Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За екрана на лаптопа (търся обяснение)
Автор: antonigeorgiev   
Дата:   19-09-11 01:10

Като си купувах монитор за десктопа и на всичко което се предлага пише какъв е контраста и другите характеристики.. но като искам сега да си взема лаптоп, екраните са характеризирани по резолюция и някакви абревиатури, които нищо не ми говорят.. и на някои пише ХД съответно за да се покачи още малко цената.
Въпросът ми е:
Какъв тип екран е най-подходящ за обработка на цветни снимки? (за ч/б е ясно че и на най-кофти екрана с малко привикване и проверяване в "левълс" ще се нагоди)

Не търся монитор за десктоп, тъй като ми трябва мобилност. Марката и цената също се диктуват от приспособеността на екрана.

Отговори на това съобщение
 Re: За екрана на лаптопа (търся обяснение)
Автор: tzl   
Дата:   19-09-11 01:18

За начало гледай да НЕ е glossy, а matte.

Причината е, че при мобилен компютър (дисплей) не винаги ще можеш да се позиционираш така, че в случай на glossy монитор да не ти блести светлината по неприятен начин. За десктоп монитор вече нещата са други - там и едното и другото върши работа, въпреки, че всеки има лични предпочитания.

Публикацията е редактирана (19-09-11 01:19)

Автор: dvdobrev   
Дата:   19-09-11 08:18

А след началото гледай за разделителна способност 1920х1080, но цената на тези лаптопи се доближава до цената на Макбук.

Автор: netizen   
Дата:   19-09-11 08:48

той макбука за да е със свестен дисплей цената му става ... като на 10 годишна премиум клас кола

Автор: ivomorskiya   
Дата:   19-09-11 09:01

Погледни този - http://speedcomputers.biz/product/laptop-lenovo-thinkpad-t510i-156-i3-390m-windows-7/

Автор: borkond   
Дата:   19-09-11 09:13

Всички макбуци и двуядрените вървят по-добре дори от четириядрени лаптопи, да не говорим пък за фотошопа, а дисплеите заводски са значително по-добре калибрирани дори и да не са IPS.Имам и двата варианта и съм сложил обикновения лаптоп в кашона.Да не говорим за теглото и издържливостта на батерията - около 4 часа и още много други екстри като например липсата на нужда от антивирусна програма и т.н.Втора употреба можеш да си намериш в чудесно състояние за 700-800 лв, което си е супер!

Дата:   19-09-11 09:25

Всички Мак са със лъскави дисплеи - поне които съм виждал. Иначе като качество на картинката са супер - слагат им много качествени монитори!
Успех в избора!
[shtrak]

Автор: mmddmm   
Дата:   19-09-11 09:44

http://speedcomputers.biz/product/dell-xps-15z-i7-2620m-8gb-750gb-gt-525m-windows-7/

Държи се много добре и след калибриране, дисплея е ок.

Автор: photostoykov   
Дата:   19-09-11 09:53

За съжаление останаха твърде малко нови лаптопи с качествени дисплеи. Масово се използва TN технологията, която не е подходяща за продължителна работа с изображения.
Не бива да се игнорира и факта, че искате да обработвате снимки посредством лаптоп! Изключително вредно за качеството на окончателната продукция занимание...
Препоръчвам мониторът на лаптопа да се ползва само за разглеждане на заснетите файлове и предварителна селекция, а окончателното обработване да става на голям стационарен монитор с IPS матрица, калибриран и профилиран за видео картата на лаптопа.

Публикацията е редактирана (19-09-11 10:25)

Дата:   19-09-11 09:58

Като ще е от най-високия клас и този става:
http://speedcomputers.biz/product/hp-elitebook-8560w-i7-2620m-156-full-hd-wx563av/

Батерията му също има 3 години гаранция!

Автор: navy   
Дата:   19-09-11 09:59

Сони вайо с премиум дисплея [smilie24]

Дата:   19-09-11 10:31

никой не оспорва качествата на MacOS , ставаше дума, че дисплеите на 13" и 15" glossy са средна хубост , дори може да се каже леко смотани. Донякъде се оправят нещата с това: iVisor Pro

Дата:   19-09-11 10:47

И защо мислиш, че са смотани [smilie7]

Автор: kasad   
Дата:   19-09-11 10:51

Защото е така! Прав е колегата, работя с два такива и всичко написано за маковете си оставете на пропагандата-големи хора сме.[smilie25]

Автор: antonigeorgiev   
Дата:   19-09-11 11:01

Благодаря за мненията,
този НР и аз го гледах и ми се струва че е най-евтиния на пазара с тези характеристики. Работих 2 месеца с ИМакПро и съм качествено недоволен от тяхната система, така че ще е РС.
Въпросът ми си остава: Какъв е вида монитори които се предлагат вградени в лаптопи, които биха ми свървили работа? ТН, ИПС и други съкращения нищо не ми говорят.. за кое от горепосочените гледам като избирам лаптопа? :)

Дата:   19-09-11 11:08

"и съм качествено недоволен"

[smilie8]

Дата:   19-09-11 14:08

защото на маците еър, 13 и 15 дисплеите са смотани [smilie23] особено за парите си са МНОГО смотани

нямам опит с 17" MacBookPro , само с PowerBook и не знам как е там, но 4 годишният ми ThinkPad T60 е просто на светлинни години от към дисплей спрямо прехвалените маци

Автор: guesswho   
Дата:   19-09-11 14:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: dau   
Дата:   19-09-11 14:21

Недко мани го това с тинкпада... айде да не е така [smilie18]

Да не говорим като вземе да сдава багажа как е...
Иначе имаше една серия с S-IPS матрици, ако е от тях тогава става...

Автор: asahi   
Дата:   19-09-11 14:24

Цъках с търсачката - всичко е казано по няколко пъти. Включително и за Сонито на Нейви.

Дата:   19-09-11 14:44

dau, точно за S-IPS говоря, в момента съм с МБП15 и го виждам какъв шит е, говоря за дисплея, всичко останало ми харесва.

Дата:   19-09-11 14:50

Подари ми тоя шит, а?
[smilie7]

Автор: klez   
Дата:   19-09-11 15:06

Това с калибрирането на екран на лаптоп с TN матрица ми звучи чак смешно...
Екрана на лаптопа зрителния му ъгъл е толкова малък (този ъгъл в който картината изглежда по еднакъв начин), че както и да го гледаш горната и долната част на монитора ти изглеждат различни... пък кво останало за калибриране.
Нещо като да си сипеш на москвича масло от ферари и да се мъчиш да дигнеш 300 с него...

Дата:   19-09-11 15:21

Майстор е тоя, дето и на шитнян екран прави шидьофри [smilie7]

Дата:   19-09-11 16:52

TN+Film матрици правени от LG/Samsung сe слагат на MacBook Pro и подлежат на калибриране. Мисля, че само големите размери аймаци са с хубави матрици.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »