Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ФЕД 5...съвет
Автор: dreamitko   
Дата:   07-12-10 21:48

Опаа-аа
Днес ми подариха чисто нов апарат ФЕД5. Не, че ще снимам с него, ама да питам дали му се сменя обектива и ако- да...как. Гледам Рафи е пуснал обява за продажба ФЕД3 и на него може да му се сваля обектива (...на апарата де).
П.П. че ми дадоха една торба с обективи и се чудя дали не са към ФЕД-а, ...не вярвам, щото Цайс и Пентакони разни няма да се надянат- на тях пише М42 и са по- големи от това на ФЕД-а.
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: ФЕД 5...съвет
Автор: uri64   
Дата:   07-12-10 21:54

Сменя се. На резба е - М39. Трябва просто да се отвърти.

Автор: didesignbg   
Дата:   07-12-10 21:56

я виж след цайс дали не пише йена[smilie3]
че малко са различни нещата.
Феда заслужава да прекараш някой филм през него.

Дата:   07-12-10 21:59

На феда му е гаден визьора - малък и мътен...за човек с очила като мен е истинска мъка...

Дата:   07-12-10 22:08

Автор: didesignbg
Дата: 07-12-10 21:56

я виж след цайс дали не пише йена
...пише зонар 30,5/135 царл цайс йена
пентакон ауто 2,8/135

Дата:   07-12-10 22:10

....а, и хелиос 44М-4 2/58
П.П. туй всичкото к'во ще рече ?

Дата:   07-12-10 22:12

че нищо от тях не можеш да закачиш на никоня. Можеш да зарадваш някой пентаксианец, въпреки че няма нищо кой знае колко интересно.

Автор: Altrntv   
Дата:   07-12-10 22:16

Е нали има преходници с оптичен елемент? Другият вариант е да си ги разглоби и да развърти фокуса, докато подмине безкрайността. Пробвал съм го с един стар обектив (но не на дигитално тяло - на нещо по-здраво - възможно е да закачи огледалото и да замине никоня - не знам). Ама все пак е малко "развали къща-направи курник" работа :)

п.п. тези торби къде ги раздават [smilie18]

Публикацията е редактирана (07-12-10 22:21)

Дата:   07-12-10 22:25

най-добре ще се чувстват в базара откъдето човека дето ми ги даде може да изкара някой леффф, пък и може да ме почерпи после..
някой в базара купуваше "всичко що е карл цайс" май, а ?

Автор: Altrntv   
Дата:   07-12-10 22:30

той ще клъвне сигурно :)

Автор: fotorafi   
Дата:   07-12-10 22:56

ФЕД-3,5 са със сменяеми обективи на М-39/ означава 39 мм/. Като са ги копирали от великата Лайка, руснаците са ги копирали и за диаметъра.
Първо:Юри не е прав за визирането и фокусирането с телеметровите апарати и хората с очила. ФЕД-а има една гривничка на визьора, тя се върти на ляво и дясно и така коригира късогледството и далекогледството. И е много по лесно, отколкото с огледалните камери
Второ: ФЕД, Зоркий,Ленинград,Лайка и др. телеметрични камери на М- 39 имат и сменяеми снимачни обективи: късофокусни-широкоъгълни и дългофокусни-телеобективи. Само се слага и визьор/ най-често универсален/ на чехълчето.
За повече подробности, обади ми се на тел. 0886-711-193 и 840-18-55

Автор: digitalgab   
Дата:   08-12-10 11:12

Не е толкова ясно кой от кого е копирал, но няма значение. Визьорът на тоя апарат е архаичен и неудобен, така че трябва външен.
Впрочем има един модел ФЕД-5С, където визьора е изменен, по широк и светъл с ограничителна рамка, но рядко се среща вече.

Автор: джъмбо   
Дата:   08-12-10 12:12

Не е толкова ясно кой от кого е копирал

честито, имаме титан на седмицата а е едва сряда

Дата:   08-12-10 12:20

джъмбо написа:

> Не е толкова ясно кой от кого е копирал
>
> честито, имаме титан на седмицата а е едва сряда

Абе я огледай ти долната планка на лейката да няма някъде от вътрешната страна

[smilie18]

Автор: ilcoin   
Дата:   08-12-10 12:23

На нашта лейка на село има такова [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ilcoin   
Дата:   08-12-10 12:23

[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (08-12-10 12:24)

Дата:   08-12-10 17:10

..Юри не е прав за визирането и фокусирането с телеметровите апарати и хората с очила..

Сега това да го кажеш на някой дето няма ФЕД и не носи очила иди-дойди..Но при мен са налице и двете и потвърждавам, че ако си с очила фокусирането и кадрирането през малкия тъмен и жабурняв на цвят визьор на ФЕД-а е ОТВРАТИТЕЛНО.

На всичкото отгоре мога да го сравнявам с визьора на Лайка от М серията и с визьорите на всички Никонски ДСЛР-и с които съм снимал по-продължително време - от Д80 до Д3 като се мине през Д 200 и Д300 и мога да заявя, че визьора на ФЕДката 5 не може да се мери с тях. На всичкото отгоре, тая гривна на Феда, дето служи за корекция на диоптрите е метална, при което шансът човек за си надраска и стъклата на очилата е ей тооооооолкова голям.

Та моите уважения Рафи ама по въпроса за визьорите и по-специално този на ФЕД, считам, че не си прав.

Публикацията е редактирана (08-12-10 17:12)

Дата:   08-12-10 17:32

бе те лайка визьора са го копнали от русняка както се оказа... ама пусто щото немеца е трезвен кат го прави и все не му излизат качествени кат на феда... ами едни такива бистри и светли за нищо не стаат

Дата:   08-12-10 18:03

ндаа, то като не можеш да се почустваш като миньор в забой, с една карбидна ламба отпред на каската - никакво снимане не е [smilie5]

Автор: antonio.caro   
Дата:   09-12-10 12:33

Майка ми си купила един Фэд 3 от Съюза като била абитуриентка.
И си спомням, че... изобщо не фокусираше през визьора, да ви кажа...
Че носи очила, ви е ясно, нали?
Че и на всичкото отгоре лятото очилата са й затъмнени 25%...
Е, с турбосапунерката на фуджи сега е много доволна, щото както е късогледа, използва вариото като бинокъл... като не вижда нещо, снима си го и си го приближава, за да си го прочете... супер.
Бе зная аз кво да й препоръчам да си купи...

Дата:   09-12-10 18:36

Не е толкова ясно кой от кого е копирал.
Нарочно го написах, щото си знаех че някой като джъмбо ще скочи.
На вниманието на джъмбо, ако се върне към тази тема:
INDUSTRIAL ESPIONAGE
The Fed 1 camera may not have been a Leica copy at all but a Soviet home grown design based on the earlier Pioneer and FAG cameras. Oskar Barnack Leica may have been a product of industrial espionage and that the design was in fact pioneered at the VOOMP secret experimental factory in Leningrad in the early part of the 20th century. It is known that this VOOMP secret research establishment produced a Pioneer I camera very similar to the Leica I in 1932 and went on to produce the Pioneer II camera in 1933 which was very similar to the the Leica II. There is also evidence to suggest that Germany in the 1920's and 30's developed and used Soviet industry and expertise to get around the restrictions imposed on them by the outcome of World War 1. Against this sort of confusing industrial history and if you throw in the fact that Fed 2 with its improved shutter and ergonomic layout appeared in prototype form in 1939 long before Leica came up with anything similar. Then it all begins to make sense, the early Leica I, II are in fact just clones of Soviet produced cameras.

http://sovietcamera.110mb.com/fed1/

Публикацията е редактирана (09-12-10 18:43)

Дата:   09-12-10 18:57

според други източници си го пише че са си го копирали ачик ачик... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ама са ненадежни такива...
всичко дето е совиет е истината... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-12-10 19:58

ОК, както и да е. Всъщност ФЕД-5С си струва да си купим, който има интерес, поне визьора е оправен, голям и светъл е, е не като Лайка де. Няма го диоптърното устройство обаче.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »