Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем със Сони Некс 3
Автор: lord_kik   
Дата:   23-11-11 11:32

Здравейте,имам Сони некс3 нещо взе да харчи батерия дори когато е изключен заредена батерия на 100% ако 2 дни не го ползвам батерията пада и трябва пак заряд.Когато снимам пак пада изключително бързо 5 снимки и от 100% става на 95.Незнам дали е нормално да се зарежда около 5 часа.Апарата е в гаранция и май ще трябва да го види сервиз.Моля потребителите на същия модел да споделят как е с техните апарати имат ли същият проблем или само при мен е така.Благодаря
[smilie8] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: проблем със Сони Некс 3
Автор: mihajlov2   
Дата:   23-11-11 11:48

Аз имам петица, а не тройка, но би трябвало да са общо взето еднакви по отношение на консумация на батерията. Аз изобщо нямам такива проблеми. Батерията си държи стабилно, ако не снимам няколко дена, изобщо не пада зарядът. С напълно заредена батерия се правят по няколкостотин снимки (без светкавица). Откога ти е Сонито? Ъпдейтвал ли си фърмуера на камерата? Ако си със стар фърмуер, може и това да е причината. Ето линк за ъпдейтване:
ъпдейт:

Автор: Dekov   
Дата:   23-11-11 11:53

Има вероятност проблема да е в батерията, потърси колега за проба!

Дата:   23-11-11 11:57

Моля за съдействие как се прави ъпдейт на фърмуера несъм правил такова нещо и незнам как става.Благодаря

Автор: PolarBear   
Дата:   23-11-11 12:26

Имам Некс 3 със най-стария фърмуер. Батерията се държи нормално, саморазрядът и е много малък. При работа се изтощава сравнително бързо, но толкова й е капацитетът.

Предполагам, че проблемът е в батерията. Кога е купена, на колко цикъла приблизително е?

Иначе и аз се интересувам от ъпдейта, ще следя темата и за това.

ПП Сега в страницата на съпорта на Сони прочетох за един от по-старите ъпдейти, че между другото "Resolves an issue where the battery may be drained even if the camera is turned off". Така че вероятно и това го е имало, при мен за щастие не се наблюдава.

[smilie24]

ППП http://esupport.sony.com/US/perl/swu-download.pl?mdl=NEX3&upd_id=6751&os_group_id=13

Публикацията е редактирана (23-11-11 12:37)

Автор: turntablism   
Дата:   23-11-11 12:38

Направи си една малка опитна постановка и виж дали при изключен апарат има ли консумация, вържи амперметър във веригата. После тествай като го включиш как стоят нещата. Ако почти не консумира просто батерията се е скапала

Автор: mihajlov2   
Дата:   23-11-11 13:08

Ъпдейтът на фърмуера на камерата според мен е просто задължителен, тъй като освен евентуални проблеми със саморазряда на батерията са оправени и редица други неща - най-важното според мен е възможността за назначаване на допълнителни функции върху централния и долния бутон на камерата. На централния бутон могат да се назначат три функции, а на долния - една. Аз например на долния бутон съм окачил начин на мерене - интегрално, по централната част и спотово. А на централния бутон съм окачил ИСО, режим на фокуса (т.е. и автофокусни зони) и третата функция май беше баланс на бялото. За избиране на някоя от трите функции, които си назначил върху централния бутон, натискаш бутона, след това с джойстика наляво или надясно избираш една от трите функции и пак натискаш централния бутон, за да започнеш да регулираш съответните параметри. Т.е. за тези неща вече не се налага да се рови дълбоко в менютата. Освен това с ъпдейта се увеличава броят на обективите от Сони, които имат вече автофокус с НЕКС-а през адаптер, има нова функция пийкинг - оцветяване на част от тази част от изображението върху дисплея, която е на фокус при ръчно фокусиране, и т.н.
А как се прави ъпдейт - описано е на съответната страница на съпорта на сайта на Сони. Примерно ето съответната страница на съпорта за операционна система Уиндоус ХР:
цък:

При ъпдейта при мен имаше един проблем - ъпдейтът стигна донякъде и до там спря. Започна да ме избива студена пот, докато установих, че проблемът е в USB кабела за връзка между камерата и компютъра, който идва с камерата. Смених го с най-обикновен USB кабел от кардрийдър и ъпдейтът приключи безпроблемно.

Публикацията е редактирана (23-11-11 13:44)

Автор: guciguci   
Дата:   23-11-11 15:50

Ъпдейт се прави много лесно,но основно изискване е батерията да ти е заредена поне на 70%. Тоетс при теб е много рискова ситуацията,защото ако ти падне по време на ъпдейта,апаратчето ще се брикне. [smilie18]
А иначе четвъртата версия е задължителна,защото има някой страхотни подобрения,като функцията за помощ при използване на ръчнофокусни обективи(ТОЕСТ ПОЧТИ ВСИЧКИ)

Публикацията е редактирана (23-11-11 15:51)

Дата:   25-11-11 14:32

Благодаря на всички за помоща направих ъпдейта сега тествам и мисля че няма проблеми засега.Остана само един въпрос как стоят нещата с другите обективи на Сони адаптери автофокус SAL SAM |стават ли вече за автофокус какви адаптери могат да се ползват защото гледах тоз на Сони е ебаси брадвата много пара.Благодаря и лек ден.[shtrak]

Автор: guciguci   
Дата:   25-11-11 14:35

Само с брадвата има автофокус. [smilie5]

Автор: psychoiho   
Дата:   25-11-11 17:00

аз те съветвам да си особено подозрителен към батерията, възможно е да има проблем тя и да я намериш изтекла или изпечена в апарата си. пробвай да я вадиш докато не го ползваш за 2 да видиш колко ток и остава.

Автор: Hotsnail   
Дата:   25-11-11 23:48

Новия софтуер трябва да ти е Решил проблема с батерията. Това беше съвсем истински проблем когато пуснаха нексовете.

Автофокуса със сам обективи със стария адаптер LA-EA1 e много бавен. Със ръчен фокус е интересно и става работата ама не. Като със ДСЛР/СЛТ.

Новия адаптер ЕА2 има мотор вътре и фокусна система като на а55 - фокуса би трябвало да е като дслр по отношение скорост. Дори със некс-5 имаш финна настройка на фокуса с еа2, което го няма чай на а55

Автор: Hotsnail   
Дата:   25-11-11 23:49

Обаче новия адаптер за сега само с некс 5н работи. Чака се нов софтуер на некс 3 и 5

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »