Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nikon D40
Автор: mobri   
Дата:   15-05-11 17:16

Здравейте, имам проблем със затвора на моя Nikon D40. Изписва ми: "Error. Press shutter release button again", не го прави постоянно, но въпреки това е доста дразнещо. Попадна ми, ето този клип: http://www.youtube.com/watch?v=W0bXoY9ZMZg , доста се изкушавам дали да не пробвам, в крайна сметка ще го оставя за части. Как мислите, възможно ли е да помогне? Благодаря Ви!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Nikon D40
Автор: Evcho   
Дата:   15-05-11 17:41

Здравейте! Имах същия проблем, дори пусках тема. Това от линка го правих и реших проблема за момент. След около 1000 кадъра нещата станаха зле, защото отказа тотално да снима. Всъщност оказва се, че не е затвора, а моторчето,което върти цялата механика вътре(за щастие в тези модели е само едно, което се отразява после на цената при ремонта). Човек от форума ми каза,че при Зентекс може да се отремонтира, като цената е към 120 лв(трябва да се провери естествено). Аз съм от Варна и имам познат,който ремонтира фототехника. Той ремонтира моторчето и нещата са ОК сега.
Това е моята история свързана с този проблем.
Казват, че при моделите Д40-40х-60 това е често срещан проблем. При мен се случи на 40000 кадъра, при някой дори и на половината на моите.
Желая успех, с разрешаването на проблема!

Евгени

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »