Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Палене на външна с вградена светкавица
Автор: leo34   
Дата:   26-11-11 07:15

Здравейте. Сдобих се с една светкавица Yong Nuo Speedlite YN 560, която може да се пали от друга (в случая вградената на Canon 20D). Проблема е, че закъснява и не светва точно тогава когато е нужно. Видимо и двете свекавици едновременно светват, но явно има някакво разминаване. Въпрова ми е защо се получва така и може ли да се оправи някак?

Отговори на това съобщение
 Re: Палене на външна с вградена светкавица
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   26-11-11 10:38

Лео, светкавицата ти се пали от пре-флаша на вградената. Вградената светкавична на 20D поддържа канонската E-TTL II, ако не се лъжа. Системата пуска импулс, мери, прави си изводите и изчислява истинския импулс, след това го пуска и снима. Именно този първи импулс пали външната ти светкавица, а тя не може да се заради в интервала между двата импулса, няма време. За съжаление канонските камери XXD нямат commander mode или ръчен режим за вградената светкавица.
Аз като снимах с Канон използвах един елементарен номер - използвай бутона със звездичка на 20D за мерене и заключване на експонацията. Така ще разделиш във времето префлаша и същинския импулс и външната ще има време да презареди. Натискаш звездичката, двете светват, изчакваш външната да презареди и снимаш. Пак двете трябва да светнат. Не съм имал 20D, работеше май този номер и на 300 D и на 40D. Разбира се, ще трябва също така да намалиш вградената светкавица, в случай че тя не е част от плана ти за осветление, защото разбира се, по този начин ще се вижда в кадър.

Публикацията е редактирана (26-11-11 10:42)

Автор: Hotsnail   
Дата:   26-11-11 11:01

Има и разни тригери дето могат да игнорират първото мигане

Syk-5 прорабпти за мен в комбинация yn-560 и некс 5 (имам и някакви евтини радио тригери)

Yn-560 има опция да избягва префлаша ама нещо не работи с некса не знам как е с канон пробвай. Има два режима за отдалечено палене.

Автор: BorislavKostov   
Дата:   26-11-11 11:35

Както вече са ти казали, просто пробвай в другия от двата S режима. Използвам същата с 40D и нямах проблеми, когато я палех по този начин.

Дата:   26-11-11 12:00

HSGeorgiev, ще пробвам днес след обяд, че в момента не е при мен апарата.
Hotsnail, режим S2 е за избягване на префлаша, пробвах няколко пъти този начин, но не светва изобщо...

Автор: mom4il   
Дата:   26-11-11 12:03

Когато е на режим S-1,пали по префлаша на вградената ти светкавица,а когато е на S-2,го пропуска и си пали по истинският импулс.

Автор: mom4il   
Дата:   26-11-11 12:04

Опс,пробвал си го вече...:)

Дата:   26-11-11 15:32

Да, на режим S2 става, но не всеки път светва. Това с предварителната подсветка с вградената светкавица става! Благодаря на всички отзовали се. Проблема е решен.
[beer]

Автор: la_rus   
Дата:   21-12-11 13:29

Всичко за работа с малки светкавици : тук

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »