Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за този скенер?
Автор: jey6   
Дата:   01-09-11 19:07

Някой ползвал ли е такъв?
Ако може да покаже примерни сканове? http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=218&product=7080&show=additional

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за този скенер?
Автор: s_dyakov   
Дата:   01-09-11 20:22

Нямам идея, но ако е за 35мм по добре за тези пари си вземи нещо със сигурност читаво .. като Епсон V-300 или наследника му V-330

Автор: jey6   
Дата:   02-09-11 00:36

ок, благодаря

Автор: rewer   
Дата:   02-09-11 10:50

А този дали го бива HP Scanjet G4050 Photo Scanner, или Epson V500?

Автор: kefalcho   
Дата:   02-09-11 12:27

хм,аз имам по-стара версия на НР 5600 ,но не съм доволен от скана на негатива пък и ме предупредиха ,че плоските от по-старите модели не вадят добро качество,с по-новите не знам как е.Казаха ми "за филмов скенер е важно стойността на dmax да клони към 4 или да е по-голяма. Другото важно нещо е филмът да е максимално успореден - т.е държачите да са такива, че да не може да се огъва".
Следващото решение по въпроса за мен ще е нещо на никон на старо или нов от друга марка но всичко зависи от финансите,иначе ефтиното си е компромис с качеството но то почти винаги е така.
Дано някой с повече опит се включи за повече яснота по въпроса и на мен ми е любопитно.[beer]

Автор: uri64   
Дата:   02-09-11 13:52

Епсоните със сигурност са добри от 700 нагоре. Още по-добре е ако с тях се прави мокро сканиране или се вземат специални държачи от Бетърскенинг.
Това за Дмакс да е около 4 или повече и филма да е колкото се може по успореден е абсолютно вярно. Добре е ако може да му се настройва фокуса ръчно или пък при ползване на специални държачи те да могат да си променят височината.
За 35 мм много добро решение е филмов скенер Никон 5В или 5000 на старо. Софтуера на Никонските скенери е супер - прост и интуитивен. Много добри резултати се получават прри сканиране на диапозитив и цветен негатив. Драйвери и софт обаче има само до Виста. Аз съм на Уин7 64 и съм си инсталирал една виртуална машина на която има ХР и скенера е инсталиран на нея.
Плоските са по-добри за среден формаот и нагоре според мен. Не лош за среден формат е и Канон Ф8800 и следващият 9000, но техните държачи не са много добри и е хубаво да си се вземат допълнителни специални.

Автор: s_dyakov   
Дата:   02-09-11 14:05

Епсон v-300 и v-500 са аналогични като качество, с разликата че v-500 има по голяма област за сканиране(2 държача за 35мм и един за среден формат (6x6 или 6x9) срещу само един за 35мм на v-300.

За парите си скенера е перфектен. Последващо подобрение с неплосък скенер е многократно по скъпо.

Оригиналните пластмасови държачи за филма (особенно за 35мм) не са много добри, и ако филма се гъне е добре да сложиш вложка от АНР стъкло (матово от едната страна) което да притиска филма плосък.

Аз имам такива стъкла (от scanassist.org) и ако някой се интересува мога да кажа какъв им е размера. Предполагам всеки стъклар може да ви ги изреже.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »