Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съвет за видео обработваща комп. система i7 2100 !?
Автор: канювигй   
Дата:   28-08-11 21:12

Съвет за видео обработваща комп. система i7 2100 !!? Може ли да ми препоръчате дъно за този процесор, така че да ползвам графичната му карта. Спрял съм се на чипсет Asus Н67 ...
За мен това е среден вариант на система, която ще ми трябва за видео кореции без 3Д. Ще разчитам РАМ памет и този процесор.

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за видео обработваща комп. система i7 2100 !?
Автор: didesignbg   
Дата:   28-08-11 21:33

Сбъркал си една цифра на процесора. Или говориш за i7 2600, или за i3 2100.

Дата:   28-08-11 21:51

Точно така продължавай, не спирай до тук ако можеш ...

Автор: gmir   
Дата:   28-08-11 22:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-08-11 23:00

Колегата правилно ме поправи и внесе корекция i3 2100. Среден вариант имам предвид, няма да е супер мощен процес i7, тъй като ще ми трябва за преди всичко видео монтаж, добавяне на музика и цветови корекции. В тази насока ще се спара на i3 тъй като един i7 2600 ще намали времето, но в най-добрия случай не повече от два пъти. Питам за дъно тъй като не смятам да инвестирам във видео карта, а ще ползвам тази на процесора. В тази насока ми е и въпроса - дъна с чипсет Н67 би трябвало да използват видео картата на процесора оптимално. Едва ли геймърско дъно в този случай ще е добър вариант тъй, като няма да ползвам външна видео карта и няма да овърклоквам.

Като цяло нека да изчистим окончателно въпросът ми имайки, предвид горепосеченото от мен:

Няма да купувам външна карта видео карта а ще ползвам тази на процесора, дъното ще сокет 1155. Но кой чипсет :
H67, P67, или Z67 ?

Дата:   28-08-11 23:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hotsnail   
Дата:   28-08-11 23:23

За видео аз си взех i5 2500 май беше. Почти същия като 7-цата е от към производителност ама се спестява някой лев.

новите 5-ци са 4 ядрени и са почти толкоз добри колкто и 7-ците!

За видео обработка си вземи яка графична карта. ATI или NVidia за около 300 кинта най-доброто което намериш. Повече няма смисъл, че е яко скъпо до 1000 кинта отиват, а по-евтините не стават.

Вграденото видео не помага - дори пречи щото тия с с видеото имат проблеми с виртуализацията.

Публикацията е редактирана (28-08-11 23:29)

Дата:   28-08-11 23:32

Автор: klez   
Дата:   28-08-11 23:48

И моя съвет е ако искаш да го ползваш за видеообработка си вземи сериозна машинка...
с тоя i3 и вградената му видеокарта далеч не е средна работата ами е най евтинкото възможно... И съвсем не е въпрос само на времето на рендване. Особено ако искаш HD Клипове да обработваш.

И аз подкрепям колегите по-горе.
Поне i5 и стабилна видеокарта (бих ти препоръчал nVidia) Ати ги харесвам, 2 от 3те ми компа са с Ati-та (така се случи просто) но... така и не се научиха да пишат драйвери...

Дата:   28-08-11 23:52

Вижте дали видеото ще се накъса и събере в нужните ми части за 1 час или 2ч 30 мин за мен не е от значение, това са базови операции. За това е необходимо преди всичко мощ на процесора и РАМ памет, виодекартата ще повиши производителността но не повече с 20-30% в случая нека бъдем точни.
Нека изясня ще заложа на този процесор и дъно като в момента това ще са ми напълно достатъчно.

Но ще ви бъда благодарен да ми отговорите и дадете отговор на конкретния въпрос за чипсет на дъно. Това е всичко!

Дата:   28-08-11 23:54

gmir при sandy bridge i5 и i7 са като две капки вода.
Ама едната е по тлъста [smilie18]

Публикацията е редактирана (28-08-11 23:54)

Дата:   29-08-11 00:03

Дата:   29-08-11 00:19

Това на кой какви неща не са му ясни няма да обсъждаме в момента, питам конкретно и ясно...

Защо ми е геймърско дъно само не разбрах:

Моля ви за точен съвет :

1) Дъно за i3, i5 със сокет 1155 и видео карта.

или вариант ако се спра на него

2) Дъно за процесор i7 950 и видео карта.

Мисля, че втория вариант ще отпадне, тъй като дори да взема i3 или i5 в момента след време го инвестирам в i7.

Мисля, че на нас българите ни пречи празното филостване. Много ви моля, да се спрете ако можете на няколко конкретни варианта с процесори и дъно, и съвет за видео карта към тях, независимо какви, това което според вас е най-удачно. Досега да сме изчистили няколко варианта ако това беше немски или американски сайт. Половина от писанията са свързани с моя грешка или на какво трябва да ме учите. Има много тестове с отделни процесори с или без карти на програми в нет. Моля ви бъдете конкретни !

Благодаря отново!

Публикацията е редактирана (29-08-11 00:25)

Автор: didesignbg   
Дата:   29-08-11 08:51

Питаш неясно, и на неподходящо място, затова получаваш и такива отговори. Видео обработка е доста широко понятие, ако те устройват програмите възползващи се от Intel Quick Sync вграденото видео е един от най-бързите начини за преконвертиране въобще. Всичко опира до ползвания софтуер, ако не ползва вградения във видеото хардуер, нещата не изглеждат розово.
Ако смяташ да ползваш вграденото в процесора видео замени i3-2100 със i3-2105 разликата е в по-доброто видео. Щом искаш да ползваш вграденото в процесора видео ти трябва дъно Н, или Z. Избира се според бюджета и нуждите. P дъната не могат да ползват вграденото видео, така че не те интересуват. P и Z дъната могат да овърклокват процесорите с буквичка К на края на името, не знам това доколко те интересува като опция.
Sandy Bridge процесорите не ползват три канална памет, независимо дали са и5/и7. Разликата между топ моделит санди и5 и и7 е само в хипертрединга. Всички процесори от серията имат вградено видео, практически разликите във възможностите за виртуализация за нормален потребител са никакви.
Дали ще сложиш видеокарта не знам, но може да има голяма разлика в скоростта на работа, новите видеокарти поемат хардуерно работата по транскодиране. Това пак зависи от софтуера, който ползваш. Ако имаш желание погледни тук
За видео, ако няма да разчиташ на ускорение от видео картата нищо чудно да се окаже, че един шест ядрен феном е по-добър избор от интел. За да е въпроса ти смислен трябва да има и бюджет, и точни варианти на употреба.

Автор: langel   
Дата:   29-08-11 09:45

Вграденото видео едва ли ще ти върши работа.
С Х58 можеш да изградиш по-добра, но и доста по-скъпа система.
Повечето от новите Z68 дъна са "готови" за PCIe Gen3 и Ivy Bridge, което ти дава възможност за ъпгрейд за години напред.
Аз бих предложил Gigabyte GA-Z68XP-UD4, I7-2600K, 2*2*4 Kingston 1600 XMP Grey, GTX 470,
поне 2 диска, оптимален вариант 3, за максимална ефективност 4. За предпочитане WD Black Sata3.
Според бюджета пестиш от процесор, памет, видео. Недей да пестиш от дъно и дискове.

Публикацията е редактирана (29-08-11 12:12)

Автор: klez   
Дата:   29-08-11 12:16

langel като спомена, Дисковете наистина гледай да са хубави и максимално бързи. Ще усетиш разлика

Автор: novi4ok   
Дата:   29-08-11 14:26

Видео обработката както е казал колегата по-горе е много широко понятие. Избирайки конфигурация първо провери какви са системните изисквания на софтуера, който ще ползваш - някои програми искат мощен проецесор, други работят и на P4, някои искат видео карта, други - не, трети пък дори не работят ако не си с определена марка и модел ускорител, някои ползват 6-8 GB RAM, други се задоволяват само с 2-3...
Много сте странни тук - ако някой пусне тема: "Искам да снимам, какъв фотоапарат да купя?" го изяждате с парцалите, а сами пускате смешни въпроси по теми, които явно не разбирате. Най-добре, вместо да питаш форумните титани се обърни за консултация към професионален монтажист (не компютърджия, а монтажист) и ще получиш добри резултати.

Дата:   29-08-11 18:00

Описах видео обработка, какво имам предвид-
рязане на отделни части от суровия, материял, добавяне на други части, цветови корекции.
Ще използвам Sony Vegas и Adobe Premiere Pro.
В случая ще работя с едни от най-тежките файлове - AVCHD и сваляне от DVCAM касети HD.

За тези операции ми дайте съвет с вариантите :

1) Начален вариант с по-нататъшни ъпгрейдвания:

- Процесор i3 2120 (след време i5, i7)
- кое дъно към него H или Z ...?
- рам, ще сложа 4 или 8 за всяко физическо ядро по 2 GB с максимални херци .
- при посочената от мен софтуер и операции,
как ще върви системата с вграденето видео ? GTX460 е карта което мога да купя, тъй като ще я поръчам от САЩ с цена от около 120-150$
Съвет за видео карта, модел...?

2) - Процесор i3 2120 ( (след време i5, i7)
- дъно Asus P67 ?
- като във вариант 1)
- видео карта ? Мисля отново за GTX460 нещо подобно от около 120-150 от САЩ....

3) - Процесор AMD x6 1090
- дъно AM3+ примерно ASUS AMD 880G MATX
- памет 4 до 6 GB
- видео карта ....?

Автор: valen_tin   
Дата:   29-08-11 18:06

в интерес на истината видеото най-лесно се ъпгрейдва ... т.е. нищо не ти пречи да вземеш в момента с хубаво дъно/процесор/рам/хардове и вградено видео и след няколко месеца като се видиш с 200-300$ да добавиш видеото. Така и сам ще видиш устройва ли те вграденото като производителност.

Това само като идея, над която да помислиш, не казвам, че е най-добрия вариант [smilie3]

Автор: nikidinov   
Дата:   29-08-11 18:08

колкото повече, толкова повече [beer]

Дата:   29-08-11 23:24

Автор: папач   
Дата:   30-08-11 16:56

Какво бихте казали за пентиум 4 на 3,2 Гх с 2 гига рам и вградена видеокарта?

Дата:   30-08-11 17:04

папач не занм точно какъв пентиум визираш.

Intel Core 2 Duo не става

Core 2 Quad има някакъв шанс ако е с мнго яко дъно, памет и видео т.е. конфигурация за над 5000 лева когато е била актуална

Дата:   30-08-11 22:12

Автор: папач   
Дата:   31-08-11 17:46

hotsnail за най обикновен при обработка на мини дв - не двуядрен

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »