Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Размазани снимки със NEX-5
Автор: threecar   
Дата:   10-09-11 08:29

Здравейте колеги!
Моля за малко помощ! Защо ми се размазват снимките при снимане със светкавицата? Ако има малко допълнителна светлина всичко е наред, но когато снимам в тънина се получават двойни образи или размазани движения.
Ще съм ви благодарен за оказаната помощ!

Отговори на това съобщение
 Re: Размазани снимки със NEX-5
Автор: next_time   
Дата:   10-09-11 08:55

качи снимка за да видим

Дата:   10-09-11 09:12

Публикацията е редактирана (10-09-11 09:14)

Дата:   10-09-11 09:14

http://media.snimka.bg/9348/024950524.jpg

http://media.snimka.bg/9348/024950525.jpg

Автор: steeens   
Дата:   10-09-11 09:24

няма никой в линковете

Автор: tofo   
Дата:   10-09-11 09:42

Виж да не снимаш по първо или второ перде.[shtrak]

Дата:   10-09-11 10:13

При мен линковете се отварят.
Снимам на интилигинт ауто. Явно нещо съм объркал в настройките."първо или второ перде" , как да го разбирам?

Автор: tofo   
Дата:   10-09-11 10:22

Ти виж режима на светкавицата. Да не е Slow Sync или Rear Sync. Сложи я на auto. А пердетата- светкавицата блесва при отваряне или затваряне на затвора. [shtrak]

Автор: dikimee   
Дата:   10-09-11 11:13

При мене същото го прави на "intelligent" Auto, явно не е чак толкога умен тоя режим. Затова и вградената светкавица ще си стои в кутията докато не сменя Некс-а.

Автор: dpurple   
Дата:   10-09-11 11:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hotsnail   
Дата:   10-09-11 11:29

Я дайте примери. Нещо сбъркано има.

От една година снимам с НЕКС не съм имал проблеми

Светкавицата е с ограничено приложение, както и всички вградени светкавици. Става предимно за просветляване на сенки през деня.

Ама ако няма накъде заради сравнитлено добрия сензор въпреки че е слаба светкавичката осветява доста добре.

По принцип НЕКС-а не е баш сапунерка като по малките Сонита и Панасоници и някои работи не ставта само с цъкане на копчето на затовра. Апарата е с голям сензор, малко по-хубава оптика, контролируема бленда, скорост, чувствителност и това изисква малко по различен подход и малко четене на книжки. [shtrak]

Дата:   10-09-11 11:32

dpurple Хубава работа, ама българска!
Питам като човек нуждаещ се от помощ, получавам обиди. Ако можеш да обясниш човешси-обясни, ако не можеш, не виждам защо трябва така да се отнасяш към нужсаещия се от помощ!

Публикацията е редактирана (10-09-11 11:34)

Дата:   10-09-11 11:39

threecar, тука е такъв стила на комуникация на великите чалга графи с простосмърните. Ще свикнеш, не се притеснявай. Но наистина имаше един лаф, че 10 минути четене на упътването, могат да се заменят с няколко часа писане по форумите.
Качи си в профила снимките, щото и при мен линковете се отварят ама снимките ги няма.

А конкретно за съвет: Не снимай на ауто, па макар и интелигентно. Като снимаш със светкавица снимай с приоритет на скоростта, а блендата и чувствителността ги остави сам да си ги избира апарата. 1/250 или там каквато ти максималната синхронна скорост на светкавицата.

Публикацията е редактирана (10-09-11 11:50)

Дата:   10-09-11 11:43

В интелегентен режим светкавицата може да бъде само на ауто или изключена. Опциите Slow Sync или Rear Sync са недостъпни.

Дата:   10-09-11 11:48

Чета форума от повече от година, отпреди да пуснат нексовете в продажба. Изчел съм и всички мнения и отзиви на притежателите на некс във форума чийто капацитет уважавам. Краткото ръководство го знам наизуст но в него няма нищо по въпроса, а подробното на английски не мога да прочета.

Дата:   10-09-11 11:54

Цялата работа е, че апарата ти избира ниска скорост, и затова се получават ефектите с двойна експонация. Поне исото можеш ли да избираш в тоя режим? Или всичко е "ителигентно" в тоя случай?

Автор: asahi   
Дата:   10-09-11 12:20

Интелигентното Ауто явно не може да се справи със задачата. В такъв случай трябва да се намеси Интелигентния Фотограф. Аз, като не толкова интелигентен, бих снимал на напълно ръчен режим за да получа онова, което очаквам. Настройките ще ги преценя спрямовъзможностите на апарата от спецификацията (фъканото менюалче) и показанията на светломера за конкретната сцена.

Дата:   10-09-11 14:07

threecar пусни снимка

Няма как да ти помогна ако седеиш и мрънкаш и не пуснеш поне една снимка. Цяла снимка със EXIF. По добре я качи на пикаса а не на някакви странни сайтове.

Как да ти помогне човек, като нямам идея какъв ти е проблема

че и се сърдиш....

Ами при мен некса проблем със светкавицата няма. Явно твоя е счупен или ти не знаеш как да го ползваш. Избери си вариант сам.

Ако проблема е със скоростта (с 16мм понякога избира ниски скорости) решението е супер просто иди на режим S и му задай 1/60 и си готов.

НЕКС-а не е сапунерка или камера на теелфон. Много са се постарали хората да има джиджани функции обаче той си е по-горен клас апарат дето трябва малко мисъл за да се ползва. Писаха ти и другите хора подобни неща. НЕКС-а има всички функции на ДСЛР та не са ти вързани ръцете.

Единствено е въпрос да се научиш да го ползваш. (това разбира се ако не е счупен [smilie18] )

Публикацията е редактирана (10-09-11 14:11)

Автор: starterx   
Дата:   10-09-11 14:13

Ауто наистина не се справя добре на тъмно.Току що пробвах,дава ми скорост 1/30,което си е малко.Аз снимам със светкавица на А режим -дава ми скорост 1/60 като вдигна светкавицата, и е ОК.(обаче в момента съм с ръчнофокусен обектив,с китовия може да даде и по-висока).пробвайте както казва Асахи на ръчните режими-за по-висока скорост.Вижте и някоя от сцените дали не ви върши също работа,не съм си играл с тях.

Автор: starterx   
Дата:   10-09-11 14:17

А,и понеже говорите за размазани движения-тогава в М режим задайте по-висока скорост.
ПП-Това ако и 1/60 не е достатъчно.Може да вдигнете и ИСО-то,но не много :)))

Публикацията е редактирана (10-09-11 14:21)

Дата:   10-09-11 14:23

https://picasaweb.google.com/lh/photo/YbV7OjkRUkjvRRHVLpsmOQ?full-exif=true

https://picasaweb.google.com/lh/photo/lx8rw4_KTXpUXnfO0F4KdA?full-exif=true

Дата:   10-09-11 14:26

Ок и аз си поиграх.

Проблема е със iAuto в пълен мрак т.е. в мазето. Апарата си мисли, че правиш нощна снимка (има такъв режим) - горе в ляво има една иконка с луна (т.е. режим нощна снимка).

Тоя режим прави следното:

1. Осветява със светкавицата предния план - хора или каквото има наблизо

2. Прави дълга експозиция след това за да заснеме добре фона т.е. да излязат светлини или каквото има там на снимката (щото светкавицата не може да метне в далечината).

Тоя режим по принцип май пише, че е добре да се ползва със статив - на менми даде 4 секунди експозиция.

Както и да е. За да му обясниш на апарата, че не снимаш пейзаж нощен, можеш да направиш много ралзични неща. Ето две прости идеи:

1. Иди в SCN и си избери типа снимки които правиш на ръка - Портрет например (онова с усмихнатото дете, не нощен портрет, което е същото като нощна снимка). Така апарата знае, че фона няма значение и снима на 1/60-та

2. Научи се да ползваш другите режими. НЕКС-а предлага бол опции та тая тема е доста хумористична. М няма да ти е удобне щото там стават прекалено много опциите. Карай за сега на S или A.

Хитринките като това да фокусира лица или да щрака докато някой се хили си работят и в тия режими ако заради тях ползваш iAuto.

Публикацията е редактирана (10-09-11 14:30)

Дата:   10-09-11 14:27

Какво точно правиш с тия линкове?

"Sorry, that page was not found."

Дата:   10-09-11 15:13

Май пак сме на пързалката.[smilie5]

Дата:   10-09-11 15:43

Еми то освен и ние да го будалкаме че му е счупен апарата [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »