Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Техника за предметна фотография
Автор: JesusFreak   
Дата:   19-11-10 13:06

Драмата е следната:
Служебно търсим да закупим техника за предметна фотография. Без скъпи и мега висококачествени неща. До към 400, най-много 500 лв., тъй като идеята е не да се правят хипер професионални снимки.
Молбата ми е да препоръчате някаква техника.
Предполагам, че комплектите, които са за предметна фотография са добър избор, тъй като излизат по-евтино.
Сега въпросът е, по възможност да не са на Дайнафос.
Разтърсих се малко и намерих това, което изглежда доста прилично. Какво мислите?
В краен случай, може и Дайнафос, ако не харесаме друго, но нещо не намирам комплектите, които имаха преди за предметна фотография.
Другия ми въпрос е каква е разликата със светкавиците изполвани в линка по-горе и тази. Т.е. променя ли се нещо в снимката?
И последния ми върпос, освен такъв комплект за пр.фотография, бих искала да се вземе и още една светкавица за заден фон (или нещо, което може да се използва за подсветка), съответно с още едно стативче? Какво бихте препоръчали и откъде?

Мисля, че стига толкова въпроси, ще съм благодарна, ако можете да ме ориентирате.

Отговори на това съобщение
 Re: Техника за предметна фотография
Дата:   19-11-10 13:08

Извинявам се ако има такава тема, но имах няколко допълнителни въпроса, а и нямам време да търся.[smilie8]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   19-11-10 13:35

Оффф , уплаших се [smilie8]

... Помислих , че с тия 500 лева трябва да се вземе и тяло , и обективи , и осветлението , и маса/или палатка .... и останалите джаджи .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-11-10 13:54

Продуктова фотография може да правиш със много евтина техника ако знаеш как.
[smilie24]

Автор: GenaDP   
Дата:   19-11-10 14:23

търсим да закупим техника за предметна фотография
Специализирана техника за предметна фотография няма, освен аксесоарите като предметна маса/палатка. Има осветление, което е по-удачно да се ползва за това, както и такова, което не е твърде удачно за подобна цел (или поне е прекалено скъпо)...

нещо не намирам комплектите, които имаха преди за предметна фотография
Комплекти осветление можете да си сглобите и сами, ако знаете какво ви трябва. Или да закупите някой от тези, на които не е изрично упоменато, че са за предметна фотография - те светят по същия начин.

А може да се ползва и постоянно осветление...

Ето тук има евтини комплекти с по 2 тела. Модел SS360U ще ви свърши работа, а за сумата до 500лв. може да добавите и продуктова палатка, масичка, или 3-то тяло (в зависимост от това какво ви трябва.

Автор: cicomanco   
Дата:   19-11-10 14:32

Що?
Кво му е на ДАЙНАФОС...?[smilie5]

Дата:   19-11-10 16:57

cicomanco :
нужно ли е да обяснявам [smilie25]

GenaDP
Да, не знам дали съм успяла да се изкажа, но е абсолютно ок да си вземем отделни тела и т.н. Просто не знам кое да ползвам, кое ще е добре за целите.

Това, което посочваш изглежда яко. Имам въпросче: Не е ли по-добре да ползвам сребристи или златисти чадъри, отколкото прозрачни? Т.е. каква е разликата?
А това също става нали?

Иначе да, палатка, задължително ще се вземе.

Автор: cicomanco   
Дата:   19-11-10 17:30

Ми за мен сигурно е нужно....
Аз ползвам такава техика и осветление и не намирам слаби места...
За 3г. блъскане по каквито се сетиш места и условия нямам никаква фира!
Ако е за по-ефтинджос от някъде - иди дойди , ама за цената си Динафос си е супер![smilie24]

Автор: jivar   
Дата:   19-11-10 20:08

www.ilian.co.uk
- българин , приятел, живее в Манчестер

НО ТОЙ ЗНАЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧАДЪРИТЕ!!! [smilie18] [shtrak]

И прочие, едва ли е ползвал чадъри ... [smilie7]

Дата:   19-11-10 20:21

Автор: JesusFreak

Имам въпросче: Не е ли по-добре да ползвам сребристи или златисти чадъри, отколкото прозрачни? Т.е. каква е разликата?

Златисти - не. Сребристи може, но са по-скъпи от прозрачните и дават малко по-остра светлина от тях. Загубите (намаляването на светлинния интензитет) при прозрачните са по-големи.

А това също става нали?
"Това" също става, особено ако ще снимате сравнително рядко и по малко. Тези евтините светкавици са с по-малко водещо число, нямат моделна лампа и диапазонът на регулация е само до 1/2. Има и други разлики, но за продуктова фотография не са съществени...

Публикацията е редактирана (19-11-10 20:45)

Дата:   19-11-10 20:35

Автор: cicomanco

Аз ползвам такава техика и осветление и не намирам слаби места... За 3г. блъскане по каквито се сетиш места и условия нямам никаква фира!

Цицомане, Динафос е само търговска марка. Под това име в момента се продават студийни светкавици на 5 различни производителя - YongJiang, Jinbei, Vistar, Mettle, Aurora. Тъй че бъди по-конкретен с определението "такава техника".

Апропо, аз имам познати, ползващи други марки китайски светкавици повече от 10 години, и те също не са дали фира... [smilie18]

Публикацията е редактирана (19-11-10 20:43)

Дата:   20-11-10 13:00

jivar
Не разбрах защо е иронията?

GenaDP
Разбирам.
В крайна сметка, май ще се спрем на комплекта, който ми посочи в началото - SS360U. Плюс палатка и евентуално още някаква осветително тяло.

Много благодаря за помощта!

Автор: seuret   
Дата:   20-11-10 15:01

Какво му е на това - http://www.dynaphos.com/product.php?c=1&sc=0&id=189
, че не ти харесва? Любопитно ми е.

Автор: MauMyHa   
Дата:   20-11-10 15:09

JesusFreak
Я СИ наемете фотограф да ви свърши работата[smile]
И не се правете на професионалистти[smilie18]

Дата:   20-11-10 21:23

MauMyHa

Ами принципно аз ще снимам нещата, за това и аз пиша :)

По тази причина търсим да си закупим наше оборудване, като аз се занимавам с фотография.
Просто не съм се занимавала с предметна фотография, за това и не съм запозната много, много с техниката.

Автор: seuret   
Дата:   21-11-10 15:23

Не знам какно ще снимаш, но комплекта на Динафос е със по-дълъг импулс - 2100, а тези са до 1500.

Дата:   21-11-10 15:37

Автор: seuret

Не знам какно ще снимаш, но комплекта на Динафос е със по-дълъг импулс - 2100, а тези са до 1500.

Ама верно ли е така? Като за начало - по-голямото число означаво по-къс импулс, не по-дълъг. И ако искаш да "спираш" движение със светкавици - обикновено се гледа t01, а не t05.

А колкото до дължина на импулса на светкавиците от динафоския комплект - по незнайни причини в сайта на производителя пише малко по-различни неща...

Публикацията е редактирана (21-11-10 16:24)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »