Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Късометражно видео в Метрото на София?
Автор: cobrix   
Дата:   28-08-11 09:30

Здравейте съфорумници, имам идея за заснемането на видео в метростанцията в София. Желанието ми е да снимам в някой от по-старите влакове, но това, което ми направи впечатление при тях е, че имат много слабо осветление за снимки. Какво мога да направя по въпроса?

Canon 550D би ли свършил добра работа за видео в случая? Мога ли да намеря преносимо осветление под наем някъде?

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Късометражно видео в Метрото на София?
Автор: jekopj   
Дата:   28-08-11 09:54

Най-добре ще е първо да се увериш,че е позволено.Имаше подобно запитване преди време и мисля,че не позволяваха заради възможни атентати,които ставаха тогава по света,но сега режимът може и да е по-свободен.

Автор: asahi   
Дата:   28-08-11 11:14

Ако ти е тъмно носи си осветление. В киното винаги нещо свети, дори когато е тъмно.

Автор: thomas   
Дата:   28-08-11 12:15

На всяка станция на метрото има знаци, забраняващи снимането.

Автор: entombed   
Дата:   28-08-11 14:57

Откога фотографите спазвате толкова стриктно законите [smilie3]

Автор: seuret   
Дата:   28-08-11 16:00

Само да кажа, че в метрото непрекъснато пътуват цивилни полицаи. Снимането е абсолютно забранено! Има не един и два случая на написани актове. Особено като извадиш DSLR-а и започнеш да снимаш видео, няма как да не те видят. Един, два кадъра да бяха. Рискувай!

Автор: anaconda   
Дата:   28-08-11 18:16

Аз пък съм виждал 2 момчета и 1 момиче се качиха в метрото,единия носеше голяма камера,почнаха некви танци работи за 1-2 спирки и си излязоха.

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   28-08-11 18:39

Не на всички станции има табела със забрана!
Виж кои са те и се прави на ударен, ако ти направят забележка!

Дата:   28-08-11 21:55

Благодаря за загрижеността и вниманието! Относно осветлението какво би ми свършило работа, някакви препоръки?

Относно забраната, към кого би било редно да се обърна за да поискам разрешение.

Автор: Nikoneff   
Дата:   28-08-11 22:39

Да, за да снимаш трябва да имаш разрешение за да си спестиш разправиите с охраната. Лично аз съм получавал такова от "Метрополитен" ЕАД във връзка с конкурса "Детайли от София". Писах мейл до metro@metropolitan.bg и ми издадоха писмено разрешение за определените дати и метростанции, които бях поискал. Да допълня само, че ползването на светкавица е забранено. Успех.

Автор: valen_tin   
Дата:   29-08-11 11:03

уж е забранено в цялото метро, но на Мусагеница съм сигурен, че табелки няма, охрана също няма.

Честно казано да ми кажат мотив "искаме да събираме пари за снимане" повече ще го разбера от това, че било стратегически обект и за да няма атентати. Защо ли ... защото на сайта на метрополитен има снимки на всичктие станции, даже и от строежите им ... до тук със сигурността и снимките. Освен това никой атентатор не би се шматкал с ДСЛР, или ще снима с телефон и дори никой няма да разбере, или ще запомни нужното ... та така ... по-добре да си кажат, че искат да събират пари [smilie3]

Автор: darksorrow   
Дата:   29-08-11 11:53

абе щом до осветление чак говориш, извади си разрешително ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, щото момчетата нагоре си говорят наизуст малко. едно е да разцъкаш с фотоапаратчето някаква простотия насред вагона, друго е да опънеш стативите и модификаторите и проблем ще имаш със сигурност. питай към кого да се обърнеш за това ченгетата, които са по централните спирки най-добре.

Автор: Gaijin   
Дата:   29-08-11 15:18

Метрото си има офис в който имат хора които отговарят точно за разрешителни за снимане. Офиса се намира точно срещу католическата катедрала(новата).

Автор: thomas   
Дата:   29-08-11 16:33

А някой дали може да обясни като как става така, че от всички метрополитени в света (а аз съм бил в над 30 такива), точно и само нашият има забрана за снимане!? При това в много от онези, в които съм пътувал, определено има много по-високо ниво на терористичен риск - Лондон, Чикаго, Ню Йорк, Сидни, Сингапур, Банкок, Хонконг, Шанхай, Пекин, Тайпе, Париж, Прага, Берлин, Франкфурт, Мюнхен, Амстертам... Тамошните не са стратегически, тукашните обаче, разбираш ли, са! Единственото ми обяснение е някакъв срам - че с толкова похарчени пари са ни набутали с някакви секънд хенд руски влакчета, дето едвам се влачат, системи за пропускане, четци и билети в стил направи-си-сам и облицовка с плочки от под 10 лева квадратния метър. Само едните им ескалатори дето са като хората, но предполагам това е просто защото няма производители на менте ескалатори...

Автор: guesswho   
Дата:   29-08-11 16:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: valen_tin   
Дата:   29-08-11 17:40

може ли някой да сподели линк или цитат от закон/наредба или нещо подобно, който да регламентира тези забрани за стратегически обекти и евентуалните санкции. Аз откривам кои са стратегическите обекти, но нищо за забранено снимане там.

Дата:   29-08-11 18:08

Nikoneff, darksorrow, Gaijin - Сърдечни благодарности!

Thomas - Чудно наистина!

Guesswho - Разсмя ме сериозно!cobrix написа:

Автор: dimitar_p   
Дата:   29-08-11 20:33

Хора не си блъскайте главите. Главният проблем идва от това, че байото, дето пази там се мисли за върха на охранителната пирамида. Иначе как се снима в метрото... бързо и бягаш във вагона като тръгне :D Това в кръга на шегата, иначе сериозно. Ако си студент, можеш да извадиш от университета разрешителна бележка за снимане на обществено място с учебна цел. Само трябва да се докопаш до някой преподавател в тази сфера, печат от канцеларията и света е твой. Друг начин е да извадиш документ от съответната служба, в случая Метрополитен. Или ще ти откажат, или ще ти дадат, или трябва да кихнеш на някого, за да си снимаш и така...

Автор: mladenov   
Дата:   29-08-11 23:51

Аз веднъж преди няколко години исках да снимам нещо на станцията на "Булбанк"(тогава). Това беше на 3-ия ден от пристигането ми в България след 4 годишно отсъствие. Тъкмо извадих апарата и някакъв чичко ми се развика нещо.Аз не го разбрах и поисках да повтори какво казва, като обаче по инерция казах:"Excuse me"!
Почуствах се много тъпо, но чичкото нещо промърмори, махна с ръка и ме остави да снимам.[smilie18] [smilie18] [beer]
Пробвай, може да мине и при теб! [beer] [beer]

Автор: pefoto01   
Дата:   30-08-11 01:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   30-08-11 01:42

Глупости.
Хората си гледат работата и благодарение на това в метрото, на гарата и другите места се чувстваш безопасно. Ще се сетите за сигурността когато ви я отнемат и се налага да се движите на групички и с прибежки.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »