Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помагайте за избор на прилично варио.
Автор: Jaly   
Дата:   18-03-11 13:45

Имам нужда от варио обектив, който да закачам на Д90.
За никорксия 24-70 няма да имам пари в обозримото бъдеще, а само с два твърди обектива ( 35мм и 85мм) виждам голям зор в определени ситуации, когато ми се налага по- репортажно снимане, да кажем детски рожден ден или някакво тържество в училище.

Колкото и да гледах и да четох не мога да реша какво да взема. Пробвала съм преди време сигмата 24-70, но някак не се убедих че това ми е следващия обектив. Сега се чудя на новата сигма 17-70, отзивите не са лоши, но ми се иска някой, който снима с нея, да сподели впечатления.
Знам, че е голям комромис, но няма как да излезна от положение, просто нямам толкова пари, абсолютния максимум ми е около 1000 лв.
Та ще съм ви благодарна за мнения:))

Отговори на това съобщение
 Re: Помагайте за избор на прилично варио.
Автор: YourDream   
Дата:   18-03-11 13:47

Тамрон 17-50/2.8 [shtrak]

Автор: teodor29   
Дата:   18-03-11 14:07

В тема "NIKON D7000 и NIKKOR 16-85 VR", която е малко по-надолу, има мнение ма човек, който снима с въпросната сигма.

Публикацията е редактирана (18-03-11 14:08)

Автор: zbonev   
Дата:   18-03-11 14:08

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&t=398946&i=398946&offset=25

200 лв. над бюджета, но вземаш нещо истинско [smile]

Публикацията е редактирана (18-03-11 14:11)

Автор: pumabg   
Дата:   18-03-11 14:26

Тамрона е добър но идва поне според мен къс
Тъй като в една друга тема се развихри голям спор и за да не се пренася тук ще се огранича само до този пост в темата ти!
Когато аз говоря за „универсален” обектив това за мен означа да можеш да снимаш много и различни неща. Тук както при всички неща от типа „много в едно” има компромиси, които, трябва да преглътнеш …
Много от хората които снимат с Никон ще те посъветват за 16-85!
Това действително е добър обектив. Повечето от оптичните проблеми коригира добре, остър е и фокусното му разстояние е удобно. Също така има добра стабилизация нещо важно щом снимаш с Никон.
Въпроса е там че този обектив не е универсален предвид нещата, които ти позволява да снимаш. Има едни философи, които ще ти обяснят, че с всеки обектив можеш да снимаш всичко стига да знаеш… Аз тази логика не я приемам! Да не говорим че такива хора дърпат нещата на зад а не на пред. Това че преди години масово се снемаше с ръчно фокусни не означава, че и ние трябва да правим същото нали?
Аз снимам със Сигма 17-70 OS почти от момента в който си взех Д7000 сиреч някъде началото на декември миналата година.
Пробвал съм много обективи и Сигмата ми допадна точно защото беше много универсална и дава възможност да снимаш почти всичко!
Например би могла да снимаш привечер доста по дълго от Никонският вариант …
Ще можеш да снимаш цветенца и да се приближаваш на минимални фокусни разстояния а фокуса няма да се чуди къде е …
Ще можеш да правиш портретни снимки с доста прилично боке/ дефокусната равнина/
Сигмата също има стабилизация и почти се доближава до Никонската !
По евтина е от Никона
Субективно мнение – на мен цветопредаването също повече ми харесва!
Сега минусите!
Има малко по късо фокусно разстояние по някой път липсва едно 85мм или 105мм
Най често обективите Сигма се нуждаят от калибриране… Това е нормално предвид двата различни производителя в една система. Калибрирането отнема 1-2 дни. и е безплатно при покупка от официалният вносител!
Мит е разбира се че Никонските обективи не се нуждаят от калибриране!
Но ползвателите им са толкова пленени от марката, че най често не го забелязват.
Само за пример 35-та която последно продадох беше с фронт фокус! Отклонението не беше голямо но го имаше …
Ако снимаш често деца особено в училище, детска градина, и др. ще ти трябва бърз обектив , а за мен Сигмата е по бързият от двата обектива …
Ето Link към една уважавана фирма. Въпреки че са тествали по старата версия има звездички за какво най добре служи даденият обектив
Сравни ги и ще разбереш кой е „по универсален” и кой ще ти дава повече свобода на действие..
Ейде и само хубави снимки
[beer]

Автор: batstako   
Дата:   18-03-11 16:52

Линка е за Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC, доколкото виждам, а говориш за Sigma 17-70mm F2.8-4.0 OS, има маалка разлика между двата [smile] [beer]

Дата:   18-03-11 19:01

Благодаря на всички, които се включиха, пума и на теб специално за изчерпателния пост. Някак много вяло върви тая тема, другата разбира се съм я изчела подробно, но се надявах на повече коментари.[beer]

Автор: kapitancho   
Дата:   18-03-11 19:58

В другата тема като сянка на спора мина възможността за 18-105. А той е добър вариант, защото е по-евтин и от 16-85 и от 17-70. Още повече, че в базара има голямо предлагане, поради факта, че е китов и доста хора го взимат в комплект с тяло. Недостатък му е пластмасовия байонет, но това не е голяма болка за умиране.

Автор: digitalgab   
Дата:   18-03-11 20:02

Питайте него къде е "големият компромис".
Работа по обективи в завода на Сигма.

http://i.pbase.com/v3/24/32424/2/47867402.PIMG0929.jpg

И тях също.
Комисия по контрол на качеството в завода на Сигма.

http://i.pbase.com/v3/24/32424/2/47867400.PIMG0923.jpg

Публикацията е редактирана (18-03-11 20:03)

Автор: delivero   
Дата:   18-03-11 20:12

Сигма няма да си купя ПОСМЪРТНО!!!!!!

с какноня снимах едно време със сигма 24-70 2.8 най смотания безфокусен обектив създаден от човечеството.

обектива 2.8 а някаква рязкост се получаваше след бленда 5.6 - 8
ега сме есик и какво като беше 2.8 като не беше изполваем МАЗНЯ!!!!

до 35мм нямаше фокус даже и на 5.6
снимам сватба най гадните снимки навън на слънце с гостите снимам на 24мм ужас после и фотошопа не ги оправя.....
докато с един колега не го сравнихме с един канонски 24-70 еми нямаха връзка

и после взех никон
китовия 18-70 ами слънце си е обектива ....

взимай никор каквото ти е на сърцето
от седмица имам 16-85 по добър е от 18-70 ама е и по скъпичак.....

успех[shtrak]

Публикацията е редактирана (18-03-11 20:17)

Автор: digitalgab   
Дата:   18-03-11 20:33

http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/standard/img/photo_24_70_28_dgm.jpg

Large aperture standard zoom lens provides superior performance both for Digital SLR Cameras and 35mm Film SLR Cameras.
To achieve an F2.8 aperture at all focal lengths, it employs three aspherical Lens to provide optimum aberration compensation. Two Special Low Dispersion (SLD) glass elements are provided for color aberration compensation, to assure high image quality.

Optimized for digital SLR cameras
It incorporates "Super Multi Layer Coating" to reduce the influence of harmful light caused by reflections from the digital image sensor.
Excellent correction of aberrations
Two SLD elements, one Glass Mold Aspherical plus two Hybrid Aspherical lenses provide excellent correction of various aberrations and a high level of optical performance.

Нищо му няма на обектива въпреки че е от евтините, ами сте много разглезени. Че и не особено грамотни.

Тоя ще е достатъчен:
http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/digital/17_70_28_4_os.htm
http://www2nd.sigma-photo.co.jp/lens/sample-photo/Sigma24-70_28-004.jpg

Публикацията е редактирана (18-03-11 21:32)

Автор: Giorgio.K   
Дата:   18-03-11 21:04

за това което снимаш вероятно Nikkor 17-55/2.8 ще бъде много подходящ ... но има два основни проблема: скъп, даже за добре запазен 2-ра употреба и тежи мноооого ... ще ти скъса ръцете.

Автор: zbonev   
Дата:   18-03-11 22:03

То, понеже Никор 24-70/2.8, за който си мечтае авторката е много лек [smilie5]

Автор: plamendoc   
Дата:   18-03-11 22:51

Щом имаш 35 и 85 и донякъде си свикнала с тях според мен е безмислено да набиваш една торба пари за зум който със сигурност няма да те изкефи на фона на двата твърди - земи един 18-70 от базара да ти върши работа/той си е достатъчно добър и ефтин[smilie24]

Автор: delivero   
Дата:   19-03-11 13:50

@plamendoc
евала за добрия съвет...
18-70 за париците си е много добър

[smilie18]

Автор: ilcoin   
Дата:   19-03-11 14:11

Универсален/репортражен зуум за апарат като твоя - гледай да е някое от вариотата за кроп (17-хх).

По едно време ми се налагаше да снимам с 350д и 28-80 обектив подобни неща (вкл. и деца), просто широкото липсва и прави нещата трудни на моменти. Възможните варианти гледам, че са ги обсъдили по-горе, няма да навлизам в подробности тъй като нямам опит с нито един от посочените обективи. Но уверено ти препоръчвам да не вземаш 24мм варио.

Дата:   19-03-11 15:38

Благодаря хора, plamendoc на теб специално, това ми е най-големия дерт, нищо не ми харесва, след като твърдия обектив е бил закачен преди това:)))
Ами продължавам да чета и да събирам мнения[beer]

Автор: plamendoc   
Дата:   19-03-11 21:04

Рожденните дни и тържества без светкавица не стават .По-добре 18-70 и сб800/или друга добра светкавица/ за 1000 лв от базара ,отколкото 16-85 без светкавица.На 5,6 и 8 със светкавица няма да намериш разлика между двата обектива.В тясна помещение не ти трябва 85 а широкото на 16 ти криви и не ти го покрива светкавицата

Дата:   19-03-11 22:01

Аз имам SB-900, пропуснах да кажа, и точно това се чудех, дали пък ще е чак такава разликата:)) Проблема е, че 18-70 май не се намира лесно...та след цял следобед четене вървя към новата сигма 17-70 OS.
plamendoc, благодаря ти още веднъж за мненията.

Автор: asmil   
Дата:   20-03-11 03:42

След регистрация на сайта на Сигма се получава и 3 години гаранция!!!
Иначе съм 90% съгласен с мнението на "pumabg"[smilie24]
Аз лично си взех 16-85 към Д7000,но тествах Сигмата и тя е доста добра.Като гледам сниките в профила ти може би ще е по-добре да се ориентираш към Сигмата,която фокусира и по-бързо!

Публикацията е редактирана (20-03-11 03:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »