Автор: tzl
Дата: 19-10-11 23:53
Мен ми е интересна следната работа (между другото го казвам, но може би и е правилната тема):
Хората се изпотрепват да коментират камери и обективи. Ама толкова много се коментира, че то таблици, то чудно, то тухлени стени, страшна работа.
И после като купят телата за 4 цифри (първата е често >=2), и обективите за 4 цифри... и след това прекарват по 8 часа на посредствена снимка в пиратския фотошоп и смятат, че това е нормалният процес на работа — купуваш скъпото фото и обективи и после така или иначе "оправяш" софтуерно, защото все излиза зле. Очите им като пребити, главата им не можеш да разбереш отпред ли е снимана или отзад (защото е силует) и т.н...
Ами защо изобщо се купуват тези скъпи неща като после така или иначе на никой не му харесва резултат, който трябва да се "оправя" (а не да се "пипне тук там" с цел да се подчертае нещо в снимката).
И каква е файдата от всичкото това чесане на езиците?
Имам чувството, че тука хората се насърчават един друг да научат кой модел фотоапарат какво прави и кой обектив какви са му аберациите, винетирането и незнам си какво...
Според мен по-добре да се направи 3-ти форум — за инженери, и да се отдели от форума за фотография.
|
|