Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Въпросче за актовите фотосесии
Автор: p.filipova   
Дата:   28-07-11 21:58

Здравейте приятели,
нова съм във форума и нека първо се представя... казвам се Петя, на 26 години :-)))

Имам едно малко по-нестандартно въпросче към вас и се надявам все някой да ми даде съвет. С две думи... имам предложение от един фотограф да ме снима в актова фотосесия за едни брошури и календари... става дума за съвсем хммм... не знам как да се изразя, но да го наречем художествени... съвсем скрити... мноого малко "показващи" снимки. Направо си ме попита колко парички бих искала за 2 часова фотосесия... и аз направо зациклих... нямам представа колко парички да поискам [smilie2]
Та с две думи въпросчето ми е следното.... каква сума е нормално да поискам за двучасова актова фотосесия?

Благодаря предварително на всички!

Отговори на това съобщение
 Re: Въпросче за актовите фотосесии
Автор: marchello   
Дата:   28-07-11 21:59

Колкото ще бъдеш доволна ти. [smilie25]

Автор: vikitovikito   
Дата:   28-07-11 22:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sokola   
Дата:   28-07-11 22:07

[smile] Ето я петъчната тема,макар че е пусната малко по-рано.

Автор: gecata   
Дата:   28-07-11 22:15

А ти колко мислиш, че струваш на час?

Дата:   28-07-11 22:20

Аз на час колко струвам е отделна тема на разговор ;)
Кажете сега сериозно верно колко пара да му искам, че за чест и слава нищо не правя.... хляба е с пари, знаете как е :D

Автор: petkova70   
Дата:   28-07-11 22:22

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Miro__Slav   
Дата:   28-07-11 22:22

Ауууу не стига че ще те направи известна ами и да плаща искаш [smilie8] Кво нещо е живота не е еднакво справедлив [smilie8] [smilie21]

Автор: mladenov   
Дата:   28-07-11 22:26

Проучи предварително кой е фотографа и виж дали наистина иска да те снима за календари и брошури или просто си търси предлог да те съблече и да се усамоти с теб.Поискай му да ти покаже портфолио с негови снимки в тази област и си прецени. Ако ти хареса как снима, няма значение дали ще вземеш някакви пари, но ако се получат хубави снимки и започнат да те търсят и други фотографи, тогава може и да мислиш за пари.[beer] [smile]

Публикацията е редактирана (28-07-11 22:30)

Автор: chukov   
Дата:   28-07-11 22:28

Ти си се регистрирала днес във форума за да зададеш този въпрос?

Ами сега?
Борят ли се в теб желанието да те видят много хора и съмнението пътьом да не се минеш?

Нали не искаш да ни кажеш, че го праиш заради хонорара? [smilie5]

Автор: nomadsl   
Дата:   28-07-11 22:32

Ако нямаш опит и това ти е първата фотосесия, ти реално умения не можеш да предложиш. Разбирам, че сега започваш да се учиш и не би трябвало да имаш финансови претенции. Ако фотографът е склонен да приеме твоето сътрудничество и е съгласен да се натовари с усложнения и разход на време поради твоята неопитност и не поиска за това пари, то трябва да си доволна.

Би трябвало да понатрупаш доста опит и умения преди да пожелаеш първия си хонорар.

Но ако фотографът е на твоето ниво, спокойно може да се бартеросвате.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   28-07-11 22:33

Как още не сте поискали снимка за да я оцените ..., излагате се [smilie7]

Автор: mladenov   
Дата:   28-07-11 22:36

Я, верно бе! Я дай една снимка да те видим! [beer] [smilie18]

Дата:   28-07-11 22:37

Аз известна неща да ставам ;) Трябва ми кеш... криза е все пак :))) Единственото което знам за фотографа е, че се казва Росен... фамилия не знам за съжаление а и м/у другото него не го бърка колко пари ще искам... просто клиента (фирмата) ме искат мен на техните календари... те ще дават парите а не той. Фирмата е малка, но ми е добре позната и знам на 100%, че не искат просто да ме съблекат [smilie5]

Та в крайна сметка след "ооогромната помощ" която получих от вас сама ще си измисля цена.... 100-150лв на час мисля, че ми звучи добре... пък каквото стане-стане. Не съм преритала да се снимам а още по-малко пък в такъв тип фотосесия

Дата:   28-07-11 22:37

Подозирам, ча зад 40-минутната вече регистрация на нов потребител се крие "стара пушка" [cool]
Сега сериозно:
Ако все пак покажеш малко цици и дупе в темата, ще получиш най-правилен отговор на въпроса си....... всичко останало е "стрелба в празно пространство"

Автор: Knartist   
Дата:   28-07-11 22:38

Ако изобщо ти е сериозно питането... просто му поискай да ти спретне някакво ала портфолио... да де, ако смяташ да се занимаваш... и, да де, ако и той е сериозен... и т.н.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   28-07-11 22:39

А щом нещата са решени с фирмата, каква роля има фотографа ? Направо си се договори с тях [smile]

Автор: Miro__Slav   
Дата:   28-07-11 22:39

И както е казал моя близък приятел Ники Кънчев Нека показването започне сега [smilie21]

Автор: Knartist   
Дата:   28-07-11 22:42

[smilie18] Ааа, криза било... ми то и за тях също е криза... една биричка ше пийнеш [beer]

Дата:   28-07-11 22:43

Ай да видите, че съм добро дете, ще ви черпя една снимка, но нека получа поне един отговор на въпроса ми... отговор изписан с цифрички имам в предвид (може и на ЛС) :)
http://i54.tinypic.com/2i7366e.jpg

Пак казвам... не смятам да се занимавам с това... даже не обичам да ме снимат особенно.... инцидентно се получи

Автор: vikitovikito   
Дата:   28-07-11 22:45

Автор: sirkhann   
Дата:   28-07-11 22:47

Фотосесията с консумация ли е? [smilie4]

Иначе цената зависи за какво ще се ползват снимките и дали на теб ти е приятно да се ползват за това. А старите играчи, дето ти обясняват, че нямаш опит и бла-бла, да ходят да се снимат за 50`000 те някъде, като са толкова опитни.

Дата:   28-07-11 22:47

Шапката е готина............
Останалото клони към минималната почоасова заработка..
Дай още джокерчета, тук гъмжи от ценители [smilie3]

Автор: MarinY   
Дата:   28-07-11 22:53

Да не се подвизаваш някъде из Тексас? Може бартер да направим. [smile]
На едно ниво сме - и двамата имаме, за сега, само "техническите данни". (Ти - екстериора, аз - машинките) [smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   28-07-11 22:54

Искай 200 кинта за един следобед, ама предварително. Уговори се конкретно с фотографа какво иска да снима. Не се притеснявай да показваш всичко, но не публикувай такива снимки.

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »