Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 КОЯ Е НАЙ-ЕВТИНАТА марка DSLR
Автор: dimrock   
Дата:   25-08-11 13:22

Коя според вас е най-евтината/достъпна марка DSLR-ри става въпрос предимно за тяло , ако можете дори даите пример и със модел . :)

Отговори на това съобщение
 Re: КОЯ Е НАЙ-ЕВТИНАТА марка DSLR
Автор: snoopoff   
Дата:   25-08-11 13:24

Олимпус

Автор: tonyboy79   
Дата:   25-08-11 13:35

Служебната.

Автор: ilcoin   
Дата:   25-08-11 13:42

Евтин в какъв смисъл?

Тяло с китов обектив от магазина - мисля че олимпус са най-евтини.

От гледна точка на съвместимост с различни ръчнофокусни обективи, пентакс излиза най-тънко заради много добрата му съвместимост. Най-близко до него в това отношение е Канон.

Обобщено - ако искаш евтино от магазина - олимус. Ако искаш 2-ра употреба тяло и набор от ръчнофокусни обективи (което е най-евтината възможност въобще), пентакс. Канон също става, ама преходниците са по-скъпи малко.

Дата:   25-08-11 13:45

Евтино но и не толкова скъпо :) имах преди nikon d50 + 18-55 които изобщо не беше зле (и беше ефтин втора ръка) но се случи инцидент и вече го нямам а сега нямам и пари за нещо скъпо , а немога без да снимам :)

Автор: apollo   
Дата:   25-08-11 13:55

Ами вземи пак Д50 но нека е с Никор 18-70... доволен ще останеш [smilie24]

Дата:   25-08-11 14:02

а подобна комбинация с olympus ?

Дата:   25-08-11 14:06

Трябва ми нещо по Портретно :) не снимам точно от вчера годинки вече тъиче може и не стабилизиран общо взето да е DSLR с обектив [smilie25] и евтин (в това закъсало положение няма как да си избирам от марки ) :)

Автор: simbon4o   
Дата:   25-08-11 14:17

Никон са най-тегави с ръчните обективи, а те са неизбежни за бедните. Пентакс на всичкото отгоре имат стабилизация и това позволява да снимаш на поне 2 пъти по-малко исо вечер или при други лоши светлинни условия, ако обектите не бягат много. От тези години апаратите са всичките с прилична надеждност така че не би трябвало да те притесняват дефекти и ремонти. За пентакс мога да кажа че са особено надеждни моделите им до 2008-ма. Наистина обективите са важни. Пентакс може да се окомплектова с много обективи които обикновенно на пазара втора ръка са хипер евтини понеже марката няма много фенове и съответно нещата не държат цени понеже се продават по-трудно, за разлика от други марки.
Олимпус не са лоши но разнообразие на обективи няма и какъвто и ръчен да сложиш кроп фактор 2.0х идва прекалено вече...
Накратко:
Ако говорим за визия на кадъра дълбочина на фокус и т.н. следните обективи си отговарят:
олимпус (2.0х кроп) 35-100мм 2.0
пентакс (1.5х кроп) 50-135мм 2.8
канон 5Д(без кроп) 70-200 4.0
Отделно олимпус апаратите шумят повече поради факта че матрицата си е по-малка и това няма как да се избегне.

Автор: pefoto01   
Дата:   25-08-11 14:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ilcoin   
Дата:   25-08-11 14:29

pefoto01 [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   25-08-11 14:33

отказахте ме от OLYMPUS (искам колкото се може по-малко шум) или ще намеря пак NIKON или Pentax (един страничен въпрос : кои тела бяха без мотор от Никоновците D? ) Благодаря на всички за съветите ви :) пак ще добегна скоро до тях .

Автор: nihavai   
Дата:   25-08-11 14:40

Никон Д40 с 18-55мм дава доста добри резултати за парите си.[smilie24]

Дата:   25-08-11 15:00

без мотор в тези пари горе долу:
D40, D40x, D60, D3000
Според мен се цели в някое 10мпикс тяло(CCD произвеждано от Sony за пентакс и никон), матрицата е по-приятна от старата 6мпикс!

Автор: h_bio   
Дата:   25-08-11 15:44

Взимаш един Канон 300д с китовия 18-55 (не стабилизиран) преходник М42/ЕОС и един хелиос на 58мм ф2 и си в играта. Връзва ти се на около 300-350 лв. по форумни цени.

Дата:   25-08-11 15:46

Вземи си отново Д50 знам го какво може [smilie24]

6мп и балансирана картинка както трябва. След това тяло съм убеден, че няма да ти допадне нисък клас тяло Пентакс хептен Оли [smilie8]

Дата:   25-08-11 15:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: h_bio   
Дата:   25-08-11 15:57

pefoto01,прав си. Ако човека си търси играчка наистина е по-добре да си купи Никон.
[smilie5]

Дата:   25-08-11 15:58

Автор: clipse   
Дата:   25-08-11 16:19

Дата:   25-08-11 16:32

Имаше в базара едно К100Д за малко пари с една торба аксесоари. Плюсове:
- стабилизация на всеки закачен отпред обектив
- няма нужда от модификация при снимане на IR
- съвместимост с всичко което може да се закрепи някак отпред
- малък шанс да се наложи смяна на затвор или др. дефекти
- евтини обективи колкото щеш (ръчни разбира се)

Според мен обаче се напъни за К10 или К200, ако скоро се опарича ме тормози да ти продам мойто К200.

При никон работата е да има пари човек да си купи автофокусните им стъкла(никонски задължително иначе няма смисъл) и да ползва предимството им - фокус и мерене както си трябва.

Канон за малко пари има само 3 цифрени модели а те не са много добри, единственото им предимство са матриците.

ПС 6 мпикс матрицата е по-зле от по-новата 10 мпикс, това ако се чудиш за никон/сони/пентакс с такава.

Публикацията е редактирана (25-08-11 16:34)

Дата:   25-08-11 16:38

Аз го казах човекът е имал Никон Д50... вземе ли 300Д ще има нелош захват и ужасно пластмасово изпълнение... като резултат ще си спомня с умиление за Никончето [smilie24]

Моаре не моаре горното ще го тормози повече [smilie5]

За другите не ми се говори [smile]

Публикацията е редактирана (25-08-11 19:31)

Дата:   25-08-11 16:39

Автор: ailivanov   
Дата:   25-08-11 16:59

Никой не прочетох да предлага Сони. Има добри и евтини модели, както нови, така и втора ръка. Стабилизацията е в тялото, както и мотора, а обективи от Минолта за портрети, колкото пожелаеш [smile]

Автор: sirkhann   
Дата:   25-08-11 17:02

Автор: simbon4o
Дата: 25-08-11 16:32

...

Не мога да разбера нещата, които казваш, ама...

1) Защо на Канон да са им предимство матриците? Според мен са стъклата, ергономията и все още водещото количество на канонска техника в базара.

2) Стъклата на Никон мен не ме кефят, освен ако не си някакъв репортажен журналист. Канонските стъкла ме кефят много повече...

За мен евтино е Кано/Никон, заради многото предложения в базара. За ново - Сони/Пентакс.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »