Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с батерии Sanyo и светкавица Yongnuo.
Автор: S.Paskalev   
Дата:   23-02-11 23:55

Търсих с търсачката, но май нещо не се справих, затова пускам моето питане, с надеждата да получа съвет. [smile]
Та, имам тези батерии:

http://www.livingecho.com/companies/greenbatteries/images/sanyo-2100-mah-aa-nimh-battery-responsible

които си бяха комплект с това зарядно:

http://i84.servimg.com/u/f84/12/74/84/22/sanyo_13.jpg

Общо взето, проблема, ако може да се нарече такъв е, че дори и напълно заредени, не изкарват повече от 20- тина светвания на светкавицата. [smilie11]
Този "проблем" не се появява, дори и с най- долнопровните батерии за по 3- 4 лева. С такива ми е изкарвала по 400 светвания.
Та питанката е- кое е скапаното, в случая, според вас- зарядното или батериите? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерии Sanyo и светкавица Yongnuo.
Автор: imitev   
Дата:   24-02-11 00:07

Премери си батериите и ще разбереш.

Автор: da.fo   
Дата:   24-02-11 00:13

С един тестер за 5/6 лева от Конрад можеш спокойно да си ги проверяваш и да разбереш от къде е проблема. понякога само едната батерия е дала фира но общото напрежение като падне и светкавицата не иска да зарежда. Има и по скъпи зарядни с дисплей , които в момента на поставянето показват напрежението на батериите и т н, но това е друга тема.

Дата:   24-02-11 00:15

Мерил съм ги- показва 1.2V, както си и пише на батериите. Сега, като се замисля, това дава 4.8V, a свткавицата си иска 6. Д'еба, колко съм прост. [smilie22] Хич не се сетих за това. [smilie22]
Значи питанката се трансформира в: какви Ni-Mh батерии да си взема, които са си на 1.5V? До сега не съм виждал такива. [smilie11]

ПП: da.fo- батериите и зарядното са нови, не мисля, че може някоя да е дала фира.

Публикацията е редактирана (24-02-11 00:16)

Автор: sokola   
Дата:   24-02-11 00:28

[smilie25] Що си мислиш, че нова батерия не може да даде фира.

Дата:   24-02-11 00:30

Аз също работя със светкавица която иска 6V но и с 4,8 си сработва - Nikon SB 900. Ползвам Eneloop на Sanyo, kоито според мен са номер 1. Като ги заредя показват до 1.39V. Имат много малък ток на загубите при престой. Изкарвал съм до 500 светвания с един комплект [smilie24]

Автор: KuKumicin4e   
Дата:   24-02-11 09:12

Почти не по темата,обаче...
Аз си купих в началото на декември комплект нови Енелуп със зарядно.С купуването ги забодох в също новата Юнгноу светкавица.
От тогава до сега доста съм снимал,но батериите още не са изваждани и все още имат ток и светкавицата си работи....

Автор: didesignbg   
Дата:   24-02-11 09:27

Колко време ги зарежда?

Автор: valen_tin   
Дата:   24-02-11 09:51

имам същите саньо + енелууп + светкавица yongnuo ... същата работа е и при мен ... зареждам ги (обикновените саньо), държат много малко - 30-40 светкания, не работи серията, зарежда бавно ... с енелуупа вече имам 3-4 цикъла от до само на светкавицата, държат чудесно, снима си в серия до последно (може би към края пропуска по някой кадър, но го смятам за нормално), зарежда нормално. Трудно ми е да кажа колко точно кадъра, но може би около 300

зареждам ги с едно и също зарядно. Според мен иди си купи едни енелуупки и не си блъскай главата излишно за 20-30 лв ...

Автор: ggreg   
Дата:   24-02-11 10:22

Точно тези Саньо преди да се изчерпят от пазара бяха мн зле с капацитета си, и с повторяемостта на параметрите. Фърлай ги в буркана на някой магазин за рециклиране и вземи един Енелуп :)

Дата:   24-02-11 12:13

Май този модел Саньо са си боклук и ще трябва смяна. Положението е същото, като при valen_tin. Има ли разлики в издържливостта им, според капацитета, или да си взимам най- големите възможни?

Дата:   25-02-11 01:07

Eneloop са само един модел , и не се стряскай от написаното 2000мА, защото наистина си отговаря, за разлика от другите [smilie18]

Автор: pmartinov   
Дата:   25-02-11 01:14

Eneloop вече са два типа:

1000 цикъла

1500 цикъла

Автор: fff   
Дата:   25-02-11 08:05

Да добавим и санйо XX които са си енелупи на 2500маЧ [smilie25]

Автор: groshev   
Дата:   25-02-11 11:58

това зарядно горе само ти съсипва батериите! по-добре си купи хубаво процесорно зарядно или ползвай обикновенно с бавно зареждане.

Автор: tdrv90   
Дата:   25-02-11 12:02

Зарядното е гадно!

Автор: jivkojj   
Дата:   25-02-11 12:21

Аз имам 8 броя такива батерии, от които 4 дадох на брат ми за сапунерката. Не съм имал проблем с тях, нито той се е оплакал. Като ги тествам със зарядното и капацитета им отговаря на зададения. И според мен проблема ти е в зарядното. По-добре прежали някой лев и си купи едно lacrosse bc-700 или technoline bl-700 или там както са го кръстили, щото го има под различни имена, но е едно и също и няма да имаш проблем за в бъдеще.

Виж с едни варта 2500 или нагоре бяха, имаше проблеми. Зареждат се ок. Имат нормално напрежение, отдават уж нормален ток, но сапунерката не ще изобщо да запали, а с тея работи без грижи.

Автор: victory13   
Дата:   25-02-11 12:22

ползвам енелуп и имедион на пауерекс... без да съм последна инстанция, имедиона ми държат малко повече, но са на по-малка светкавица...
но ги нямат изобщо посочените проблеми[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   25-02-11 12:37

Капацитет на батерия не се мери с волтметър.
Сложи ги на истинско зарядно и ги анализирай.

Автор: gpi72   
Дата:   25-02-11 13:21

[smilie24]
Точно, проблема е че нямаш свястно зарядно което си е задължително при толкова ползване на светкавица.

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   25-02-11 13:25

@jivkojj
Срещал съм сапунерки, които имат опция в менюто за Алкални/ni-mh/ni-cd батерии.
Да не е от там проблемът?

Дата:   25-02-11 13:31

Трябва да го питам брат ми. Но батериите са ni-mh освен това каза, че преди работели, макар и не много добре. По-интересното е, че като ги сложа на някоя играчка си работят нормално. А на сапунерката - мисли няколко секунди и вади надпис, че не са наред и до там.

Автор: hotsnail   
Дата:   25-02-11 14:15

Батериите са добре.

Просто ти трябват Саньо Енелуп.

Аз имах подобен проблем - светкавиците нещо се лъжат и не работят с пълните батерии. Мигат все едно са празни.

Просто старите Саньота не стават за светкавици.

От как съм с Енелупа няма проблем, снимам си спокойно.

Дата:   25-02-11 14:21

Значи, да разбирам, че проблема е полу- решен, защото вече имам енелууп- ки, но ще си ги взема, като пристигна в Стара Загора. Живот и здраве, ще ги пробвам с моето зарядно и ако пак се появи подобен проблем- ще търся свястно зарядно. Много съм благодарен за съветите. [beer]

Дата:   25-02-11 14:21

ще ги пробвам с моето зарядно

Ще ги скапеш и тях.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »