значителна.

Дата:   16-01-12 21:32

Сега съм по-объркан и наистина незнам на какъв фотоапарат да се спра.Аз си мислих,че NIKON Coolpix P500 за парите си е добра инвестиция.Какво друго от този клас и от класа на PANASONIC DMC-FZ48EB-K може да ми предложите?????
Има ли осезателна разлика м/у двата модела.

Дата:   16-01-12 21:40

Трябва ми фотоапарат,който да прави чисти снимки и добра резолюция при видеоклип.Първоначално бях се спрял на Panasonic TZ20, но после реших да прибавя още около 150лв и да взема нещо малко по-добро.Моля дайте предложения........

Автор: simbon4o   
Дата:   16-01-12 21:48

канон SX... или на старо FZ38 panasonic(последния от сериятакойто става за нещо). Последния от TZ серията който става е TZ7. Също така в канон SX серийте гледай да е макс 12 мегапиксела! Със SX130 ще минеш даже много тънко в момента. Това е в класа на турбосапунерите.

Дата:   16-01-12 21:55

Хайде бе пич, не бъди толкова колебателен! Провери сайтове като the imaging resource и dpreview, където има сравнителни тестове, както и photographyblog, където има пълноразмерни samples, сравни и характеристиките и избирай. Все пак, в тази линия фотоапарати разликата в качеството на снимката и възможностите не е значима, тъй че който ти легне на сърцето... Само да не е Fuji s4000.

Дата:   16-01-12 22:00

Много благодаря за подкрепата.
Виж предполагам, че скоро няма да си кувам фото и затова събирам мнения.Все пак 600,700 лв. не са малко за фото при положение ,че за тези пари можеш да си купи6 лап-топ.
За мен е важно да събера достатъчно мениея и предложения, за да си купя оптималното за паричките които имам.

Автор: Славов   
Дата:   16-01-12 22:01

а сега за големите матрички :

CANON POWERSHOT S90
Canon PowerShot S100
Nikon Coolpix P7100
Olympus XZ-1

има и други ....

Дата:   16-01-12 22:28

Тук говорим за фотоапарати м/у 800 и 1000лв.
Аз имам скормната сума от 700лв.
Трябвда ми нещо за около 700 max.
Иначе благодаря за съдействието.Нужно ми е защото имам само общи понятия и все още съм объркан даже повече от преди.........

Автор: uplander   
Дата:   16-01-12 22:44

Мога на момента да те уредя с едно тяло Canon 20D за 450 лв. Перфектно за твойте нужди тяло... А ти си намери един светъл или какъвто искаш обектив за още 300/400 лв., и си готов с една конфигурация дето ще те радва години наред.[beer] Къде се блъскаш с тези "сапунерки" които след 2-3 години ще хвърлиш на буклука.[beer]

Дата:   17-01-12 19:17

Благодаря uplander за предложението,но още не съм дорасъл за такъв фотоапарат.След 2-3 год. може би Да.

Дата:   17-01-12 19:21

Колеги някои може ли да ми изпрати линк в който да снимки от моделите NIKON Coolpix P500 и PANASONIC DMC-FZ48EB-K,PANASONIC DMC-FZ45EB-K.Трябва ми фотоапарат, който да може да прави хубави снимки т.е. като ги разпъна на резолюция 16:9 да имам супер качество и да прави добри HD клипове.Имам бебе и трябда да си запазвам добри спомени.
Моля за помощ......!!!!
Или предложения за фото с такива параметри до 700лв.

Публикацията е редактирана (17-01-12 19:24)

Автор: Suggs   
Дата:   17-01-12 19:35

One for the money,
Two for the show,
Three to get ready,

And go, man, go! [smile]

ПП. Ако искаш що-годе читави снимки, потърси си от базара един Niikor AF-S 35/1.8G, и за останалите пари - каквото тяло намериш. Не виждам за какво ти е турбозуум.
И гледай тялото да има зелено правоъгълниче, за да не се оправдаваш с "това не е за мен" [smile] .

Публикацията е редактирана (17-01-12 19:39)

Дата:   17-01-12 21:53

Ясно нека да си задам въпроса така- от сапунерките кои са за препоръчване............марка/модел.....?????

Дата:   17-01-12 22:17

Моля за съдействие...!!!!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: