Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какъв SLR да си купя?
Автор: achov   
Дата:   13-07-11 15:24

Здравейте,

Моля за помощ в избора на SLR, старо тяло филмово, за сега съм се загледал в Canon A-1 и Minolta XG-M. Моля за помощ, малко разяснения и приемам и всякакви оферти и предложения:)

Благодаря Ви предварително:)

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв SLR да си купя?
Автор: special_k   
Дата:   13-07-11 15:36

Canon A-1 е с гъзарски светломер , ама работи с няква изчанчена батерия - без нея неможе изобщо да снима. Единственото им слабо място е именно въпросната батерия - като е ок може да изкара 0.5 - 1 година с нея, ама като се прецака почва да я хаби за няколко дена.

Canon F-1 е с малко по-допотопен светломер , но пък може да работи без никакви батерии и е на практика вечен.

И за двата модела има мотори (грип с вертикален спусък) като този на Ф1 е с вградена акумолаторна батерия , а този на А1 работи с 12 А1 батерии. (поне моите бяха така)

Автор: borovinka   
Дата:   13-07-11 15:42

При покупката на Nikon или Pentax (с K байонет) ще можете да ползвате обективите и със съвременни фотокамери от съответните марки.
Minolta MD и Canon FD са системи, чиито обективи не могат да се ползват с нови модели камери, освен безогледалните такива (със специален адаптер).
Canon A-1 е печално известен с проблемната си електроника.

Автор: ilcoin   
Дата:   13-07-11 15:57

Pentax или друго тяло на К-байонет. Един М42 преходник и на цената на пластмасов автофокусен китак ще напълниш една чанта обективи. Разбира се, има и доста скъпи такива, зависи доколко си склонен да наливаш пари в това.

Може и направо М42 тяло да вземеш. Зенит не ти препоръчвам, практика може. Чувал съм, че практиките с мерене имали проблем с някакво пластмасово колелце, дето се износвало и стрелката на светломера спирала да се движи. Не съм имал такъв апарат, само така съм чувал. Разбирачите ще кажат. Иначе има и японски тела на М42.

Много от телата не работят с 1.5V батерии, а с 1.35V. Такива са батериите за слухови апарати, продават се във специализираните магазини. Има всякакви размери, маалко по-скъпички са но вършат работа.

Автор: digitalgab   
Дата:   13-07-11 16:18

Остави тоя А-1. Вземи си ЕOS, или което и да е тяло Pentax от серията Z.

Автор: s_dyakov   
Дата:   13-07-11 17:08

Филмовите ЕОС-и нямат микропризми на фокусинг скрийн-а - т.е забрави да фокусираш ръчно.

Друг често срещан проблем е че им протичат стареещите уплътнения върху ламелите на затвора и може да се наложи да си ги чистиш със спирт.

Батериите са изчанчени но ги има из ибей.

Публикацията е редактирана (13-07-11 17:09)

Автор: digitalgab   
Дата:   13-07-11 17:31

Аз фокусирам ръчно на 1000FN и Rebel 2000.
Т.е., освен автофокуса не забравям и да фокусирам ръчно, когато поискам.
Не стига че се фокусира много бързо ръчно, но и електронно потвърждава фокуса. Гумените уплътнения се скапват при моделите 650-750.[smilie25]

Публикацията е редактирана (13-07-11 17:39)

Автор: didesignbg   
Дата:   13-07-11 17:38

Nikon разбира се.

Автор: momo81   
Дата:   13-07-11 18:32

зависи какви пари си готов да дадеш. Аз си взех олимпус ОМ20 с 50 мм/1.8 за 90 лв от колега във форума. доволен съм!. Ако ти се дават повече пари,в базара се продава никон ф4 за 200 лв. много добро тяло! Важно е какъв ти е бюджета :)

Автор: mbs   
Дата:   13-07-11 19:41

Тук има един интересен Заглеждах го доста преди месец и нещо, защото е желязно тяло (и в прекия и преносния смисъл) и дори да изветрее батерията може да бъде ползван пълноценно.

Публикацията е редактирана (13-07-11 19:41)

Автор: achov   
Дата:   14-07-11 10:10

Благодаря за мнения до момента,

За пари за съжаление мога да отделя нещо до 150 лева, като ми се иска да има и автоматичен режим, фокуса да е ръчен:) Моля за предложения на конкретни модели, които да потърся - съответно за Никон, Канон и т.н

:):):)

Автор: Tekumze   
Дата:   14-07-11 10:38

Гледай да е нещо запазено, верно доста от тез зверове, от онова време са железни, ама и те си имат предел, няма да ти казвам какво да гледаш, пазеното и малко ползвано тяло си личи.
Когато аз си купувах анологовия апарат, попаднах на човек, който ако не ми беше казал че апарата е на 100-150 филма, можех да го помисля за такъв на 10-20, ще речеш че е снимал с ръкавици.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »