Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Никон - eror...
Автор: sexita   
Дата:   23-08-11 14:26

Здравейте, от вчера камерата ми показва грешка. Ще обясня по-ясно.
Вчера снимах цял ден и по едно време ми изписа ерор на камерата (д50), предположих, че е от обектива(50мм 1.8).
Като включа - фокусирам и снимам прави нормална снимка, но след като искам да направя втора/трета ми изписва ерор и не ми показва експозиция и бленда на малкия екран отгоре на камерата. Като изключа и включа - показва си ги, като направя снимка - пак ерор.
Иначе докато дава ерор мога да фокусирам и снимам, имам си фокус и автофокус (само нямам бибипкане за потвърждаване на фокуса), но не дава да сменя скорост на затвора или бленда, изписва си ерор... Трябва да изключа или включа за да коригирам експозицията...
Смених обективите, на 18-55 няма такъв проблем, прави си няколко снимки поред без никакъв проблем... та предположих че е от обектива. Днес го сложих на Д40, нямаше никакъв проблем, при поредни снимки, но пък Д40 няма мотор... и се чудя дали мотора не се е прецакал или нещо свързано с него, но пък си има автофокус, задвижва се 50ката...
Някой да има идеи какво може да е, включвах, изключвах, сменях обективите, ресетвах настройки... Ще го нося на ремонт, но чак другата седмица, защото сега сме на гости.
Сигурно ще кажете - стар е никона, смени го, но така съм свикнала, че хич не ми се сменя тялото (ако е от него)

Отговори на това съобщение
 Re: Никон - eror...
Автор: pan   
Дата:   23-08-11 21:55

Същата, ама съвсем същата история става и при мен (д80). Аз обаче изпусках апарата наскоро и може да е във връзка с това. И аз сега съм в отпуска - далеко от сервизи..Четох доста по въпроса в нета, опитвах всичко което пише, но за сега без резултат. Ама продължавам...Ако случайно разбера нещо ще се обадя.

Автор: compur   
Дата:   23-08-11 22:25

смени картата памет и може да се оправи! [beer] [beer]

Автор: pan   
Дата:   23-08-11 22:40

Пробвах вече това - смених, форматирах даже - не се оправя..[smilie9]

Автор: anastas   
Дата:   23-08-11 23:04

Провери дали пръстена за блендата на обектива е поставена на минимална.Преди време при мен това беше причината за подобен проблем.[beer]

Дата:   24-08-11 11:06

Всичко изброено направих, вчера установих случайно, че на бленда 1.8 не ми дава грешка... затворя ли я и снимам веднага излиза. [smilie11]

Дата:   26-08-11 16:09

Оказа се, че и с 18-55 ми излиза ерор, ако на М режим сменя блендата от фотоапарата. Както и на 50мм 1.8
Значи проблема е в камерата. Днес го пробвах на S-режим, ерори няма, когато камерата сама си избира блендите... [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »