Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Странен проблем с SD card
Автор: zheleff   
Дата:   18-12-10 12:34

Имам много странен проблем с нова SD карта SanDisk 4GB. Кадрите се виждат през камерата Pentax k-x, обаче след като я сложа в кардрйдъра на компа и ми казва че не е форматирана и ми предлага да я форматирам. Четеца на компа е ОК с други карти. Помагайте.

Отговори на това съобщение
 Re: Странен проблем с SD card
Автор: realnoncho   
Дата:   18-12-10 12:38

Сваляш каквото има на нея с кабела и после формат. Ако пак прави проблеми по-добре не разчитай повече на нея.

Автор: джъмбо   
Дата:   18-12-10 13:03

жалкото е, че вече има много ментета на сандиск...

както са казали пробвай сваляне през апарата а ако имаш софта на сандиск пробвай след това формат с него (отнема доста време) но помага

ако си намерил евтино картата има шанс да е менте и да не разчиташ на нея

Дата:   18-12-10 14:01

Свалих от камерата, обаче картата сега дори не се разпознава. Купих я вчера от Технополис. Ще я заменя и се надявам другата да е ОК. Благодарско за съветите. Обаче сега се чудя, дали Технополис не са заредили с ментета и изям дървото отново.
Благодарско още веднъж [beer]

Автор: gre6nik   
Дата:   18-12-10 17:07

Дървета - не дървета - сменяш докато уцелиш :)
А аз да попитам - кои са най-добрите СД карти като бързина - би ли ги подредил някой?

Автор: bobihot   
Дата:   18-12-10 20:55

Има ли разлика в скоростта на снимане според картата- предните модели си действаха на една скорост май?[smilie11] [shtrak]

Автор: sad3   
Дата:   19-12-10 01:15

K-x искат SDHC карта основно заради видео заснемането.Кадрирането на .jpg не е толкова взискателно.Ако снимаш само снимки,можеш да използваш само SD карти които са по евтини.За твоята карта,опитай full format на компютъра,ако след това пак ти прави проблеми,значи нищо не става от нея.
Пс:Sd cards работят до 14мб/с а SDHC са над 20мб/с,според зависи от card reader-а

Автор: Христо-73   
Дата:   19-12-10 12:36

И аз имах същия проблем,но си купих ,флашка с място за SD.и сега съм добре[smilie24]

Автор: toplomer   
Дата:   19-12-10 12:57

При мен с апарата вървеше някакво менте SD карта. Ако направя 4-5 снимки в RAW или десетина в jpg и започва да показва, че картата не е форматирана. Купих си Extreme III и се родих. Вече никакви проблеми.

Автор: marrio31   
Дата:   19-12-10 13:05

дано ти я сменят,щото на мен ми отказаха,взеха я в сервиз и ми я върнаха и казаха че уж я тествали и работела,проблема не е същия..понякога не дозаписва снимките и клиповете,но само понякога[smile]
гаранцията в БГ е пълен майтап за съжаление [smilie23]

Дата:   19-12-10 19:12

Казах ви аз, че е странен проблема. Ходих днес в Технополис там учтиво ми приеха картата и ми предложиха да я тестват веднага. Естествено, че вместо да обяснявам проблема по-добре да видят сами. Е да ама картата си работи перфектно. Питам ви може ли да е проблема че картата е SDHC а не SD и ако е така какво да правя? На същия комп /ASUS X51R/ работят SD без проблем.

Автор: vladihg   
Дата:   19-12-10 19:24

По-старите бюджетни модели лаптопи от преди 4 години нагоре не могат да четат карти над 2 ГБ, така че най-вероятно проблема е от вградения кардрийдър. За 10-12 лв. с един външен четец проблема ще се реши, а може би и ако има някакъв фирмуер за ъпдейт на вградения ти четец.

Автор: scirocco   
Дата:   19-12-10 19:25

по старите карт рийдъри,разчитат карти до 2гб.
аз също имах същият проблем.

Автор: jrr   
Дата:   19-12-10 19:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tvk75   
Дата:   19-12-10 19:59

явно кард рийдъра не поддържа SDHC

Автор: shsphoto   
Дата:   19-12-10 22:01

Да, вероятно нов четец ти трябва.

Дата:   19-12-10 23:02

Е след като стана ясно че повредата е в моя телевизор/четец дайте идея какво да закупя, та да не се натреса пак.

Автор: neuromancer   
Дата:   19-12-10 23:13

Това със сервиза е голяма идиотщина. Сервиза не може да поправи картата по никакъв начин, това да не е ютия. Сменят и това е.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: