Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложете DSLR за нощни снимки
Автор: chaynik   
Дата:   27-08-11 17:42

Здравейте,

Съзнавам, че се присъединявам към тайфата, питаща за неща, които може би са обсъждани многократно, но тъй като питането ми е по-особено, все пак ще го задам:

Какъв комплект тяло/обектив ще е най-подходящ за нощни снимки? Имам в предвид тяло с голяма матрица и нисък шум, за да не търся звездите сред шума, както и нормален светлосилен обектив.

Комплектът ще се ползва само за нощни снимки. Няма да му се добавят дълги обективи (поне засега). Просто искам нещо, с което да мога да снимам на тъмно, защото се отчаях от опитите да направя нощна снимка с моя турбосапунер. Той ще остане за всички останали жанрове - птици, цветенца, туристически и др., където няма да ми се мъкне количка с аксесоари.

Предполагам, че ще трябва да не е стабилизирано тяло, защото местенето на матрицата май я загрява (значи шум!). Предполагам ще трябва да е ФФ, за да е светлочувствителен и без шум.
Въпросът е какво ще предложат знаещите, защото все пак става въпрос за доста пари и не ми се опитва отново.
Предварително благодаря на отзовалите се [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Предложете DSLR за нощни снимки
Автор: atrifonov   
Дата:   27-08-11 17:52

Значи доколкото те разбрах искаш ДСЛР при това фулфрейм за нощни снимки, а за останалото време ще снимаш всички други неща със сапунерка[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Ама днес е събота не е петък[smilie8] [smilie18]

Автор: dream_catcher   
Дата:   27-08-11 18:34

вземи си някакъв лентов апарат за стотина лева с жило или дистанцинно, слагай една лента за 5лв и почвай. и шум няма да имаш!

проявяването е много евтино, но качественият скан е относително скъп.

Автор: ludiakolio   
Дата:   27-08-11 19:45

Pentax K5[smilie24]

Дата:   27-08-11 19:52

http://www.chassimages.com/forum/index.php/topic,118675.60.html

Автор: bordon   
Дата:   27-08-11 20:05

Матрицата в тялото не се мести.
При по–дълго експониране може да има лека форма на загряване. Това не означава че шуми.
Нощни снимки - задължително със статив.
Има и други подробности.
За ФФ - щом го споменаваш за такива случаи - ако ми позволиш един съвет.

Не ме разбирай погрешно но малко бъркаш с въпроса. ФФ е най-висок клас апарати /означава че матрицата има физически размер, приравнен на Матрицата в тялото не се мести.
При по–дълго експониране може да има лека форма на загряване. Това не означава че шуми.
Нощни снимки - задължително със статив.
Има и други подробности.
За ФФ - щом го споменаваш за такива случаи - ако ми позволиш един съвет.

Не ме разбирай погрешно но малко бъркаш с въпроса. ФФ е най-висок клас апарати /означава че матрицата има физически размер, приравнен на "лайка" формат 24х36мм./

За ФФ трябва да приготвиш няколко хиляди лв. /само за тяло/. Тук не се включват обективите.

Както казах има и доста други подробности.
Ако имаш още въпроси, питай.

[shtrak]

Автор: bobihot   
Дата:   27-08-11 20:42

Имаше канон 20ДA астро изработка- би трябвало ако си го намери, да му е най-подходящият? В случая може да си ползва и кой да е ръчнофокусен, даже може да му се лепне фокусната гривна на безкрайност.[beer]

http://www.dpreview.com/products/canon/slrs/canon_eos20da
[shtrak]

Публикацията е редактирана (27-08-11 20:47)

Дата:   27-08-11 20:59

Човека пита за ФФ.20Да на Канон е в историята.Предложих Пентакса,че май има доста стари руски обективчета за астро,новите Канонки също са добри,но трябва да кихнеш дооооста сериозно.

Автор: bobihot   
Дата:   27-08-11 21:30

Не казва, а предполага, че трябва? Може би и старо 5Д би му свършило работа- Таурус има доста читави нощни почти цяла нощ? От новите Пентакси КР май е най-добре от към шум и качество?[smitten] [shtrak]

Дата:   27-08-11 21:32

В момента от "по-евтинките" незнам или не съм чул да има по-добро от К5 от към шум и качество.

Автор: asahi   
Дата:   27-08-11 21:36

Трябва да е черен [smilie7]

Автор: дидибаев   
Дата:   27-08-11 21:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-08-11 21:45

Тук един човечец е решил да сравни двете най-желани телца относно шума.

http://www.youtube.com/watch?v=2MVESxMQuOw
[shtrak]

Автор: nsirakov   
Дата:   27-08-11 21:49

за какъв шум говорите като се правят експонации по 2-3 минути на исо 400.....

Дата:   27-08-11 22:33

За съжаление се заформи една типична форумска дискусия (а дори не е петъчна). Засега спамът е само около 50%, но може да се подобри (т. е. увеличи). Ще избягвам да отговарям често, за да не я бутам излишно, но сега ще отговоря накуп.
=> atrifonov
ФФ е идеалния вариант. Може би няма да дам 4000 за такъв, освен ако не е единствения начин. Ако турбосапунерката нямаше толкова шум, нямаше да търся друго.

=> dream_catcher
Имам си лентов с жило, дори 80-200 към него. Имам си ч/б лаборатория и съм прекарал доста време в нея (не знам за теб - в профила ти няма данни дори за фотоапарата ти). Иначе, ако не знаеш, при лентата има зърно от високо ISO, което е подобен проблем.

=> bobihot
Предпочитам нов. Доскоро смятах Канон за върха на сладоледа (може би под влияние на единия администратор). Сега вече се колебая. Все пак благодаря за мнението.

=> ludiakolio
Благодаря за първия отговор по същество. Някои смятат, че NIKON D7000 не е по-лош...
Все пак си мислех, че ISO-то е добре да почва от 80 (може би при CMOS е трудно).

=> bordon
Честно казано, мнението ти ме изненада. Винаги съм смятал, че или се местят лещите, или сензора (ако не е жироскопно стабилизиран целия фотоапарат). Освен това загряването винаги води до шум - чиста физика.

=> дидибаев
Въпросът е как да се снабдя с апарат, не с талант. За таланта след това ще питам отделно[smilie3]

=> asahi
Е от теб най-малко го очаквах, но явно няма петъчна тема, или не съм те хванал в настроение. Иначе - добре е да е черен, че не съм чистник[smilie3]

Автор: дидибаев   
Дата:   27-08-11 22:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: atrifonov   
Дата:   27-08-11 22:57

и щото говорите за ФФ апарати за нощни снимки и споменахте Таурус нека той да ви каже с какъв Канон последно снимаше Startrails

Автор: dikimee   
Дата:   28-08-11 14:44

NEX-3/5 с палачинката 16/2.8

ВЕЛИК. Вчера снимах млечния път - супр се получи. и в базара го има за 550 с обеккива.

Автор: apollo   
Дата:   28-08-11 15:36

Ако искаш наистина да има звезди си вземи Канон [smilie24]

Едва ли друга марка има по-добър алгоритъм за запазване на звездите/за шумоподтискане сигурно е друг въпрос но то е за сметка на слабите звезди/ [smilie24]

Търси 5Д и не си губи времето с кропки [smilie24]

Автор: b0bb0   
Дата:   28-08-11 17:28

chaynik, ще снимаш астро ли? Ако да - сигурно 95% от астролюбителите ползват канони. Освен всичко останало, за каноните има направени мноого софтуери за управление в посока астро.

Автор: shsphoto   
Дата:   30-08-11 00:32

Казваш, че не искаш да експериментираш и затова питаш:
Най- добри по светочувствителност и шум са Никон Д3С(фулфрейм) който е и най-скъп и след него е Канон 1Д марк4 коъто е с кроп 1.3.
Като им сложиш по един 50 Ф1.4 ще имаш и скорост допълнително(само дето тези обективи не са много остри на макс.отворено а трябва да затвориш на 4-5.6.
Зависи какви пари може да дадеш - това са апаратите ФФ и 1.3кроп които са най-добрите за момента.

Дата:   30-08-11 09:28

Тъй като темата замря, ще обобщя. Благодаря за всички конструктивни отговори. Май нещата отиват на ПЕНТАКС К5. Влагозащитен, ИСО от 80, стабилизация, 5 кадъра брекетинг, заключване на огледалото. Ясно е, че ако взема ФФ за 4000 или кропка за 9000 нещата ще са бест, но ще ме е срам от себе си. Все едно да си купя Порше и да си го карам с 60 км/ч. Може би предложението за СОНИто беше добро - на тази цена даже да не ми хареса, можех да прежаля 100 лева и да го препродам, но ме изпревариха. За нов не ми се дават пари, почти колкото за ПЕНТАКСа, защото ми се струва, че е далеч от него ИМХО. Така че в битката между НИКОН и КАНОН засега печели ПЕНТАКС... [beer]

Автор: apollo   
Дата:   30-08-11 09:32

[smile]

Просто предпочете повечето екстри пред разума... но пък и това си има предимство [smilie3] [smilie24]

Дата:   31-08-11 21:07

Съжалявам за избутването на темата, но случайно прочетох, че PENTAX K5 ползва сензора на SONY A55. Означава ли това, че за нощни снимки СОНИто ще е добро, колкото ПЕНТАКСа (а защо не и по-добро - сензора си е техен)? Тъпотията с GPS-а ще я преглътна, но имат мултифрейм шумопотискане и обектив 50/1,8. Не знам дали е добре полупрозрачното огледало (непрекъснат лайф-вю, непрекъснат автофокус за серийни снимки, но 30% светлина по-малко)... Някой има ли опит или мнение?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »