Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор м/у два модела dslr ?
Автор: didyss   
Дата:   13-01-12 15:17

Доста чета и понаучавам неща, сега ми предстои да си купя първия DSLR апарат и искам вашето мнение.
По принцип съм фен на Никон и съм набелязал D3100 с китовия обектив тъй като бюджета ми се върти около 1000 лв.Случаино видях една оферта на Канон където ме съблазняват двата обектива, китовия и телеобектива. Молбата ми е да ме посъветвате кое тяло е по добро, тези обективи предлагани с канона залужават ли си или да си вземам Никона /има се впредвид, че ми е на сърце/ с китака и по- нататък др обективи

Отговори на това съобщение
 Re: Избор м/у два модела dslr ?
Дата:   13-01-12 15:18

ето и въпросната оферта за Канона www.technopolis.bg/b2c/details/394125/P11050201~1/D-SLR-fotoaparat-CANON-EOS-500D+18-55+75-300

Автор: bordon   
Дата:   13-01-12 15:27

Разгледай основно какъв избор имаш при обективите на двете марки, които се предлагат на пазара. Като цена и качества. Така по-точно ще се ориентираш в избора на системата.
Всяко от телата си има плюсове и минуси. Обективите са "китови". Тези предлагани системи са със сродни качества.
Иначе, като начало, добре е да имаш два обектива. Ще можеш да придобиеш опит при различните мм.

Успех :-)

Публикацията е редактирана (13-01-12 15:32)

Автор: stardriver   
Дата:   13-01-12 15:31

didyss, а защо искаш DSLR всъщност ?

Дата:   13-01-12 15:49

Защото искам да извличам максимам от всеки кадър, сапунерката не ми е достатъчна, влече ме да правя снимки, различни пейзажи, портрети, макро, а и искам да изуча доста от техниките на проф. фотография, просто ме влече, иначе ще снимам както семейни събития така и снимки, който правя еи така за себе си. Няма нищо по хубаво от това да си с апарата някаде и да хващаш красиви моменти и картини от природата ....
това достатъчна мотивация ли е :)
поздрави :)

Автор: simbon4o   
Дата:   13-01-12 16:03

Д3100!
ПС 500Д не става! Обективите към него от офертата са от най-гадните за канон!

Публикацията е редактирана (13-01-12 16:06)

Автор: hemilio   
Дата:   13-01-12 16:25

и двата апарата ще ти дадат сходни резултати!
въпроса е какви обективи ще използваш,като начало започваш с китовите,при които Никон обаче имат лек превес!
Успех,аз съм за Д3100 [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   13-01-12 19:18

Благодаря, по принцип съм за никон, но ми беше чудно за цената на канона с тези два обектива, много ми помогна мнението ви.Както си и мислех са най-нисък клас.... 102% съм за никон д3100, с китака ще ми върши работа в началото, после ще растем нагоре с обективите. Още веднъж благодаря, като купя ще се похваля!
поздрави !!!

Автор: iordanov   
Дата:   14-01-12 08:18

После, за да растеш в обективите най-вероятно ще трябва да си смениш тялото [smile]

Автор: 798099   
Дата:   14-01-12 16:03

Не искам да се правя на Лалинда, но...за фотографията като теория и практика, ще ти кажат много хора, вероятно, много неща. Но ако понаблегнеш на правописа и граматиката, вярвай ми, няма да сбъркаш!

Хайде...на фокус!!!

Автор: Нели   
Дата:   14-01-12 16:10

Обективите в тази оферта на канона не са стабилизирани.

Дата:   14-01-12 17:57

798099 благодаря Ви !!! Не мисля, че е уместно да съдите за грамотността на човек по две написани набързо мнения във форум за фотография. А щом няколко грешки Ви пречат, просто затваряте темата и приключваме!
Поздрави и от мен !!!

п.с. Благодаря на всички мнения по темата !!! [smile]

Публикацията е редактирана (14-01-12 18:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »