Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръка за апарат с видео
Автор: edgy   
Дата:   11-06-11 00:09

Здравейте

Можете ли да ми кажете кой е оптималният апарат цена-качество до 1500 лв, който да може да снима и видео? Като цяло ми трябва за да си правя проектите в университет - и фото, и видео задачи, и разбира се, за всякакви експерименти през свободното време. Общо взето е добре апаратът да е балансиран и мултифункционален, макар че ми е ясно, че едва ли има такъв вариант :)

Разпитах на няколко места, но ми дадоха доста противоречива информация. В началото се бях насочила към Канон 500д, но ми препоръчаха вместо него Никон 5100. На друго място ми препоръчаха Канон 600д ... Не знам какво да избера.

Разбрах, че Никон са по-добри за снимки, а Канон за видео. Така ли е?

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за апарат с видео
Автор: erotila   
Дата:   11-06-11 00:19

не

Автор: ramdar   
Дата:   11-06-11 00:30

550D

Автор: shadowlevel   
Дата:   11-06-11 07:20

в ценовия диапазон(до 1500) има няколко предложения...ти за себе си трябва да прецениш на кое ще даваш приоритет( видео или снимки).Ако е за снимки, аз ти препоръчвам D5100!Ако ще е видео,колегата Ramdar ти е посочил.[smilie24]

Автор: stef7   
Дата:   11-06-11 12:25

Зависи колко насериозно вземаш видеото. Само каноните и Panasonic GH1/2 имат ръчни настройки на затвор и бленда при видео режим. Т.е. ако наистина искаш да учиш видеото както трябва избора се ограничава до тези марки и модели. Canon 600D има въртящ се LCD екран, което за мен е предимство при видеото спрямо 550D. Panasonic GH2 също го има, но е 300лв над твоя бюджет.

По отношение на фотографията е въпрос на лични предпочитания коя система ще избереш. И Canon и Nikon са способни да вадят превъзходно качество. Така че тук по-добри е нещо относително и опира както казах до лични предпочитания. Panasonic са леко по-назад, но само леко. Има електронен визьор вместо оптичен през обектива(DSLR камерите).

Автор: petkova70   
Дата:   11-06-11 12:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-06-11 14:20

Петкова,нищо против апаратчето ти,но човекът е посочил бюджет-1500[smile]

Дата:   11-06-11 16:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: headcharge   
Дата:   11-06-11 17:31

Точно 1500 излиза А55 [smilie24] (събирам пари [smilie21]) Ако се излезне за малко от фанатизма на никон-канонизацията, това е и логичния избор [smile] Стаблизация в тялото (и М42 да сложиш, изображението остава стабилизирано), евтини обективи Минолта на корем, въртящ дисплей, live view, AF по-време на видео... Напиши в youtube Sony A55 и виж сам/а за каква лудница говорим [beer]

http://www.youtube.com/watch?v=0mSPlDa0EkM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=oL2zFUVrFII

http://www.youtube.com/watch?v=FEJNWpyOgiQ&feature=related

Публикацията е редактирана (11-06-11 17:32)

Дата:   11-06-11 17:57

Дата:   11-06-11 19:00

Ами в такъв случай, направете добро на човека-свържете се с него,направете поръчка и той ще ви я осребри-хаир докрай![smile]

Дата:   11-06-11 23:32

Автор: VILIan   
Дата:   12-06-11 00:06

headcharge 3то клипче е страхотно [smilie5]

Автор: next_time   
Дата:   12-06-11 01:04

При сони имам някакъв спомен че стабилизацията не работи с МФ обективи, поне за старите модели беше такка, а при пентакс и при МФ има стабилизация.Може обаче и да бъркам.

Автор: kvakioh   
Дата:   12-06-11 09:38

600D Canon

Автор: headcharge   
Дата:   12-06-11 16:37

next_time, мисля че няма такъв проблем. http://vimeo.com/24348974

Единствените органичения за момента спрямо Sony SLT моделите идват от несъвместимостта на някои обективи с марка Sigma. [smilie23]

VILIan [smilie25]

Публикацията е редактирана (12-06-11 16:39)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »