Автор: sexita
Дата: 23-08-11 14:26
Здравейте, от вчера камерата ми показва грешка. Ще обясня по-ясно.
Вчера снимах цял ден и по едно време ми изписа ерор на камерата (д50), предположих, че е от обектива(50мм 1.8).
Като включа - фокусирам и снимам прави нормална снимка, но след като искам да направя втора/трета ми изписва ерор и не ми показва експозиция и бленда на малкия екран отгоре на камерата. Като изключа и включа - показва си ги, като направя снимка - пак ерор.
Иначе докато дава ерор мога да фокусирам и снимам, имам си фокус и автофокус (само нямам бибипкане за потвърждаване на фокуса), но не дава да сменя скорост на затвора или бленда, изписва си ерор... Трябва да изключа или включа за да коригирам експозицията...
Смених обективите, на 18-55 няма такъв проблем, прави си няколко снимки поред без никакъв проблем... та предположих че е от обектива. Днес го сложих на Д40, нямаше никакъв проблем, при поредни снимки, но пък Д40 няма мотор... и се чудя дали мотора не се е прецакал или нещо свързано с него, но пък си има автофокус, задвижва се 50ката...
Някой да има идеи какво може да е, включвах, изключвах, сменях обективите, ресетвах настройки... Ще го нося на ремонт, но чак другата седмица, защото сега сме на гости.
Сигурно ще кажете - стар е никона, смени го, но така съм свикнала, че хич не ми се сменя тялото (ако е от него)
|
|