Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 някой да е снимал с EPL-1 и NX10
Автор: momo81   
Дата:   06-07-11 09:54

Моля, ако има хора ползвали и двата апарата да споделят впечатления. Сухите характеристики мога да си ги видя навсякъде :). Искам да си избера компактна "евридей машинка", която ще е удобна и за туризъм. Предпочитанията ми към оли се ръководят от факта, 4е имам ОМ20 и мога с преходник евентуално да ползвам твърдата 50-ца

Благодаря! Знам, че е поредната от милион подобни теми и затова ще съм благодарен, ако наистина получа мнения на хора ползвали и двата апарата.

Отговори на това съобщение
 Re: някой да е снимал с EPL-1 и NX10
Автор: djfroggy   
Дата:   06-07-11 09:58

Сравнявал съм Е-П2,който е сходен с Е-ПЛ1 и Самсунг НХ 100.Самсунга си показва ползата от голямата матрица определено.При Оли обаче има повече обективи.

Дата:   06-07-11 10:04

чувал съм че оли-то има малко бавен фокус. ама колко малко и колко бавен...? относно шума и матрицата, по принцип едва ли ще ползвам iso над 800.

Автор: apollo   
Дата:   06-07-11 12:23

Фокусът на Е-ПЛ1 си е достатъчно бърз за туристически цели и това да не те притеснява!

Има разлика във визията на малко по-малката матрица, но пък ако избереш апаратите с китовите им обективи този на Пен-чето се държи прилично и по края на кадъра/определено по-добре от резачка в центъра и мазало в края/[smile]

Значи има една тъпа особеност при Микро Зуйко 14-42... при определени скорости на затвора конструкцията на обектива влиза в резонанс с движението на пердето и вибрациите са достатъчни да омажат кадъра/което и правят/. Две от скоростите са 1/100 и 1/125, като ще направя тестове да видя дали са само те/[smile]

И аз се колебаех между двата апарата но избрах Пен-а заради размерите, стабилизацията в тялото и цветопредаването на Олимпус, което ми е по на вкуса [smile]

За Самсунг НХ10 не мога да споделя достатъчно лични впечатления [smile]

Дата:   07-07-11 09:17

благодаря за мненията :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »