Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем ли е светлината, влизаща през визьора?
Автор: thechristian666   
Дата:   17-12-10 17:57

Здравейте. От сравнително скоро имам огледално-рефлексен фотоапарат и едно от нещата, които ми направиха впечатление в ръководството, е, че пише, когато не се ползва визьорът (в Live view или при дълги експонации), да се маха гумената приставка от него и на нейно място да се сложи капачката. Все още не съм правил много такива снимки с дълги експонации (за live view да не говорим даже) и затова реших да питам хората с повече опит с такива фотоапарати – случва ли се светлината, влизаща през визьора, да повлияе на снимката? Фотоапаратът е Nikon D3100. Благодаря предварително. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем ли е светлината, влизаща през визьора?
Автор: pefoto01   
Дата:   17-12-10 17:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   17-12-10 18:22

Проблем ще е ако тялото е изложено на силна светлина при дълга експонация. Това на практика се случва изключително рядко - например астро снимка от осветен апартаманет.

Автор: erotila   
Дата:   17-12-10 18:48

хора четете си упътванията и учете повече за това което държите в ръцете си.

пробвай да го сложиш във вода или в микровълновата или с него си подпри като сядаш на плочките в банята, сложи сии аналогова светкавица, не ползвай блърове а си мажи лещата със вазелин или свинска мас, не ползвай оригиналните батерии само ще ти вземат парите ползвай акумулатора на запорожец ...

пп
в кутията на фотоапарата има или трябва да има такова ми ти капаче, що ли не се слага като се гледа през ВИЗЬОРА а се слага като не се гледа през ВИЗЬОРА:
1 при снимане с лайв вюто
2 при снимане на самоснимачка

забравих да напиша втори път ЧЕТЕТЕ РЪКОВОДСТВАТА СИИИИИ

Автор: zarimale   
Дата:   17-12-10 19:36

Че на кой му дреме за ръководството?!? Много е дълго![shtrak]

Автор: thechristian666   
Дата:   17-12-10 19:57

Аз ръководството съм го изял с кориците, просто питах от практическа гледна точка, дали ако ме мързи да го слагам това капаче всеки път, когато не зря в "прозорчето", ще има развалени кадри или фотоапаратът е достатъчно добре проектиран, че това капаче да е просто за подсигуряване от страна на Nikon. Благодаря на prefoto01 и asahi. [beer]

Автор: Canon   
Дата:   17-12-10 20:02

Само за по-специални случаи го използвай, не непрекъснато

Автор: erotila   
Дата:   17-12-10 20:02

да добре е проектиран
през визьора се вижда щото светлината минава от обектива, пречупва се през огледалото минава през огледалото за фокусиране за да фокусира, другата чупка е през огледалото в призмата и после през визьора до окото.

пп
обратния път също е отворен, за това явно им пука на производителите и матричат капачета щото са спецове по двупосочни светлинни потоци.

Автор: pif   
Дата:   18-12-10 00:32

Брех, къде са тея специалисти дето толкоз ги разбират бе. Я някой от тях да ми обясни как тоя сензор работи по време на лайв вю-то. А ?
То хубаво да се приказва ама още по хубаво е първо да се мисли.

Това гумено "капаче" служи когато ти трябва да направиш точно измерване на много слаба осветеност пред обектива. Когато снимаш нощни сцени и зад теб има светлина проникваща в призмата покрай окото ти. Само и единственно в този случай. Всичките други като повреда на сензора или аборта на Марийка от втория етаж са врели некипели.

Автор: hotsnail   
Дата:   18-12-10 00:41

Pif абе има разни модели апарати недей така с рогата напред.

Пример А55 май май си му работи всичко докато снима с основния сензор ... е няма чисто оптичен визьор де.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »