Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обработка на снимки за вадене на хартия
Автор: starbyte   
Дата:   12-12-10 12:41

Здравейте, нов съм тук и абсолютен фотограф аматьор, имам Canon RebelXT. Предимно снимам децата и за удоволствие, много рядко вадя снимки на хартия.Понякога обаче ми се налага и отвсякъде чувам, че преди да ги занеса във фотото трябва да "обработя" файловете, да ги вкарам в размер на желаната снимка и тогава да ги нося за да се вадят на хартия...
Може е би е тъп въпрос, но ще съм благодарен
ако ми обясните как става това или поне линк към подобна тема. Благодаря предварително!
Препоръчайте ми външна светкавица за Canon-a, но да може да работи в автоматичен режим, сега имам една, която е за Nikon и мога да я ползвам само в ръчен режим, може и втора употреба да е или от "китайските"....

Отговори на това съобщение
 Re: Обработка на снимки за вадене на хартия
Автор: gecata   
Дата:   12-12-10 12:54

отвсякъде чувам, че преди да ги занеса във фотото трябва да "обработя" файловете, да ги вкарам в размер на желаната снимка и тогава да ги нося за да се вадят на хартия...
При положение, че се определяш като абсолютен фотограф - аматьор, най добре е на първо време да си запушиш ушите за това, което чуваш за обработка и оразмеряване , да снимаш в jpg и да се довериш на фото [smilie3].Можеш да си занесеш направо картата и да ти извадят снимките. Размерите, яркостта, контраста и размерите ще бъдат зададени от оператора на минилаба по твое желание, а в обикновения случай всичко това си влиза в цената на снимката.

Автор: landstar   
Дата:   12-12-10 14:02

старбайт - тя тая обработка малко професионалисти даже я могат, пък и е нещо субективно. Имаш, софтуер, монитор и т.н. досади по пътя. Най-добре занеси каквото имаш в едно квалитетно студио /в София знам две - Здравко Деков и на римската стена/, помоли хората там да ги пипнат пред тебе, да видиш в какво се изразява обработката, разпечатай ги, виж ефекта и нататък решавай. Занимава ли ти се обрботка или да оставиш това на студията. Ти гледай като снимаш да има добра светлина, после много не му трябва обработка, даже хич.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   12-12-10 14:05

gecata landstar [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »