Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фото въпрос за Android фенове
Автор: 4i4obenjy   
Дата:   13-11-10 18:21

Има ли изобщо програма за обработка на снимки, която да извършва елементарните корекции на crop, resize и т.н. без да ми намалява произволно снимката. Прехвалените по форумите за Android - Photoshop Express и PicSay Pro самоволно намаляват снимката и тя става само за web.

Отговори на това съобщение
 Re: Фото въпрос за Android фенове
Автор: harvester_vn   
Дата:   13-11-10 19:19

По-добре питай в all4smartphone. Mисля че тук трудно ще намериш човек, който да си обработва снимките в телефона.

Дата:   13-11-10 20:11

Вече питах но там определено младежите се вълнуват да могат да направят снимка и да я пратят на гаджето. Аз имам по-простички, но професионални проблеми. Искам да мога елементарно да кропна, преоразмеря снимка и да я транслирам към агенцията. Толкоз ли е сложно това упражнение за адроида ?[smilie10]

Дата:   13-11-10 20:24

Не знам... за дядо симбиан не е сложно и то с вградените инструменти. Не е нужна инсталация на нещо допълнително.

Автор: georgioiv   
Дата:   13-11-10 20:27

да, ама на Симбиан трябва да си вземеш отпуска за да го направиш......

Дата:   13-11-10 20:39

Ай стига де, за секунди става.

Автор: dikimee   
Дата:   13-11-10 21:35

Аз имах LG Arena, там какъв вграден редактор имаше... Hue, Sharpness, Exposure, за всеки от каналите RGB отделна настройка на Saturation-a, филтри, бла-бла... а хем нямаше операционна система това животно [smilie10]

Автор: dpurple   
Дата:   13-11-10 21:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-11-10 22:20

Абе има[ezik] Само дето Photoshop му е името [smilie18] и като обработиш снимка с него и тя става мах 800 px по дългата страна. За това питам за нещо дето да не се прави на умно и само да кропи без да си преоразмерява както му скимне [smilie22]

Автор: Lito   
Дата:   13-11-10 23:08

vignete ако имаш само че как да се сдобиеш с нея... тъй като операторите ни са п?дали и не можем да си пазарим платените апове от маркета [smilie21]

Дата:   13-11-10 23:32

Разгледах какво може тая програма, но тя е по-скоро за забава и едва ли ще ми върши работа. На мене ми трябва програмка, с която да мога да направя елементарни корекции на снимка: най-важно за мен кроп и ресайз. Е ако има и контраст, яркост, шарп ще е супер но не това е важното. Важното, е че до сега всички програми, които пробвах са направени да намаляват снимката след обработка и тя не става за друго освен за Web [smilie11]

Всъщност готов съм да си платя на разработчик, който да ми я направи ....

Публикацията е редактирана (13-11-10 23:34)

Автор: shsphoto   
Дата:   14-11-10 01:01

Няма ли да ти излезе по-евтино и бързо да си вземеш телефон дето го може това вместо да плащаш за разработка на такава програма - колко мислиш струва правенето на такава програма?

Публикацията е редактирана (14-11-10 08:04)

Дата:   14-11-10 07:47

Я обясни за какво точно става въпрос, че ми стана интересно. Ако не е нещо секретно де... Снимаш с телефона, правиш корекции ако са нужни и пращаш на някаква агенция?
Казваш, че проблема ти е професионален, но на мен това ми звучи доста непрофесионално... 7 инчов нетбук за 300лв. ми се струва доста по-..... "професионално" решение.

Дата:   14-11-10 08:51

Не снимам с телефона, а си пъхам картата в него [smile] и нетбук си имам ... Тук въпроса е да свърша работа с телефона. Снимам репортажи и единствените корекции, които имам право да правя са кроп, ресайз, яркост, контраст, шарп. Всъщност трябват ми задължително само кроп и ресайз останалото го докарвам от снимането [smilie3] Е писна ми да мъкна и лаптоп само заради това. Ясен ли бях [beer]

Автор: ilia_dm   
Дата:   14-11-10 09:07

Пиши на milky_boy -много е в час по този въпрос.
ПП-преди няколко месеца се видяхме на "Орлова чука"

Дата:   14-11-10 09:11

А с какво снимаш, та после искаш да го обработваш в телефона, или искаш да не го прехвърляш в друго понеже от телефона го пращаш през e-mail да кажем.
Мисля, че това ще ти свърши работа:
"Designed to provide power for those who wish to extend their creative vision, the EOS 60D features a host of new functions that help capture better images and in-camera effects to add an extra dimension. The powerful DIGIC 4 processor supports in-camera RAW image processing, allowing photographers to edit settings such as brightness, contrast, white balance or correct distortion or chromatic aberration. The edited image can then be resaved as a JPEG, ready to be printed or uploaded to a PC or the web."
Хем ще имаш хубави снимки, хем обработката която ти е нужна - снимаш на една микро-сд карта с адаптер, после я слагаш в телефона и изпращаш.

Автор: Davidoff   
Дата:   14-11-10 09:24

Reduce Photo Size не съм го пробвал, но изглежда, че може да ти свърши работа.

Дата:   14-11-10 09:41

Това би бил чудесен инструмент за мен, но за съжаление максималния размер на който преоразмерява е 1280/853, а на мен ми трябва 2000px Все пак благодаря!

Автор: джъмбо   
Дата:   14-11-10 10:01

тежи ино килце
върши работа повече от идеално [smilie7]

Дата:   14-11-10 10:11

Да де + 10 кила фотоапаратура какво едно кило между приятели пък било то и Макеншит [ezik]

Дата:   14-11-10 10:19

репортер 10 кила апаратура не мъкне... все пак знаем колко тежи про апаратурата а точно ваша милост не мъкне топ тела и обективи

а и с това елементарно мислене за това какво е шит без да е пробвано... далеч не се стига

Дата:   14-11-10 10:27

Пробвано е пробванооо, но темата не е за това така, че най-добре си избивай маккомплексите в друга тема

Дата:   14-11-10 10:48

Съобщението маркирано като спам

Дата:   14-11-10 14:20

Добре де, нетбука с нещо от рода на IrfanView не върши ли работа? 7 инчовите се събират в по-голям джоб...

Дата:   14-11-10 14:51

E хем казваш, че това ти е работа хем пък да не мъкнеш лаптоп, не казваш и апарата какъв е, че не може да се прави нищо. Казах по-нагоре, че може би един 60Д е решението но не получих отговор. Според мен това да се върши работа с телефон(за професионални снимки) не е работа.
Не мога да си обясня как един фоторепортер казва, че няма да носи компютър за да си върши работата щото му било тежало - все едно аз да кажа намерете ми програми за симулации на hardware и програмиране на C за телефона ми, какви са тия компютри дето ме карате да ползвам и да мъкна.
Аз спирам до тук по-темата.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »