Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цена на DSLR с видео
Автор: bpenkov   
Дата:   16-09-11 00:30

Здравейте на всички!
Сериозно съм се замислил над копуването на DSLR. Интересувал съм се главно от модели на Canon и знам, че апарати като 550D,600D и 60D ще ми свършат работа (спрямо буджета, който имам). Нямам нищо против Nikon и общо взето всяка марка/модел, които биха ми свършили работа. Въпроса ми е следния - на каква цена се продават читавите (такива) апарати втора ръка и за какво трябва да следя като си избирам втора ръка апарат.
Знам, че въпроса е доста относителен и наистина труден за отговор, но ако някой може да ме насочи към ориентировъчна цена ще съм адски благодарен.

ПП.Това ще ми бъде първия DSLR така, че може да споделите всичко за което трябва да внимавам като копувам втора ръка апарат.

[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Цена на DSLR с видео
Автор: klez   
Дата:   16-09-11 01:22

Може би около 1000-рка за 550/600д
Зависи колко е използван.

Относно какво трябва да видиш... Дали му работи всичко.
Меренето
Фокуса
Светкавицата
Копчето за снимане,
всички останали копчета...
да Не е изпускан (личи си по ръбчетата)
Да не е заливан (трудна работа да разбереш.. може би болтчетата най издават и копчета/светкавица ако се движат все едно са заливани с нещо лепкаво)

Да поснимаш 10-20 кадъра с него да видиш дали няма да избие някоя грешка. Те такива работи

Автор: Sheridans   
Дата:   16-09-11 01:59

... КУ ПУ ВАМ !!

.. кОпувам е кофти глагол .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Правиш покУпка , а не покОпка ..... [smilie3]

... Два пъти си го повторил , затова отбелязвам само ... [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: bvsmp   
Дата:   16-09-11 13:49

с DSLR забрави за видеото. Не можеш да докараш видео с такъв тип апарат, ако ще и да HD формат.

Автор: jivkojj   
Дата:   16-09-11 13:57

Абе става за видео, ама трябва да е режисирано предварително, че да се получи нещо.

Ако смяташ да ползваш като ръчен камкордер - пускаш, снимаш, гасиш - няма да стане.

Автор: nedelcho1   
Дата:   16-09-11 14:09

"Автор: bvsmp
Дата: 16-09-11 13:49

с DSLR забрави за видеото. Не можеш да докараш видео с такъв тип апарат, ако ще и да HD формат."

Защо? Видеото на DSLR-ите е доста по - качествено от видеото на доста видеокамери. Редовно се ползват DSLR-и за снимане на реклами и отделни части от филми. Ако иска обаче да го ползва като семейна камера, няма смисъл особено, заради ръчния фокус и плиткия DOF.

Автор: bpenkov   
Дата:   16-09-11 17:42

Мерси за отговорите.

Иначе на мен ми трябва точно и главно за видео.. работил съм с такъв апарат и знам на какво ниво му е, знам също, че и доста късометражни филми/реклами/интернет шоута се снимат с такива.

Значи около 1000 като си приготвя ще започна да издирвам такъв апарат.

Мерси за информацията.
[smile]

Дата:   17-09-11 11:11

Далеч от мисълта съм да те разколебавам, но ако ще е за видео си вземи една HD флаш видеокамера на СОНИ за 700-1000 при това нова. Не знам какво видео ще снимаш, но в момента в който докоснеш зума и става мазало, да не говорим, че се записва и звука от мотора на обектива. Не се лъжи по неща от рода на 2 в 1. Аз си имам флаш видео камера и макар, че е само 0,8 мегапиксела но с 60х зуум съм много по-доволен и нищо не ме дразни в качеството освен, че е леко мъгляво, но с новите HD видеокамери картинката е повече от добра.
Помисли сериозно преди да купуваш. Когато си купувах D3100 си мислех евентуално да му ползвам и видеото, но след няколко направени клипа се отказвам от него поне на този етап - кристална картинка, НО с ограничен зуум, постоянно търсене на фокуса, записва брум от мотора и никаква стабилизация,а оттам и много трептене. Всичко това липсва при видеокамерите. Между другото докато разглеждах ревюта на видеа в нета ми направи впечатление, че турбосапунерите се справят чудесно с видеото, особено nikon P500 и panasonik fz45.

Публикацията е редактирана (17-09-11 11:17)

Автор: headcharge   
Дата:   17-09-11 11:59

Не е нужно да се отказва. Добър вариант вместо DSLR е някое SLT на Sony. Всички минуси които си изредил в Никона, там липсват, като изключим шума от АФ мотора, но ако се снима сериозно видео кой би използвал вградения микрофон така или иначе. Имат стабилизация на изображението (вградена, т.е. работи дори със старинни ръчни обективи ако щеш), АФ по време на видео + хубав фотоапарат. Не агитирам, знам че тук всички мразят Сони, просто аз лично ако инах възможността бих си взел SLT, най-добре А77 ама там е още дебела работата. Некоректно звучи, човек да каже че нещо "не става" само защото неговата марка не може да му го даде [beer]

http://www.youtube.com/watch?v=3x8AzWTS2jA

http://www.youtube.com/watch?v=oL2zFUVrFII

http://www.youtube.com/watch?v=MQEPApWOIao

[shtrak]

Дата:   17-09-11 12:44

Клиповете, които си дал като линк са чудесни. Но тук опираме отново до това колко професионално ще се ползва техниката. Не мисля че човек който ще събере 1000 лева и се чуди какво да купи би се занимавал професионално. А тези клипове са доста професионално направени - режисирани, с можество дубли които ние не знаем за тях и снимани на кратки клипчета и после навързани. Дотук съм съгласен, че стават, но от момента в който прибавиш факта, че човека иска да си снима любителски нещата загрубяват. От личен опит знам, че на едно парти например няма как да режисираш всичко а просто снимаш докато свърши и точно тогава като стане суматохата в един момент изтърваш края и е по-лесно да снимаш всичко отначало докрай без паузи, а после режиш и съединяваш за филма, защото нямаш право на дубли.

Дата:   17-09-11 12:51

Аз съм ги показал с цел да се види качеството на картинката, а не от гледна точка на сюжет и дубли...

Ето тогава две клипчета без много дубли (предполагам) http://www.youtube.com/watch?v=0mSPlDa0EkM

http://www.youtube.com/watch?v=FEJNWpyOgiQ

[beer]

Дата:   17-09-11 13:11

добре а това харесва ли ти ..ама честно:
http://www.youtube.com/watch?v=oM8UpBK4fEM&feature=related

особено към края след 1,35 - сори ама никоя видеокамера няма да направи тази глупост. и представи си че стане точно когато детенцето ти духа свещичките и не го забележиш навреме.....[smilie9] и сякаш някой ту пуска ту спира осветлението /може облаче някакво/

а това вече е съвсем професионално:
http://www.youtube.com/watch?v=wp3UKnLww8I&feature=related

а тук пък се люшка като кораб
http://www.youtube.com/watch?v=0zdmVMNiM6U&NR=1

Стават само за бавнодвижещи се сцени

Публикацията е редактирана (17-09-11 13:21)

Дата:   17-09-11 13:47

Значи автокомпенсирането на експонацията е неподходящо подрбран режим предполагам. Нямам го пред мен за да ти кажа с по-голяма точност. А относно критиките ти за лашкането - стабилизацията не е статив и не е стедикам, погледни нестабилизирано видео от ръка и го сравни с това... Изкривяванията на изображението при бързо местене е неприятен дефект, който го има дори и на канон Марк2 5Д, но има софтуер с който може да се коригира. Като цяло, спорът е малко безмислен. Няма такова устройство, което да като го пуснеш и да излиза Списъкът на Шиндлер от другата страна. И с Red One да снимаш, (с извинение) пак може да стане едно голямо (4k) лайно накрая. [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: