Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Техника закупена от САЩ?
Автор: bodlio   
Дата:   27-07-11 05:09

Здравейте искам да попитам ако си взема обективи(два обектива) от САЩ по границите дали ще ми правят проблеми? Моля ако може някой който се е сблъскал с този проблем да сподели някакво мнение. "благодаря предварително"[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Техника закупена от САЩ?
Автор: MarinY   
Дата:   27-07-11 05:29

Никой няма да ти прави въпрос за персонални вещи. Какво по-нормално е турист да ходи с апарат и обективи? Митница се минава, когато кацнеш в Европа, а това ще е Лондон, Париж, Франкфурт ... Най много да ги потрият с едни кърпички, за да проверят за експлозиви. [smile]

Дата:   27-07-11 05:54

А как стоят нещата с компютрите чудех ме се с един приятел дали ще има проблем да се принесе iMac 21.5" ако има хора които са прекарвали нека споделят.(благодаря за отговора в предишния пост)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   27-07-11 06:17

Ако са ви лични вещите, не съм чувал за проблеми, проверка на операционни системи и лицензи. Вече за дрога и ако разчастите някоя балистична ракета, ще се усетят. Бръснете се и си прикривайте арабския акцент![smilie5]

Автор: thomas   
Дата:   27-07-11 09:01

Уве, напоследък скандинавските терористи не се справяте добре, та и ти сега даваш лоши съвети ;-)

Едно е да носиш лаптоп, което винаги може да мине за личната вещ, с която си си бил още от раждането (стига да не я носиш в неразпечатан кашон и с някое неотлепено фолио де), но за един iMac (а това е настолен компютър) малко трудно ще убедиш митничарите, че това ти е лаптопът, с който си си пътувал и на отиване. Така че или честно - през митницата, с плащане на митото и ДДС-то, или по-внимателно и с някаква правдоподобна легенда защо пътуваш с това нещо!

Автор: Mogila   
Дата:   27-07-11 09:50

Никакъв проблем за компютър. Няколко пъти съм носил настолен компютър, но да знаеш че ако не е ръчен багаж, ще се натроши много лошо.

Дата:   27-07-11 10:11

Mogila, не лъжи човека така - нямаш проблем, ако не те спрат. Ако те спрат обаче, надали ще ти се размине само с едното мито и ДДС. А никога не подценявай сканирането на багажите - не знаеш какво става с информацията за видяното по-нататък.

Автор: Батко   
Дата:   27-07-11 10:26

--- грешка ---
Sorry!

Публикацията е редактирана (27-07-11 10:27)

Дата:   27-07-11 22:56

А какво бихте ме посавтвали вие такава техника как е най разумно да се пренесе в БГ[smilie11] ?

Автор: Mogila   
Дата:   27-07-11 23:20

Човека пита за някой който се е сблъсквал с този проблем. И с лаптоп съм пътувал не веднъж, и с настолен компютър доста пъти, и с обективи 5-6 в ръчен багаж също.
Никой няма да те спре за компютър. Не съм чувал такова нещо. Ако на някой му се е случвало- да сподели.

Дата:   28-07-11 04:12

И аз искам да разбера ако на някой му се случило да сподели [smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   28-07-11 05:18

Абе на софийското летище няма сканиране. Отваряш куфарите и ровят с ръце. За части (дънна платка, диск, такива неща) не са ми правили проблем преди години, хем ми гледаха багажа. Всъщност предполагам че търсиха наркотици и нищо друго не ги интересуваше, знам ли.

Автор: 3DF   
Дата:   28-07-11 07:14

Аха нямало сканиране хахах
Тя куфарната търговия маислех, че останала в миналото

Да бе да!

Да ама не.

Представям си как си гушнал компа, като личен багаж...баси....Готина картинка. Бай ганя в Чикаго.

Нищо лично.
За два три обектива няма проблеми. И за комп може да нямаш проблеми. Особенно, като слизаш от САЩ в Париж. Лондон . Мюнхен. Там те пускат. А на нашето летище ти пристигаш от европа. Вътрешно летище.

А и какъв е проблема, като платиш 200 лв ДДС, аи по този начин си имаш законен документ. После няма кои да те пипне.

Е, ако си спестявал от закуски и с последните пари си отишъл в СаЩ на пазар изхарчил си всичко и нямаш пари за ДДс това е малко кофти. Ама ДДс не трябва да се плати веднага може и до седмица.

Има и още нещо дето се сещам. Компа е ИМАК. И навярно е в гаранция Чикагска де....

Какъв е въпроса ако не дай си боже се развали. Тук може и да не ти поемат гаранцията. Но ако си платил ДДс на митница значи законно си го внесъл и би трябвало да ти уважат гаранцията.

То да не ти се случва ама.... си е варянт.

.....Гушнал компа и на паспортна проверка.....

Нищо лично просто шоу да става.

Публикацията е редактирана (28-07-11 07:21)

Автор: mladenov   
Дата:   28-07-11 08:26

За фототехниката няма да имаш проблеми.Аз миналата година като си пътувах до България носех раница с 40Д и 5 обектива ( два не бяха мои [smilie5]) и никой не ми направи проблеми, освен че в Мюнхен трябваше да свалям капачките на всичките обективи за да погледнат през тях дали наиситна са такива.Така че се подготви за това ако пътуваш през Германия.За йМак-а... ще изглеждаш смешно и ще биеш много на очи. В САЩ и Европа никой няма да те пита защо си го помъкнал, ама ще ти правят проблеми за това че ще заема много място в самолета, едва ли си решил да го пускаш като багаж, така че помисли.В България при последните ми три кацания не видях митничар в залата, но ако се поЯвиш с 21 инча компютър под мишница сигурно ще предизвикаш нечие внимание.
Каквото и да решиш...УСПЕХ!
И да пишеш после как е минало пътуването.[beer] [beer]

Дата:   28-07-11 23:10

Не ми пука дали ще изглеждам смешно проверете цената в БГ и САЩ и вище истинските смешници. А за компа мислех във някакъв сакче или нещо такова пък и това са 22 инча не е някаква огромна плазма че да нямало място в самолета. Благодаря все пак за исказванията [smile] поздрави

Дата:   29-07-11 08:21

Бодльо, ако съобразиш, че в САЩ ДДС-то е смешно или изобщо го няма, а в Европа е 20%, ще видиш, че ти ставаш смешен, като твърдиш, че не трябва да го плащаш. То даже не е смешен, ами "оперативно интересен", но това е друга тема... Иначе казано, прави каквото искаш, но имай предвид, че ако не си плащаш ДДС-то, ти си най-обикновен контрабандист и като такъв подлежиш на наказание, надвишаващо многократно невнесеното ДДС (или на това да станеш по принуда друг вид престъпник, а именно такъв, даващ подкупи на митнически служители). Разбира се, шансът да те хванат не е кой знае колко голям, но все пак е съвсем реален, а и много зависи от това колко невинно можеш да изглеждаш, знаейки че вършиш нещо нередно.

Дата:   30-07-11 17:25

Не говоря изобщо за ДДС дори и да си платя ДДС виж каква цената на българския пазар искам да кажа че цените в България са не реални едно е да платиш 1150$+ДДС и друго е да платиш 3035лв следващия път помисли малко преди да пишеш и ако обичаш спри да ми се правиш на данекоплатец
въпроса ми е съвсем различен да споделят хора които са прекарвали техника през граница от типа на iMac или нещо по голямо поздрави [smile]

Публикацията е редактирана (30-07-11 19:42)

Дата:   30-07-11 18:45

Бодльо, то затова си има и съвсем легален европейски пазар - в общия случай от Англия ще си докараш практически същите цени, които и от САЩ с ЛЕГАЛНО преминаване на митница - подчертавам! И друг път опитай да се направиш на ГРАМОТЕН, когато пишеш - че с тоя данАкоплатец много се изложи...

Дата:   30-07-11 19:44

Мерси за поправката поздрави [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »