Автор: HSGeorgiev
Дата: 11-07-11 17:45
wednesdayaddams,
400 лв. не са много малко за начинаещ, който просто иска някакъв DSLR с някакъв, само един обектив, за да започне от някъде просто.
Наскоро май се бях амбицирал в подобна тема и направих чак справка в базара - на цена под 400 там на моменти могат да бъдат намерени следните тела с китов или подоен непретенциозен обектив:
Canon EOS 300D
Canon EOS 350D
Canon 10D
Nikon D70
Nikon D50
Nikon D40
Konica Minolta Dynax 5D
Pentax ist DL2
Pentax ist DS2
Pentax ist DL
Pentax ist DS
Pentax ist D
Olympus E-400
Olimpus Е-420
На мен лично първия DSLR ми беше 300D и си го харесвах много Пък към D70 гледахме със завист почти тогава защото аналога на 300D при Никон по разпространение беше D50 Пентаксите ist-нещо-си също са доста приятни камери, доколкото зная, а почти същото може да се каже и за двата последни Олимпуса. Почти всички на подобна и по-ниска цена предполагат за обектив нещо като 18-55, в някой случаи стабилизиран или аналога му на матрицата на Олимпус.
Така че задачата съвсем не е безнадеждна, трябва само да се проверява търпеливо в базара и да се внимава, че наистина там се появяват всякакви на моменти.
delivero
какво ти става, човече? Не че не си прав , но го казваш по толкова емоционален начин, че автора на темата ако е наистина новак във форума дори няма да разбере какво имаш предвид ![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
|
|