Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 ЛЕВСКИ-Лил с 1D Mark III - фоторепортаж
Автор: popov   
Дата:   16-12-10 12:54

Здравейте съфорумци!

Часове преди последния мач на ЛЕВСКИ в Лига Европа тази година имам удоволствието да ви представя фоторепортажа си от предишната домакинска среща на отбора - тази с Лил (Франция).

ТУК
Всички снимки са направени с любезно предоставения ми от Photosynthesis 1D Mark III. [shtrak]

Надявам се материалът ще ви е интересен както от чисто репортажна, така и от фотографска гледна точка.
Ще се радвам на коментари и критики.
Приятно четене!...

http://photosynthesis.bg/UserFiles/Image/Levski%20-%20Lil/AP-05-135%20mm-ISO%201600-1_2000%20sec%20a

http://photosynthesis.bg/UserFiles/Image/Levski%20-%20Lil/AP-15-200%20mm-ISO%202000-1_1250%20sec%20a

http://photosynthesis.bg/UserFiles/Image/Levski%20-%20Lil/AP-38-280%20mm-ISO%206400-1_500%20sec%20at

http://photosynthesis.bg/UserFiles/Image/Levski%20-%20Lil/AP-23-200%20mm-ISO%202500-1_200%20sec%20at

Отговори на това съобщение
 Re: ЛЕВСКИ-Лил с 1D Mark III - фоторепортаж
Автор: kote   
Дата:   16-12-10 13:00

хм пощенски картички
имам една Скина същите снимки ги прави

Автор: dau   
Дата:   16-12-10 13:05

А сега де? А защо си ги кропил тези снимки? [smilie8]

Автор: jrr   
Дата:   16-12-10 13:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-12-10 13:12

dau - Защо да не ги кропя!? Това някакво табу като фотошопа ли е? Всяка снимка я правя както на мен ми харесва. Технически също е обосновано - най-добре се фокусира в центъра, а и там е най-качествено изображението. Мислех, че поне ти ги знаеш тия работи...

kote - в колко голям размер биха те задоволили снимките ми?

Автор: ecobo   
Дата:   16-12-10 13:12

Типично канонско изображение [smilie25]

Автор: tantris   
Дата:   16-12-10 13:13

[smilie24] [smilie24]
На ръчен фокус нали?[smilie3] [smile]

Дата:   16-12-10 13:58

jrr - динамиката на марк3 е супер. Само че в тези снимки има една подробност, която явно не се забелязва именно заради добрата динамика - мъглата на стадиона.

Не виждам проблем при различаването на детайл както на гънките на екипите в бяло, така и по телата на тъмнокожите футболисти. Разбира се, гледам снимките на калибриран монитор.Ако вашият не е - мисля, че някой в този форум предлагаше калибрация по домовете - силно препоръчвам преди да се прави оценка на цветовете и други характеристики на изображението.

Относно 'многото шум' - аз лично не обичам пластмасовите изображения тип "Планета фолк", затова оставям зърнестия шум и почиствам само хроматичния. Лично предпочитание, разбира се - за мен така е по-приятно за окото.

Дата:   16-12-10 14:08

Другия път вземи един Никон Д3, да видим разликата.[smilie3]

Автор: tantris   
Дата:   16-12-10 14:12

280mm на стадион не идват ли късички?[smilie11]

Дата:   16-12-10 14:14

Който си има D3 да показва футболни снимки, ще се радвам да ги сравним. За предпочитане по тъмно, в мъгла.
Също ще е интересно да видя и снимките със Скината...

Автор: Lito   
Дата:   16-12-10 14:14

тоя шум разказва играта на всичко....

Автор: bard   
Дата:   16-12-10 14:24

Да вземат от синтезиса да ми дадат и на мен един таков кюнец
и една акредитацийка за контролата между България-Аржентина (ако има изобщо такава) на 9-ти февруари и да ми гледат сеира, обещавам, че ще направя добър репортаж. [smilie7]
Д3-ката ще се намери[smilie5] [thankyou]

Дата:   16-12-10 14:28

Абе може да си кропиш принципно.
Ама това, което си написал мисля, че е с цел показване възможностите на тялото, а там не виждам смисъл от кропене на снимки...

Самото тяло си е 1.3 кроп и малко или много реже краищатан а обектива.

А при аналогични обективи D3 ще е много по-добре като картинка, особено на високото ИСО, ама са различни поколения камери, не става дума за това тука...

Автор: marin_mv   
Дата:   16-12-10 14:45

Лично мен качествата на показаното меко казано не ме впечатляват т.с. ако идеята е някакво представяне на 1D Mark III не се е получило ...
Автора е писал по-горе, че ще се радва на коментари и критики но ги приема твърде остро ... някак си в стил "щом нямаш като моя вкус, значи нямаш вкус" ....
Някак си ми убягва идеята на репортажа и темата ...

Автор: realnoncho   
Дата:   16-12-10 15:06

Хубави репортажни кадри, довечера ще е още по-интересно в снега [smilie21]

Дата:   16-12-10 15:07

dau, за да не кропиш на стадион трябва да си с 400-600мм. Който разполага с такива обективи да си ги ползва със здраве, но аз си снимам с личния 200мм и телеконвертор.

1д3 не се нуждае от моята реклама, той си е достатъчно харесван от тези, които го ползват и очевидно недолюбван от привържениците на други марки. Затова ни най малко не ме изнанадват коментарите.

Опитът на статията беше за фоторепортаж и като допълнение да споделя впечатленията си за апарата. Признавам, че изображенията не са най-напудрените и сатурирани, изчистени до пластмасов вид. Ако някой иска снимките по свой вкус - да пише.

Тези, които са снимали спорт знаят, че най-трудно е да се хване момента. Именно тук 1д3 е най-ценен - супер бърз автофокус е 10 кадъра в секунда.

Критика приемам, но градивна и интелигентна. Не приемам глупави коментари като този за скината и разни подмятания за критика.

Моля, покажете ваши снимки на подобни събития, би било доста по-интересно от обичайните канон-никон глупости в този форум.

Автор: yakumo   
Дата:   16-12-10 15:07

Ако съдя по предишните репортажи - от рали България и M-Tel Beach Masters
явно идеята е различни фотографи да дадат лично мнение и да покажат възможностите на високия клас техника Канон в някакви ситуации.

Технически снимките не ме занимават толкова, но някак не видях особено впечатляващи кадри в нито един от репортажите.

И преди някой да скочи с въпроса аз дали мога да направя по-впечатляващи снимки от показаните - не, нямам и претенции, че мога. Но ми се гледат такива [shtrak]

Автор: fizo   
Дата:   16-12-10 15:09

до popov

Знам, че не е по темата, но ти благодаря за прекрасните снимки на Тария Турунен ! Страхотни са !

Дата:   16-12-10 15:24

И аз имам снимки на Таря, ама на Левски нямам [ezik]

Алекс значи, аз питах защо са кропени, като промяна на пропорциите на оригиналния файл, каква е била целта на това.
Факта за фокусното разстояние и че там трябват големи туби не го коментираме изобщо де.

Автор: fizo   
Дата:   16-12-10 15:42

Само една имаш в прифла, но и нея ще дръпна ако нямаш нищо против да ми краси десктопа :)

Автор: realnoncho   
Дата:   16-12-10 15:56

Хаха извода е, че всички имаме снимки на Таря, някои и на Левски [smilie5]

Дата:   16-12-10 16:02

Хмм, не мога да те разбера нещо, Стас. Какво имаш предвид с 'промяна на пропоциите', че не съм кропил в 3:2 ли? Кропя както ми дойде на всяка снимка, не съм се съобразявал с пропорции, защото тези снимки на са предвиждане за печат.

За Таря мога да кажа, че е най-фотогеничната жена, която съм снимал. Освен това е супер готин човек, защото всичките й концерти са 'camera friendly', за ужас на 'пъдарите' от охраната.

fizo - нямаш проблем да си боднеш моя снимка на десктопа.

yakimo - смятам, че и в трите репортажа има 'впечатляващи' кадри, но разбира се зависи какво би те впечатлило. Ще се опитам да намеря нещо малко по-нестандартно и интересно в колекцията си.

Дата:   16-12-10 16:03

автор: DD5
D700 + 80-200

https://photo-forum.net/static/site_pics/171/d_1274114469_GDD_7949.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/124/5_1274188834_GDD_7666.jpg

Автора на темата верно не търпи критика.

Автор: kote   
Дата:   16-12-10 16:04

попов интересно ми е работил ли си за ройтерс?

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »