Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет, каква видео камера да избера?
Автор: agcd   
Дата:   21-12-10 12:57

Здравейте. Имам нужда от съвет за избор на видео камера.
Търся да взема хубава малка камера, понеже скоро ще имаме бебе и (като всички родители) се готвим да го снимаме постоянно :) Искаме да можем да снимаме движенията му, обаче не само на идеалната светлина, а и в къщи.

За сега сме решили камерата да е FullHD с хард диск. Наясно съм, че за хубава картина трябва да има стабилизатор и автофокус, разпознаване на лица. Обаче имам отзиви, че за някой от камерите клиповете направени на по-слаба светлина са нефокусирани и размазани, въпреки наличността на тези характеристики.

Та молбата ми е за съвет към коя марка да се ориентираме и какво да гледаме при избора, конкретни модели и общо взето всякакви съвети.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет, каква видео камера да избера?
Автор: kote   
Дата:   21-12-10 13:02

НАй-ЕвТИНАТА ФЛАш камера

Автор: yakumo   
Дата:   21-12-10 13:17

Ако ти се чете - ето нещо доста изчерпателно

Обаче е дълго. Ако просто искаш някой да ти каже конкретен модел - това не е за теб [beer]

Дата:   21-12-10 14:17

yakumо, благодаря за статията, ще я прочета :)

Автор: decs   
Дата:   22-12-10 02:41

Ако нямаш лимит в бюджета взимай Sony HDR , като модела е според зависи с какви пари разполагаш.Занй че са доста скъпи.

Автор: grisho69   
Дата:   22-12-10 05:37

Сони са добри според мен

Автор: e-mil   
Дата:   22-12-10 08:03

"Наясно съм, че за хубава картина трябва да има стабилизатор и автофокус, разпознаване на лица."

Всъщност разпознаването на лица въобще не ти е необходимо за хубавата картина. Такъв род добавки са просто гъдели за по-лесна продажба.

Автофокусът много помага при фотоапаратите. Обаче при евтините домашни видеокамерите лесно губи мотивация. При рязка смяна на яркостта или бързо движение в кадъра започва отново да търси фокус. И тъй като е сравнително бавен често ще получаваш няколко секунди размазани кадри.
Ако искаш предсказуема хубава картина ти трябва заключване на фокуса (ако го има в евтините модели) и задължително възможност за ръчен фокус и въобще - ръчни настройки.

Не очаквай чудеса от стабилизатора в домашната видеокамера. Той се държи доста по-различно отколкото при фотоапаратите.

Дата:   25-12-10 10:08

Много благодаря на всички за съветите.
За сега се ориентирахме към SONY (и по-точно към някой Sony HDR). Ако някой има наблюдения върху конкретен модел (не е задължително да е Sony HDR) и е доволен, ще се радвам да сподели.

Дата:   25-12-10 23:26

https://photo-forum.net/joro/emoticons/T1A.gif

Автор: Canon   
Дата:   25-12-10 23:33

80GB HD Handycam® Camcorder и по-добро
Ако има хардуерен МПГ [smilie24]

Автор: kote   
Дата:   25-12-10 23:35

ще ти трябва периферия
телевизор плеър комп за обработка абе гледай да се връзва с техниката която имаш
скоро някой пусна тема как да конвертира фулХД 16:9 към 3:2 ПАЛ
платили хората сватбено филмче със супер дупер камера пък нямали къде да го гледат при това с видео VHS касети

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »