Автор: mihajlov2
Дата: 23-11-11 13:08
Ъпдейтът на фърмуера на камерата според мен е просто задължителен, тъй като освен евентуални проблеми със саморазряда на батерията са оправени и редица други неща - най-важното според мен е възможността за назначаване на допълнителни функции върху централния и долния бутон на камерата. На централния бутон могат да се назначат три функции, а на долния - една. Аз например на долния бутон съм окачил начин на мерене - интегрално, по централната част и спотово. А на централния бутон съм окачил ИСО, режим на фокуса (т.е. и автофокусни зони) и третата функция май беше баланс на бялото. За избиране на някоя от трите функции, които си назначил върху централния бутон, натискаш бутона, след това с джойстика наляво или надясно избираш една от трите функции и пак натискаш централния бутон, за да започнеш да регулираш съответните параметри. Т.е. за тези неща вече не се налага да се рови дълбоко в менютата. Освен това с ъпдейта се увеличава броят на обективите от Сони, които имат вече автофокус с НЕКС-а през адаптер, има нова функция пийкинг - оцветяване на част от тази част от изображението върху дисплея, която е на фокус при ръчно фокусиране, и т.н.
А как се прави ъпдейт - описано е на съответната страница на съпорта на сайта на Сони. Примерно ето съответната страница на съпорта за операционна система Уиндоус ХР:
цък:
При ъпдейта при мен имаше един проблем - ъпдейтът стигна донякъде и до там спря. Започна да ме избива студена пот, докато установих, че проблемът е в USB кабела за връзка между камерата и компютъра, който идва с камерата. Смених го с най-обикновен USB кабел от кардрийдър и ъпдейтът приключи безпроблемно.
Публикацията е редактирана (23-11-11 13:44)
|
|