Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ресайз с Camera Raw?
Автор: serjy   
Дата:   08-02-11 11:09

Търсих в мрежата, но не намирам отговор на въпроса ми, а той е: може ли да се зададе, по някакъв начин, произволен размер за намаляване на изображението, директно от камера рав-а?

https://photo-forum.net/static/forum/2011-02/ollm2521.JPG

http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE_BIG&IMAGE_ID=494862

Отговори на това съобщение
 Re: Ресайз с Camera Raw?
Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   08-02-11 11:12

Това ти е размер на работното поле?

Дата:   08-02-11 11:18

Значи, ще ми се, като отворя рафовете и след като ги попрепипам, да ги селектирам и да си ги запиша в 5-6мп. джипези. 7мп. ми е много, а размера на файла не е мноого по-малък от 12мп. тоест, няма смисъл. На 3мп. пък са ми твърде малки. Всъщност, целта ми е да избегна, готовите джипези, да ги пускам за намаляне отново.

Публикацията е редактирана (08-02-11 11:20)

Автор: dismis   
Дата:   08-02-11 11:24

Не съм сигурен за АЦР във фотошоп но ако не ти е голям проблем в лайтрум(аз нея ползвам) може да ги селектираш всичките и като ги експортваш да им зададеш нужния рамер и формат :)
аз скоро трябва да се забия и да си почистя харда :( ...

Автор: ALBIREO   
Дата:   08-02-11 11:24

Единият вариант е да ползваш Lightroom.
Другият, като ги поопипаш тия RAF-ове, след това без да зареждаш нищо във фотошопа, направо от File->Scripts->Image Processor... да си селектираш папката с всички обработени кадри и да я превърнеш в джепези с произволни размери. Ако си на MacOS, тая работа може да се зададе автоматично в самата OS, чрез така наречения Automator, в който можеш да зададеш правило по което да се третират дадени кадри, когато се намират в определена папка. Може да ги ресайзва и т.н.

Автор: El_Fuego   
Дата:   08-02-11 11:25

Чудно ми е защо морите RAW файловете през ACR, ако няма да правите някакви сложни монтажи или тежки обработки по изображенията.

Lightroom 3 използва същите алгоритми, като последната версия на ACR, а е много по-удобен за работа и за получаване на желаното в тази конкретна задача.

Автор: dismis   
Дата:   08-02-11 11:29

аз също бях скептично насторен преди да пробвам лайтрума... тази работа с каталози и т.н .. оказва се че за мойте цели и нужди се справя перфектно и найстина е много по удобна за работа :) като същевременно ускорява процеса на работа многократно.

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   08-02-11 11:34

Между другото... към различните версии на фотошоп има доста различен ACR
Визирам разликите между (elements 8 i CS5)

Автор: ALBIREO   
Дата:   08-02-11 11:40

Lightroom е отлична програма, освен ако няма да правите по-сериозен ретуш. Тогава -> photoshop. [smilie24]

Дата:   08-02-11 12:19

Благодаря! Ще пробвам с Лайтруума. Определено не се цели тежка обработка, но ми беше интересно, дали има начин да се "хакне" камера рав-а, да ми позволява да намалям снимките до произволен размер. [beer]

Публикацията е редактирана (08-02-11 12:23)

Автор: джъмбо   
Дата:   08-02-11 12:30

обади се на съпорта на адоб и питай
все пак си дал 1000 евро за софт как няма да ти отговорят [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   08-02-11 12:31

добра идея [smilie24] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »