Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане относно EMF AF confirmatiоn chip или Глухар
Автор: batFicho   
Дата:   15-12-11 14:36

Здравейте,

Купих си горе посочения чип за да го използвам с Canon FD 50 1.8 преправен байонет за ЕОС. Проблема е че след като го поставих на обектива ни звук ни стон а на дисплея 00....та питам как да разбера дали наистина чипът не работи/измерване някакво или ???/ или проблемът е някъде другаде. Залепих чипа по шаблон.[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Питане относно EMF AF confirmatiоn chip или Глухар
Автор: neuromancer   
Дата:   15-12-11 15:30

Може да не си го залепил правилно, въпреки шаблона. Затова преди да го залепиш окончателно, закрепваш временно и пробваш дали работи, и местиш малко докато стане.
А може и да е повреден поначало.
А също така зависи на какво тяло го използваш, някои от новите чипове (не руски) не стават на някои лентови тела. Освен това някои тела изискват специално пинче на байонета, което не е нужно за други тела.
Отдавна беше, когато четох за това и не съм сигурен кои тела, обаче ако поразтърсиш из нета ще намериш. Аз имам стар руски чип, който става на всички тела (май). Бях купил и един по-нов, който не работеше на ЕОС 30, но работеше с 40Д.

Автор: batFicho   
Дата:   15-12-11 18:37

Ами ползвам чипа и обектива на Еос 350д. Чипът е последно поколение програмируем. Имам и други преходници със същия чип както и руски, но нямам представа как да пробвам само чипа без преходник или обектив дали работи.

Автор: neuromancer   
Дата:   16-12-11 12:11

Ами вероятно няма как да го провериш наистина, освен при производителя. Може да питаш в сервиза на Зентекс, но не знам дали ще може да помогне.

На 350д би трябвало да работят тези. Пробвай да говориш с търговеца, ако е свестен ще ти прати друг.

Автор: kapitancho   
Дата:   16-12-11 13:03

Тия Канони са голяма подигравка с тези чипове. Явно са ги измислили за да си пробутват своите си обективи, а не хората да закачат други с преходници [smilie23]

Автор: siluet   
Дата:   16-12-11 16:19

Аз имах същият проблем, чипът беше залепен 1мм по-рано по часовниковата стрелка. Пробвай да сложиш адаптера при вкючен апарат на AV режим и гледай кога ще направи контакт с апарата при въртенето на адаптера, или го отключи и върни малко назад, моят даваше контакт 1мм преди да се заключи. Ползвах скалпел за да го отлепя, внимавай като чистиш старото лепило отдолу, на китайските глухари интегралната схема е открита отдолу и можеш да е повредиш. Аз мойта е дялнах малко със скалпела като чистех лепилото ама си работи, залепих го с лепило тип Хелметекс за гума кожа..., на каучукова основа държи добре и не се отлепя при температурни промени.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »