Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 питане
Автор: deus_ex_machina   
Дата:   19-11-10 18:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: питане
Автор: mishkyn   
Дата:   19-11-10 18:46

Всеки търси и намира своя път,всяка творческа инициатива е достойна за уважение:)

Публикацията е редактирана (19-11-10 18:46)

Автор: sandesko   
Дата:   19-11-10 18:50

Много навътре ги приемаш нещата,приеми го като забавление просто,според мене тия дуели са една добра идея.

Дата:   19-11-10 18:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-11-10 19:02

Едва ли всеки от участниците във форума е приел за свое призвание и мисия в живота фотографията,развлекателно-състезателаната част е съвсем в реда на нещата :D

Дата:   19-11-10 19:07

Автор: kokali6te   
Дата:   19-11-10 19:12

Питаш. Ще ти дам моя отговор, защото аз участвам в такъв дуел.
В България съм от година. Не ми харесва да живея тук. Не харесвам и болшинството от българите,както българският манталитет. Не общувам с никого/нямам излишни нерви и време за подобно самобичуване/ Скучно ми е. Няма предизвикателство за ума. Няма тръпка и адреналин, който да измести разочарованието и отвращението ми от това, до къде е стигнал живота в България.
Не съм фотограф,не съм професионалист. Снимамките ми се туристически,като за фейсбук. Снимки от ръка,който не гонят нито художествени висоти,нито технически перфекционизъм и качество, но се забавлявам и съм щастлива,когато снимам.
Предизвикателство за фантазията, мисълта, за разработката и сюжета е да снимаш не нещо интересно случайно попаднало в обектива/каквито всъщност са фотографските шедьоври/
Няма да спечеля,защото не съм професионалист на висота,но ще мисля- ти какво мислиш/как да се заядеш и критикуваш ли?/ а това е нещо,което е градивно и е за поощрение, не за критика.
Мога да напиша много по въпроса,но струваш ли отговора ми?- щом задаваш толкова глупав въпрос? И с този си пост не искаш ли да се докажеш ти, колко си вилик и недостижим???
Имам смелост да излезна срещу всеки, защото не се срамувам да бъда победена от добрите, но ще науча нещо от критиките/ ти как си научаваш житейските уроци?- от страха си да се изправиш срещу страховете си ли?/
Какво толкова едно поражение, но в процеса могат да се родят куп страхотни идеи/дори да се осъществят след години/ пак е имало смисъл начинанието.
Ако съм допуснала правописни грешки,моля за извинение.

Автор: bleki1   
Дата:   19-11-10 19:13

А защо трябва участието ми да е свързано с награда. Снимането за мен е просто едно от многото развлечения. Това е абсолютно същото като да ми се обади приятел да направим един тенис през уикенда и аз да му откажа, защото няма да има награда.
Ако за някой целта при качването на снимки във ФФ е да получи повече гласове (т.е. виртуално да му порасне пишката), за хората, с които се познавам (включително мен самия) това е място в което се радвам повече, когато професионалист ми каже какво не му харесва в моите снимки и какво е трябвало да направя, отколкото да ми цъкне "злато".
Така че, аз съм ЗА "дуели" или както се наричат. Най-малкото-има веселба!!![smilie5]

Автор: MarinY   
Дата:   19-11-10 19:17

Развлеченията са за всички възрасти и полове. Ако не можеш "да играеш" си се ограничил до нивото на "съществуване за оцеляване".

А състезанието, в най-общият смисъл на това понятие (не за храна и продължаване на рода), ни различава от останалите животински видове. Да се откажеш от този "нагон", означава че се вземаш много насериозно и си се отписал като Човек.

Дата:   19-11-10 19:23

@deus ex
Да,съгласен съм.Само че,в повечето случаи това изисква,да речем,задълбочено или поне основно познаване на история на изкуството,идея за проблемите които стоят пред твореца,ясна представа за собствената ни личност,изградени принципи и ценности.Предполагам,четете Оскар Уайлд... "..Кои сме ние да съдим другите?.."
:) :) :)

Автор: arakiss   
Дата:   19-11-10 19:30

MarinY [smilie24]
опитах се да кажа същото, но се отказах -
не успях да подходя с нужното чувство за хумор и благоразположеност.

Дата:   19-11-10 19:34

И тук, пак се задълба в посоката: Фотографията-Изкуство"

Та, пак ще си повторя тезата: Много малка част от Фотографията е Висше изкуство, гонещо резултатите от рисуването и скулптурата.
Силата и е в Запечатването и Обмена на информация (споделянето). 90% от форумците не "правим Изкуство". Радваме се на живота, такъв, какъвто е и споделяме тази емоция.

Автор: Alex-dan   
Дата:   19-11-10 19:34

[smilie24]

Дата:   19-11-10 19:41

@MarinY
Мисля,че в тази тема априори приехме тезата,според която фотографията има собствено място във визуалните изкуства.Предполагаме също,че търсим творчество,а не механично копиране на действителността.

Автор: Argazki   
Дата:   19-11-10 19:41

bleki1 - съгласен съм с теб, ама точно това , което ти казваш не става, тук изобщо няма критики за снимките, никой не ти казва кое му харесва, кое-не, просто си подминава и туй то.щеше да е добре да имаше повече хора , които да казват наистина кво мислят.
С автора съм съгласен само с едно, тук е пълно с комплексари, които се радват на точки...

Дата:   19-11-10 19:46

Самото "копиране", използвайки фотоапарат, вече е обработено от личностната ни преценка и мисъл. Резултата е уникален, понякога убедителен, понякога банален, влияещ се от нашите естетически критерии, но не бих нарекъл това Висше Изкуство (Fine Arts).

П.П. Аргаски, поредната атака срещу точките. Какво ви бодат очите?
Аз се интересувам от оценките. За да знам какво греша, какво съм направил добре. За да знам, че на някой съм му доставил положителна емоция или интересен факт. Точките са обратната ми връзка с всички вас. Интересуват ме! Състезанието е връзката между хората. Състезател съм!
[beer]

Публикацията е редактирана (19-11-10 19:51)

Автор: Alex-dan   
Дата:   19-11-10 19:48

Аз пък не съм съгласен. Българина е гадно племе и си казва директно всичко, че чак даже прекалява [smilie18] В ДА примерно чак ти става гнусно от блудкави коментари [smilie23]

Автор: arakinixon-cie   
Дата:   19-11-10 19:48

problema e che sport i fotografia kato poniatia sa nesyvmestimi neshta

niama pravila, po koito fotografiata da se dviji kato edin sport

Дата:   19-11-10 19:49

@Mariny
Бихте ли аргументирали последното ви твърдение?

Автор: J0R0   
Дата:   19-11-10 19:50

Според мен, повечето творци оставили някаква следа в изкуството, точно това са правили - забавлявали са се. Радвали са се на "малките си постижения и победи, които виждат тесен кръг кибици и любители".
И много много не им е пукало за авторитетите.

Лично аз смятам играта и забавлението със съмишленици за по-добрия подход към творчеството, отколкото "аз ей сега сядам да върша много отговорна работа, ще творя Велико Искуство".

Ама хора - всякакви. Едни приемат ролята си по Станиславски, други - по Брехт.

Дата:   19-11-10 19:53

JORO - За такова отношение към работата има друг термин -художествена самодейност или халтура,но както казах по-рано,а и вие потвърдихте,всеки сам намира своя път.

Дата:   19-11-10 19:53

Не бъркай спорта с играта, състезанието ...

Спортът се е появил на много по късен етап.

П.П. Мишкин, по-ясно не мога да го кажа. Аргументи? ... Отвори всеки профил на форумец с много снимки, малко точки и няколко "изригвания". Тези протуберанси са това наслагване на добри обстоятелства, дето прави нещото по-арт, останалото е Споделяне на различно ниво на можене.
И аз съм в тази категория.

Публикацията е редактирана (19-11-10 20:00)

Автор: J0R0   
Дата:   19-11-10 19:59

Ми значи Шекспир, Моцарт и Бийтълс са халтураджии и самодейци.

Но аз лично такива харесвам повече.

Ето едно мое любимо есе по темата:

Толстой, Лир и Шутът от Джордж Оруел

Автор: vikitovikito   
Дата:   19-11-10 20:00

Автор: GOSPODIN   
Дата:   19-11-10 20:06

Художествена самоНАДЕЯНОСТ, казваше чичо Петър Божков някога.[smile]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »