Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цветово пространство и управление на цветовете на снимките качвани във форума
Автор: zhbuts   
Дата:   25-08-11 13:26

От известно време периодично се присещам да пусна питане тук.
Софтуерът на форума поддържа ли управление на цветовете или извеждането на изображенията зависи изцяло от браузъра и версията на операционната система?
Съответно, в какво цветово пространство да се записват файловете за качване тук? Аз ги оставям в AdobeRGB и вероятно затова ми изглеждат по-бозави, отколкото в другите програми.
Предполагам, че темата е обсъждана и преди, но не можах да изровя нещо смислено.

Отговори на това съобщение
 Re: Цветово пространство и управление на цветовете на снимките качвани във форума
Автор: tonyboy79   
Дата:   25-08-11 13:34

Това някакъв майтап ли е? [smilie3]

Re: Цветово пространство и управление на цветовете на снимките качвани във форума
Автор: iasen2   
Дата:   25-08-11 13:36

ааа, петъчната тема чакам с нетърпение

Автор: ZENON   
Дата:   25-08-11 13:37

Мен този въпрос ме вълнува поради същата причина.
И понеже не знам какво се случва, конвертирам в sRGB преди да кчавам където и да е...

Публикацията е редактирана (25-08-11 13:56)

Автор: sirkhann   
Дата:   25-08-11 13:39

Поддържа се от браузъра, конвертирай в sRGB, преди да качиш където и да било. AdobeRGB - само за печат, когато машината го поддържа.

Автор: asahi   
Дата:   25-08-11 13:43

Коя печатна машина покрива АдобеРГБ?

Автор: iasen2   
Дата:   25-08-11 13:44

то повечето монитори даже и sRGB не поддържат [smilie5] .
Иначе всички браузари еднакво изкарват картинка в sRGB -това съм го проверил .

Автор: valen_tin   
Дата:   25-08-11 13:50

Абе форума ... то сток агенциите не знаят какво правят, та форума ли:

http://www.dreamstime.com/wooden-path-near-a-forest-lake-thumb20690662.jpg

http://i.istockimg.com/file_thumbview_approve/17434651/2/17434651-17434651-wooden-path-near-a-forest

http://us.123rf.com/400wm/400/400/lamarinx/lamarinx1108/lamarinx110800018/10251340-wooden-path-near-

http://static2.bigstockphoto.com/thumbs/4/2/2/large2/22483865.jpg

абсолютно една и съща снимка, качена в AdobeRGB, единствено в iStock е с коректни цветове ...

Автор: vaskoni   
Дата:   25-08-11 13:55

а защо си я качил в AdobeRGB ??? [smile]

Автор: sirkhann   
Дата:   25-08-11 14:00

asahi, има доста принтери, които работят с AdobeRGB, че и PhotoPro. И целта на ползването му не е да го покриеш, а да не си режеш от цветовете с пространства, които покриваш на 100%.

Ама точно ти да се правиш на ударен... [smilie3]

Автор: valen_tin   
Дата:   25-08-11 14:03

защото в учебника на iStock така препоръчва, в книжките които съм чел за сток също ... ама явно това е конспирация на iStock за да изпъкват пред останалите [smilie18]

все едно ... и така има продажби [smilie3]

Автор: zhbuts   
Дата:   25-08-11 14:30

Снимам и пращам за печат в AdobeRGB. Мониторът ми го поддържа. Браузърът ми го поддържа. Мога да конвертирам в sRBG естествено. Въпросът беше конкретно за това какво точно прави с цветовете машината на форума.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »