Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Rebel T2i
Автор: canonizator   
Дата:   24-02-11 00:11

Здравейте,
Пред покупка на фото-апарат съм. Спрял съм се на EOS Rebel T2i Digital SLR Kit w/ EF-S/18-55 IS, който предпочетох пред Д90 на Никон.
Моля ако имате преки впечатления върху определения апарат и лещи да напишете по едно мнение. Апарата ще бъде ползван за "всекидневни нужди" - деца, рожденни дни, екскурзии и т.н.

Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Rebel T2i
Автор: shtukov   
Дата:   24-02-11 00:15

Бомба е. Като смениш китака след време с нещо по-свястно,ще стане още по-хубав.

Дата:   24-02-11 00:25

Понеже съм много "бос". Можеш ли да ми препоръчаш леща за около 500-600лв. за моите нужди? И изобщо за какви лещи да гледам като параметри?

Дата:   24-02-11 00:34

Аз смених китака със Sigma 17-70 2.8/4.5 DC macro. Пасва му идеално. По-добре дори отколкото на 40Д. Но си зависи от конкретната бройка на обектива.

Дата:   24-02-11 00:41

http://tranz.it/load.php?id=OEyxgEN53p6z4VVv759583

Canon 550D със тази Сигма

Автор: Suggs   
Дата:   24-02-11 07:25

За "всекидневни нужди" - взимай D90, с този обектив. Canon нямат такъв, на такава цена.

Автор: harvester_vn   
Дата:   24-02-11 07:29

shtukov, T2i си е точно 550Д.

Обектив, може би 18-135

Публикацията е редактирана (24-02-11 07:31)

Автор: photostoykov   
Дата:   24-02-11 08:03

За тази гъстота на пикселите препоръчвам (съзнавайки, че е по-скъп) EF-S 15-85 IS:

http://www.lenstip.com/index.html?test=obiektywu&test_ob=220

Автор: leitz   
Дата:   24-02-11 08:16

Апарата е перфектен за това за което смяташ да го използваш,че даже и много повече.
В никакъв случай не сменяй обектива с който си върви с някакви си" Лещи", само ще се объркаш и похарчиш пари!
Купувай и снимай смело, ще си доволен!
[shtrak]

Дата:   24-02-11 09:28

Благодаря на всички за отговорите, май ще започна с "китовия" обектив (и цената не е лоша), все пак съм аматьор. Пък ако задобрея много ще мислим за други вариянти.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/680673-REG/Canon_4462B005_Canon_EOS_Rebel_T2i.html

Дата:   24-02-11 12:57

harvester_vn
Дори не съм си и помислял, че между 550 и T2i има разлика, освен в надписа. Но пуснете някоя снимка пълен формат на човека с препоръчваните от вас обективи. Препоръчал съм Сигмата, защото дълго време съм я ползвал на 40D, където се представяше много добре. Сега на 550D е още по-добре, въпреки 18 mpx му матрица. Странно, но дори хроматичните аберации, намаляха драстично спрямо 10 mpx матрица на 40d. С две думи няма нищо общо с китака. Вярно, че съм пробвал и други бройки Сигма от този модел, където резултатите бяха посредствени. Въпрос на бройка, при Сигма е така. Пълна случайност е пасването на обектив-тяло, без необходимата за марката калибрация, но при мен се получи, след внимателен подбор на бройката.

Автор: thedeivis   
Дата:   24-02-11 16:33

Здравейте колеги,
предварително се извинявам на canonizator дано не сметнеш мнението ми за спам.
Понеже и аз съм пред покупката на въпросния апарат и да не цапам форума с нова тема за същото реших да пиша тук.
Моята дилема е дали да взема Canon EOS Rebel T2i EF-S Digital SLR Camera, 18 MegaPixel, with 18-55MM
+
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS Image Stabilizer
+
Canon EF 50mm f/1.8 II

или да взема тялото и да търся и аз "лещи"
Искам да го ползвам за Всекидневни нужди + снимки на Формулта в Турция.

PS цената на трите е 1100 USD

Дата:   24-02-11 17:31

Дайте нещо пълен формат с Канончето и прехваления 15-85 да му видим остротата в сравнение със Сигмата.
http://tranz.it/load.php?id=bRzb22vOBsSu8bhB765649

Автор: exobexo   
Дата:   24-02-11 23:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »