Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за бракетинга на д300
Автор: frenchev   
Дата:   11-06-11 23:33

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за бракетинга на д300
Дата:   11-06-11 23:33

[shtrak]

Дата:   11-06-11 23:34

Може ли да се правят по три кадъра през повече от 1 стъпка?

Правя по 3 кадъра -1 , 0, +1

ако искам обаче -2 мога да разширя бракетинга на -2, -1, 0, +1, +2 и стават 5 кадъра, за -3 стават 7 и т.н.

Въпроса ми е, може ли да направя директно

-3, 0, +3 да кажем.

Мерси

Публикацията е редактирана (11-06-11 23:38)

Автор: MarinY   
Дата:   12-06-11 05:44

RTFM
Не, не можеш. Максималната стъпка е 1eV.

Автор: dpurple   
Дата:   12-06-11 09:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-06-11 10:12

Пешо, чети бе! Човекът иска 3 кадъра през 2eV. Не иска да прави 5 и после да трие.
[beer]

Дата:   12-06-11 10:43

тъпо

А д700 дали има тази опция?

Дата:   12-06-11 11:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: simbon4o   
Дата:   12-06-11 11:45

ако не може да се настрои да прави 3 снимки през колкото искаш значи ще е голяма тъпотия сътворена от мислителите дето са го мислили, по-нисък клас тела го имат като функция че този ли да няма.

Дата:   12-06-11 19:12

Да бе! И зелена програмка няма! [smilie5]

И самоснимачка няма. Сложили shutter delay!? Кат натисна бутона, искам да снима, а той Отлага!
[beer]

Дата:   12-06-11 22:15

пърпъл, в момента съм на този вариант който ти спомена, обаче като връткаш врътката и дори и минмално доста често се мърда и апарата. А дори и минимална разлика при едно помещение ти води куп главоболия.

Много по лесно ми е да включа бракетинг, да си хвана дистанционното и да щракам с него и да съм сигурен, че кадрите ми няма да се разминават.

И особено ако ти се падне да снимаш голям хотел, в който повечето стаи са различни и трябва да снимаш всички варианти и то по няколко кадъра на стая, не мсиля, че е глезене а една напълно необходима функция. Но явно не си се сблъсквал с този проблем

При Канон е много умно направено и много му се радвах докато бях на Канон.

Скоро ще ъпгрейдвам на д700 или наследник и питах как е там. Някой знае ли?

Публикацията е редактирана (12-06-11 22:21)

Дата:   12-06-11 22:25

Френчев, тъп ми е въпросът, ама какъв е проблемът да направиш 7 кадъра и да си избереш първи, четвърти и последния и ще имаш три кадъра през 3 EV? Друг е въпросът, че кадри през 3 стопа, почти гарантирано ще имат проблем в граничните зони. Дет се казва и софтуеъра ще го затрудниш.
[beer]

П.П. Ако греша, ще съм благодарен да ми обясниш.

Дата:   12-06-11 22:36

Марин, прав си, но снимайки в raw, само трупам излишно място в картите и после само трябва да трия снимки. Не ми трябват кадри през три стопа, но поне през стоп и полвина или два. Всичко зависи от това колко контрастна е сцената.

А да питам и друго: Кой какъв софтуер ползва за сглобяване на ХДРта?

Автор: tantris   
Дата:   12-06-11 22:43

При д700 нястройките на клина са пълна простотия - без да изнесеш бракетингът на бутонм не можеш да го параметрираш.[smilie23]

Дата:   12-06-11 23:06

Автор: Alex-dan   
Дата:   12-06-11 23:23

На никоните, на които не може да се задава голям бракетинг мисля, че си имат +-2. И мен малко ме дразни, но не е болка за умиране. Един от малкото кусури на апарата :)

Дата:   12-06-11 23:33

Дата:   13-06-11 00:58

Понеже ми е байгън от нови програми за разучаване (в живота има и други радости)[smilie3], ако правя панорама, ползвам CS5. За до пет-шест кадъра си е напълно достатъчна. Това, което ми хрумна напоследък, без да претендирам, че съм открил топлата вода, за архитектура, където има по-голями изкривявания, оправям кадрите с wrap, pupet wrap или обикновената перспектива, преди да ги сглобявам. Резултатът е много, много по-добър.

Автор: bpavlov   
Дата:   13-06-11 01:19

Аз друго да попита...
Това с 1Ev стъпката и мен страшно ме дразни, но повече ме дразни, че като дадеш да ти прави 5 кадъра, трябва да си натискаш спусъка 5 пъти сам... А при канона си прави сам Трррт... на максималната скорост на затвора.
Айде сега си представете ако трябва да изщтракаш 50-на кадъра за интериор през 2EV, трябва да натискаш на ръка 50х5 = 250 натискания и да броиш като идиот. И аз искам да натисна 1 път спусъка и да направи 3 кадъра през 2EV, мисля, че това е фрапиращ недоклатен недостатък на Никона (д700 при мен).
Още повече, че на матрицата на Д700 стъпка от 1ЕV е абсолютно безсмислена, щото можеш да си я направиш и от 1 файл без никаква загуба в качеството

Дата:   13-06-11 01:33

На пръв поглед е недостатък. Съгласен. Но като се замислиш за "професионално" снимане.
- понякога се налага да изчакаш момент. ((облаче, някой се появи в кадъра)
- при серия има остатъчна вибрация в апарата.
- Освен в спортната, репортерската и понякога при "диви животни", бързината във фотографията си е направо вредна. [smilie3]

П.П. А за софтуеърното изсмукване на + - 1eV, да, може и повече да извадиш, но винаги е за сметка на някакво качество. Не това, което мен би ме притеснило, но за тези дето си вадят хляба и снимката им е 5оо кинта и нагоре ... Май ще ги притесни?

Публикацията е редактирана (13-06-11 01:37)

Дата:   13-06-11 10:05

От няколко месеца съм в Германия и снимам тук. Тук хората плащат добре, но и знаят много добре какво искат.

Малко са тези пърпъле, които ще кажат снимай както намериш за добре. В смисъл те повечето точно това казват, защото очакват от теб да си профсеионалист и да си свършиш работата добре. Но въпреки това ако резултатат се разминава с очакванията им, ще си имаш проблеми.

bpavlov аз съм си купил дистанционно и съм много доволен. Включвам бракетинга и на много кадри в серия. Като задържа дистанционното и апарата прави точно толкова кадри за колкото си настроил бракетинга. Много е удобно. Същото важи и ако снимаш директно през спусъка на апарата, но тогава има вариант да мръднеш особено ако са повече кадри и особено ако плюсовите ти кадри изискват скорост по ниска от 1/30

Автор: compur   
Дата:   13-06-11 13:30

а за какво ли се ползват режими Cl и Ch? [smilie3]

Дата:   13-06-11 13:45

е именно де, и аз точно това имах предвид

Автор: geopal   
Дата:   13-06-11 13:50

бракетингът в камерата си е куц, има си дистанционни, натискаш един път копчето и ти прави серия колкото кадъра искаш с максимална скорост. Понякога е не просто удобно, но належащо. Не знам защо не развиват тази функция в камерите от нисък и среден клас, а и във високия, пак не е идеално. И не е удобно да носиш лаптопи винаги, както и не винаги снимаш в "контролирана" среда

Автор: geopal   
Дата:   13-06-11 14:33

http://www.hdrlabs.com/tools/autobracketing.html

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »