Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тема само за тъпоъгълници ...
Автор: pkasabov   
Дата:   19-11-10 20:44

След има няма четири години посещение на форума, къде по-интензивно, къде – не, със страшна сила установих, че съм абсолютен фототъпоъгълник. Гледам разни фотографии преобладаващо черно-бели, с разни добри тонове и размазани силуети, засипани от рейтинги, професионални коментари и суперлативи, замислям се ..., пак гледам с неистов напън на всичките си възприятия [smilie10] и пак нищо не виждам - освен претенции за изкуство, а то очевидно си е там и е в чистата му форма ...
Та в реда на горните терзания ми е интересно има ли и други в този форум, които биха си признали, че като четат тук-там за изкуство, артистизъм, пулят се срещу му и не го виждат, па смутено си и отминават ...
Ако има такива поне ще си заформим тъпоквадрати, тъпокръгове и всякакви тъпи геометрични форми [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Тема само за тъпоъгълници ...
Автор: valjo   
Дата:   19-11-10 20:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: alsash   
Дата:   19-11-10 20:49

...абе момче....я се стегни и не говори глупости...

Автор: biso   
Дата:   19-11-10 21:10

ако си осъзнал, че това не е твоята среда, значи е време да напуснеш кораба

Автор: luboar   
Дата:   19-11-10 21:16

дай пример за фотография която ти харесва, и такава която те дразни.
?

Автор: vikitovikito   
Дата:   19-11-10 21:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-11-10 21:33

Ееее, хора горко се покайвам, че си споделих "мъката" [smilie18] , идеята ми бе да се обади някой, който има чувство за самоирония и не се взима винаги на сериозно ...
Не става дума нито за харесване, нито за нехаресване (това, че не разбирам нещо не ми дав право да го критикувам, но ми дава основание да се замисля)
Не съм арогантен и не се държа грубо с никой, а породих такива резки коментари ..., това също е повод за размисъл [smilie11]

Автор: rhyan   
Дата:   19-11-10 21:58

Касабов - не се коси, пич.
Има си хора за всеки влак, друг е въпроса, дали ти трябва да се качваш на всеки един(разбирай да ти харесва), камо ли па да го караш(разбирай да снимаш такива неща)...

Минимализма също е изкуство, или поне се счита за такова, но не всеки го разбира и не на всеки му харесва, и там където някой вижда най-обикновена бяла луминисцентна лампа на оранжева стена, друг вижда игра на сенки, странни, повтарящи се форми, красиви тонове и полутонове...Така че, не си само ти, много сме - просто намери онова с което си на една честота и си гледай кефа...И - ЗАБРАВИ ЗА РЕЙТИНГА ВЪВ ФОТОФОРУМ - за четири години трябва да ти е светнало, че совите не са това, което са...[beer]

Автор: Lalinda   
Дата:   19-11-10 22:02

Човекът на изкуството си има муза. Като я измузе - и даде плод. Интелектуалецът е бозайник, бозае от плода на човека на изкуството. После пълни канчетата на обикновените хора с избозаното. Така ние, плебсът, пием по една боза и като закиснем из форумите, почваме да я леем от устите си с противоналягане - така словото се закалява по-добре. С каленото слово утре вестникът трупа тираж. А за тиража важи "ефектът на гюма" - по-голем тираж - по-голема боза. Интелектуалецът е посредник, а посредниците имат доста съмнителна функция. Но плебсът не може да яде направо от плода, защото ще се продриска. Така че ролята му е важна, макар и съмнителна.

(Ф. Г.)

Бях го отнесла към една друга тема, но пасва и тук. От друг форум е, но ми се стори актуално...

Автор: Freckle   
Дата:   19-11-10 22:05

Автор: asahi   
Дата:   19-11-10 22:06

ПеКасабов, ако ти харесват снимки на девойки с остри цици хич не се притеснявай, че не са черно-бели и нямат размазано.

Дата:   19-11-10 22:18

Автор: asahi
Дата: 19-11-10 22:06

ПеКасабов, ако ти харесват снимки на девойки с остри цици хич не се притеснявай, че не са черно-бели и нямат размазано.

Този коментар вече е брутално нелогичен, след като поясних, че не става дума за харесване, защо реши, че еротомания ме мори някаква за цици, остри, голи и прочие ...

Дата:   19-11-10 22:20

Автор: rhyan
Дата: 19-11-10 21:58

rhyan, благодаря за коментара - един такъв да има е достатъчно [beer]

Автор: steeens   
Дата:   19-11-10 22:37

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie24]

Автор: nikrr   
Дата:   19-11-10 22:38

Не си сам, доста често ми се случва и на мен.
Интересното е, че след като възприемането на една снимка би трябвало да е различно за всеки, има доста снимки, за които всички ахват, но никой не обяснява защо.
Не мисля, че понеже много хора харесват една снимка - това я прави гениална. Всичко е относително, много възприятия се базират на асоциации и спомени. Ако си живял "различно" може и да възприемаш нещата другояче. Добре е, че има хора дето виждат различно.
Парадокса: "Аз съм уникален... също като всички други хора" не е много верен [smilie3]
[beer]

Автор: doubleG   
Дата:   19-11-10 23:09

КАСАБОВ, определено не си тъпоъгълник щом имаш такива терзания. А и не си сам. Виж колко хора има регистрирани във форума и си помисли за разнообразието на мнения и вкусове.Не се вълнувай от точки А и особено от Б /те са по-така/.Достави си удоволствие от разглеждане на хубавите снимки.То хубавото за теб може да не е хубаво за друг ,и обратно.И да ти кажа нещо,за което преди време имаше подобна тема- недооценени фотографии...такива няма. Има предимно надценени и то от тези черно-бели или размазани,както ги казваш. Та радвай се ако обичаш фотографията,има много хубави работи.

Автор: mavar   
Дата:   19-11-10 23:34

Скоро някой се оплака, че липсвала такъв тип фотография и не се забелязвала, сега пък друг разправя, че много била[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Явно истината ще да е някъде по средата[cool]

Дата:   19-11-10 23:38

Гледам разни фотографии преобладаващо черно-бели, с разни добри тонове и размазани силуети, засипани от рейтинги, професионални коментари и суперлативи, замислям се ..., пак гледам с неистов напън на всичките си възприятия [smilie10] и пак нищо не виждам - освен претенции за изкуство, а то очевидно си е там и е в чистата му форма ...

-----------------------------------------------

Тук много рядко се пускат такъв тип снимки, поне според моите наблюдения. В artlimited, примерно, доста често присъстват такива кадри. Изчестена композиция, просто геометрия, светли-тъмни петна... Радост за окото, поне за мен. На фона на шарено-захаросаните цици, ми дойде доста свежо, особено при факта, че обичам минималистичната композиция. Форма и тон. Някои кадри са и доста абстрактни в първият момент.

Я вземете се разберете сега много ли са и надценени ли са или липсват и са подценени[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-11-10 23:47

Което само идва да потвърди, че има много коловози, много влакове, много пътници... Аз не разбрах касабов да се оплаква, че му е в повече нещо, а по-скоро че сякаш се съмнява, че повредата е в неговия телевизор.

Дата:   19-11-10 23:51

И аз харесвам едно, а друго не, но въобще не смятам за нужно да занимавам аудиторията с лаишките си разсъждения на тема кое е изкуствао и кое не е.
А коловозите явно са много и за всеки има достатъчно.

Публикацията е редактирана (19-11-10 23:51)

Дата:   19-11-10 23:56

На теб пък къв ти е проблема не мога да разбера. Човека го тормози нещо, чуди се, пита и явно се чувства самотен в неяснотата на що е то това фотографското изкуство. Както казват в една реклама: "Сега този човек е спокоен", защото знае, че не е проблема само в неговия телевизор.

На теб, щом тази тема не ти харесва, или нямаш какво да кажеш, що не я подмина? Кажи си сега, кво те мъчи, ако можем и на теб да помогнем.[beer]

Дата:   19-11-10 23:58

Мъчи ме явно самодоволно-ироничното отношение към въпросния тип фотография, който аз пък много харесвам. Аз не харесвам примерно други неща, но не се правя на интересен и уважавам хората, които стоят зад тях.

Дата:   20-11-10 00:16

Аз никъде не виждам да има самодоволно-иронично отношение към този тип фотография. Има обаче съществена разлика между разбиране и харесване на каквото и да било. Едно е да разбираш, друго е да харесваш, трето да разбираш защо харесваш дадено нещо.
В този ред на мисли не виждам кое е самодоволно-ироничното в споделянето на факта - Аз не разбирам определено течение във фотографията.

Виж, обаче, струва ми се, че ти смяташ, че щом харесваш еди какъв си тип фотография, си нещо по-така и е добре да натирим някой, който няма претенции да е артЪ, а само съмнениея породени от неразбирането му на нещо, което ти харесваш.
Пак казвам - ако темата не ти харесва, защо изобщо я отвори? Гледай си кефа и се наслаждавай на онова, което харесваш.

Дата:   20-11-10 00:22

Самото пускане на темата, придружено с подобни фразички, ме карат да виждам точно опит за иронизиране на този тип фотография.
засипани от рейтинги
претенции за изкуство

А писах в нея, защото ми стана смешно, как скоро имаше тема-антипод на тази.

Дата:   20-11-10 00:35

Е че лъжа ли е, че има всевъзможни снимки засипани с рейтинги дето за нищо не стават? Черно бели посредствени портрети, които единственото спасение да не са тотално за коша е да ги фраснеш безцветни с артистично винетиране и още по-артистичен допълнителен шум? А прешарпени и омазани пейзажи, дето изглеждат като рисувани с водни бои?

Че и съчетанието 'претенции за изкуство' си е точно на мястото по отношение на точно тези черно/бели утлра винетирани портрети, на които са им плеснали по една текстура да мяза на 'филмово' щото филма си е арт. Само големите майстори могат да снимат на филм.

В темата, която цитираш има разкошни кадри, но само 2-3 от тях са наистина размазани и без фокус, и доста хора биха ги прескочили като безинтересни. Това не значи че не са хубави, както също и не значи, че са гениални.

Ако някой предпочита да гледа само или предимно такъв тип кадри - определено фотофорум не е неговото място. Има един друг български форум, който много добре е филтриран и насочен точно към такава аудитория.

Забавлявайте се бе, хора, не се насилвайте да харесвате нещо, дето не ви иде отвътре...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »