Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем и въпрос Rolleiflex SL 2000F
Автор: phil   
Дата:   10-11-11 22:25

Донесоха ми да я видя, не я бях виждал на живо супер е направена. Просто ми е интересно. Като нова е с Zeiss Planar 2/50…Чувал бях че имат много проблеми. И този апарат не работи, просто не тръгва нищо като я включиш и курдисаш всичко как трябва. Има напрежение на изхода на кутията с батериите, контакти всички чисти, всичко иначе механично изглежда е в ред. Някъде четох в някакъв форум, че ако сложиш вместо 5 NiCa акумулатори ( х 1.2 V) 5 AA батерии (х 1.5 В) в заминавала електрониката от високо напрежение. Не ми се вярва, разликата е малка и му дават навсякъде и в мануала и на него си пише или акумулатори или обикновени АА . Съвет? Или кой да я види, Наско (Дондуков)?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем и въпрос Rolleiflex SL 2000F
Автор: n1x0n   
Дата:   10-11-11 22:36

Много смел замисъл и абсолютно ужасно изпълнение от Ролай.
Ако не работи - шанса да не тръгне е много голям, електрониката им гори много.

Автор: tochnia   
Дата:   10-11-11 23:04

От тук : The SL 2000 F / 3003 used 5 AA batteries. Interestingly 5 NiCd rechargeable batteries would work better than alkaline ones. On some bodies the shutter might get jammed when alkaline batteries were used. Some however had no problem. I had been using modern NiMH batteries with my SL 2000 F and 3003 and had found no problems so far.

Автор: pstoev   
Дата:   10-11-11 23:10

в ибея има 4 броя за продан, всички неработещи [smile] [smile]

Дата:   11-11-11 01:22

бравос..ясно...иначе доста неудобна, ама колко интересно замислена и хубаво направена камера иначе, почти хаселблад...

Автор: pstoev   
Дата:   11-11-11 01:51

преди доста време olympus също са умували върху такъв тип камера, но не са се решили да я пуснат...

http://www.sodesk.com/albums/wallpapers/widescreen/1280x800/olympus/olympus_mdn_01_1280_800.jpg

Автор: ilcoin   
Дата:   11-11-11 09:19

Коя година е произведено това нещо? Ако е нещо по-старо, едва ли е чак толкова сложно като схема.

Дата:   11-11-11 09:49

някъде началото на 80-те май. То аз ако му намеря сервизното да видя как и в каква последователност се разглобява да се стигне до платките може също да поизмеря. Гледам плочата със целия модул на затвора с куп центровки застъпва един друг капак, под който отива нататък захранването. Не ми се импровизира и рискува и нямам много време за това.

Дата:   11-11-11 12:23

Ами, погледни го от другата страна - тя по-развалена от това няма да стане, а за украса на витринката разглобения затвор няма да и пречи ...

Дата:   11-11-11 13:47

ок...разглобих панелите, почистих контактните пътечки на ключа за вкл.-единично-серийно тръгна апарата и още как....[smilie10] на 1 положение на спусъка ужким мери пренася бленда и скорост на дисплея, но на 2 положение само върти като луд мотора, щрака с честота на кадри все едно на серия - вижда се че пренася движение към затвора, но не задействува затвора и огледалото и куплунга за транспорт към магазина не се върти. Това на каквото и да е положение на превключватели, скорости и т.н.

Може да е от магазина, вижда се че е разглобяван. Може да лъже апарата от ключовете и контактите там. Камерата обаче не беше пипана. Няма ли някой такъв магазин да пробваме дали ще работи със здрав?

Дата:   11-11-11 14:29

Да не би да е понеже е без лента? Да е някакъв тестов режим евентуално?

Автор: s_dyakov   
Дата:   11-11-11 15:07

като нищо може да е заради без лентата. Имам един дърт ЕОС дето не щрака без лента. Сложи му някакъв смотан рол за тест.

Автор: Arutha   
Дата:   11-11-11 15:41

Интересното на камерата е, че бачка с 35мм лента[cool]

Дата:   11-11-11 16:26

не е от това, пробвах. И аз си мислех дали не иска да транспортира филма до 1 кадър и като няма филм...да си върти. И си го дават и в мануала, че трябва да си бачка без филм да учиш камерата. Просто няма връзка от движението на мотора до куплунга за транспорта на филма, затвора, огледалото. Но куп лостчета и колелца около затвора се движат, дотам значи стига. Ще поразгледам пак по - късно.

Автор: s_dyakov   
Дата:   11-11-11 16:37

Можеш да го занесеш на Наско да го погледне .. поне няма да те е яд че си счупил нещо ако не ти се отдават финните неща.

Дата:   11-11-11 17:30

Така е прав си. Иначе - мисля, че ми се отдават, и внимавам много, винтче, което съм свалял не се забелязва че е докосвано - за разлика от някои майстори.Висок клас MC (Mooving Coil) грамофонна доза не знам дали знаеш какво значи да отвориш, оправиш, настроиш и поставиш нов кантеливер (иглата дето му викат), дето не се сменя на тези дози. Но много уважавам тази техика, за да се отнасям даже и минимално рисковано или безотговорно с нея. Ако не беше такава неработеща и интересна реликва никога не бих го пипнал, моите апарати ги пазя много, даже маниашки внимателно им отварям и затварям капачето за батерията, ако трябва да я зареждам. Не като в магазина - трас и щрак.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »