Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Внимавайте с ........... от abonamenti.com
Автор: didesignbg   
Дата:   10-11-10 11:23

Фирма Артефакт ООД, чрез сайта си abonamenti.com предлага услугата абонамент за вестници и списания (включително фотографски). Не се лъжете да се абонирате чрез тях, просто ще останете без пари и много загубено време.
Историята накратко.
На 18 септември 2009 са преведени пари за 11 месечен абонамент.
Получаването на списанието не се случва. Следват обещания, че ще почне да се получава, месец след месец.
Месец април 2010 изведнъж се оказва, че не могат да се справят с доставката на това списание и искат да върнат сумата. По техни думи сумата за връщане е "бюджетирана" април месец. От месец април до 10 ноември 2010 година, не се случва нищо. Освен разбира се разговори и мейли с обещания.
Днес няколко телефонни разговора.
Първият, като гражданин желаещ да се абонира за въпросното списание - Мога ли да се абонирам? Да, разбира се, веднага щом ни заплатите съответната сума, ще започнете да го получавате.
Втори разговор, обяснявайки пак цялата сага. Да господине знаем за случая ще върнем парите. Кога? Ами не знаем, ние вече не се занимаваме с абонаменти. ?!?!?
Тези хора са измамници. Пускам темата тук защото става въпрос за фотографско списание, и защото всеки които тръгне да търси абонамент за чуждо списание ще попадне първо на тях.

Отговори на това съобщение
 Re: Внимавайте с измамниците от abonamenti.com
Автор: ivenchev   
Дата:   10-11-10 11:38

ами те са го написали в името си: абонаМЕНТИ [smilie5]

Автор: nnenov   
Дата:   10-11-10 11:43

Ти си егати търпеливия човек.

Аз отдавна да ги бях подпукал с асвоката ми. [smilie7]

Публикацията е редактирана (11-11-10 12:50)

Автор: fotocolor   
Дата:   10-11-10 11:48

А бе,мене Йордан Йорданов мисля че се казваше ме завлече с пари за 2 абонамента на списанието ФОТО ОКО..........
Всеки кради кой както може.......

Автор: ivanov.10   
Дата:   10-11-10 12:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   10-11-10 12:21

КЗП ???

Автор: didesignbg   
Дата:   10-11-10 12:32

Въпреки, че действията се развиват в период над година, аз разбрах вчера. Абонамента е трябвало да бъде подарък за мен. Просто хората вече са вдигнали ръце и ми обясниха ситуацията.
Та днес и аз се включих в безумната схема от разговори. На мен поне не ми обещаха нищо [smilie18]
Начините на действие са няколко ще видим накъде ще тръгнат нещата.
Просто, ако има някой, който мисли да им ползва услугите, съветвам да не го прави.

Публикацията е редактирана (10-11-10 12:34)

Автор: pmartinov   
Дата:   10-11-10 13:05

Интернет е сбъдната мечта за всички измамници по света...

Автор: toddybear   
Дата:   10-11-10 15:20

Лоша работа, а някой да знае за подобна фирма която си върши работата?

Автор: taricate   
Дата:   10-11-10 15:24

Ами няма голям избор , за съжаление [smilie2]

Аз така се опарих преди време и си ползвам БГ пощи - там също има драми, ама поне не се набутваш с пари
Еето им каталога за 2011г:

http://www.bgpost.bg/files/custom/Abonament/azbuchen%20katalog_2011.pdf
*иска Adobe Reader

PS: На сайта им има и разни "тематични" абонаменти - може да им хвърлите и на тях око... [smilie7]

Публикацията е редактирана (10-11-10 15:26)

Автор: landstar   
Дата:   10-11-10 18:37

Съжале боку, дидизайн, ама това да ти е обеца! Аз по нета не пазарувам. Здравия български разум е казал - око да види, ръка да пипне! Който го мързи да иде до пощата да се абонира, така е. Четох скоро в един форум ревове на един, дето си купил матраци по нета! Ха сега де!
Мартинов точно го е казал.
нненов - вас ис даст - АСВОКАТА МИ? Нов модел зарядно батерии?
И изобщо се чудя, що админите веднага не трият теми, като: пазарувлили сте от еди-кой си сайт? Това в нета си е чист хазарт! Принципа е: -Парите днес, столовете - утре!

Автор: stankoyordanov   
Дата:   10-11-10 20:26

г-н Иванов (създателят на тази тема), жалко, че не сте си получили подаръка. Още по-жалко, че сте останали с погрешното впечатление, че в този форум сте в някакво друго общество, в което няма санкции, няма норми, и съответно и Вашите задръжки могат да паднат безкрайно.

Ако аз, като представител на "окепазената" фирма съм ви дължал абонамент за 70 лв (всъщност не на вас, а на госпожа Бауер, която Ви е подарила абонамент), то сега вие колко ми дължите за квалификациите, които давате?

"Тези хора са измамници" - това са вашите думи от по-горе.

Стоите ли зад тях? И знаете ли какво означават те? И какво означава да отговаряте за думите си? И смятате ли, че хора като мен (един от "измамниците", които визирате) ще търпя да бъда оклеветяван?

Не си мислете, че този форум тук е някаква виртуална реалност, в която законите не важат и че можете да очерняте както и когото си поискате.

Човекът по-горе Ви каза - има Комисия за защита на потребителите. А и какви ли не други легални начини "да си го върнете", включително и с писането по форуми. Но можеше да свършите с повествованието по случая какво и как е било станало, кой на кого се обадил и какво обещал, пък после не изпълнил. Напишете, че сте разочарован и че страдате за тази ситуация, че нямате добри впечатления от работата си с фирмата ми, и, дори това е ОК, да кажете, че не бихте препоръчали на никого да ни ползва услугите. До тук! Това са Ви гражданските права. И не е малко като петно, което ще ни лепнете. Толкова.

В момента, в който вече квалифицирате, че сме измамници, прекрачвате границата. Да си измамник е нещо много лошо и Вие го твърдите за мен! Затова Ви питам - отговорен човек ли сте и смятате ли, че вредата която можете да нанесете на нас, а след това и на себе си (защото клеветата е наказуема по наказателния кодекс) си заслужава седемдесетте лева, та и плюс ядовете около този абонамент?

А и вижте, ние с Вас директно взаимоотношения нямаме. Към г-жа Бауер имамаме поети ангажименти, преговори, включително и за връщане на парите и прекратяването на този абонамент. Нито пък сме я подвели, че няма да се наложи да ги чака.

В други случаи, наши абонати, които са били ощетени по някакъв начин, защото се е случвало, са били допълнително компенсирани. Конкретно днес след разговора ми с г-жа Бауер имах идеята да Ви подбера едно солидно количество фотографски списания, които да Ви изпратя с комплименти, на които със сигурност щяхте да се зарадване, но уви вече след тази публикация "внимавайте с измамниците..." нямаме капчица чувство за дълг към Вас. Напротив.

Станко Йорданов
управител на Артефакт ООД (собственик на abonamenti.com)

Дата:   10-11-10 20:39

НК: Чл. 209. Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който със същата цел използва заблуждението, неопитността или неосведомеността на някого и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В маловажни случаи по предходните алинеи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация.

1. "Нему или другиму"
2. Под ника дидизайн може би се крие г-жа Бауер все пак?
3. Че дидизайн не е осведомен, че нета е менте е ясно.
4. Случая е явно маловажен, попада в хипотезата на ал. 3, та г-н С.Й. да се гласи за пробация, ако му е за първи път, и да се гласи за една година ако не му е сефте да буудалка ФФорумци.
5. По-скоро - една година, защото по реда на ал. 1 е създал заблуждение у г-жа Бауер, а по реда на ал. 2 е използвал неосведомеността на дидизайн. Тъй като и двамата са понесли имотна вреда, мирише ми на Централния софийски. Пепоръчвам 3та килия, южното крило.

Автор: ittv   
Дата:   10-11-10 20:39

хахаха че и засегнати, не може да върне 70лв и мотае хората ама иначе с достойнство, ставате смешен господин Станко Йорданов, по-добре да не се бяхте обаждали [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Именно заради неадекватнвата законодателна система и изпълнителна влат в БГ такива мижави фирмички като вас съществуват на пазара, заслужавате някой наистина да почне да предлага конкурентни услуги, само че за разлика от вас да си върши добре работата та за да може да фалирате...

Автор: stankoyordanov   
Дата:   10-11-10 20:40

Господине от град Бяла,

Списание Фото Око не излиза сигурно вече 10 години - издателят (Ваш колега фотограф) не можа да издържи финансово. Моля и Вас да не се престаравате в квалификациите, особено с криминогенни изрази като "завлече". Особено пък обвинявайки физическо лице.
В най-лошия случай вие сте имал абонамент за списанието и понеже то е спряло да излиза, сте решили че сме ви завлекли ние.

Незнам, какво да ви кажа, но тук с лека ръка хвърляте обвинения, ей така невинно. Чудя се дали това е следствие на анонимната интернет среда и вашата заблуда, че тя е такава, или пък наистина нямате отговорност за думите които изричате.

Не зная и дали нямате и нещо лично към двамата ми колеги родом от Вашия град Бяла, единият от които и добре ви познава, та това да ви провокира с нещо да обвинявате човека че ви е завлякал.

Моля Ви, преди да напишете следващите си изречения, прегледайте ги внимателно, защото от тях произтичат последствия.

Дата:   10-11-10 20:41

П.С. Може ли аз да получа солидното количество фотографски списания, които ония безобразници - дидизайн и г-жа Бауер - не заслужават? В замяна обещавам за нищо да не се абонирам!

Автор: h_bio   
Дата:   10-11-10 20:54

Само у нас клиентът, който не е получил качествена услуга или стока може да бъде изкаран виновен.

Автор: mondragon   
Дата:   10-11-10 20:56

Г-н Йорданов, моля ви, недейте така заплашително да говорите, сякаш някой е дошъл в дома ви и ви е "окепазил". Заплахата също е наказуема!
Познавам Дидезайн, не е нито за 70 лева, нито за няколко списания и съм сигурен, че е опитал по нормален начин да уреди нещата. Явно не става.
Не препоръчвайте така лесно КЗП, защото тя може много да ви "стъжни живота".

Автор: джъмбо   
Дата:   10-11-10 20:59

https://photo-forum.net/static/forum/2010-11/mxmp5357.JPG

Автор: ka7   
Дата:   10-11-10 21:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: georgioiv   
Дата:   10-11-10 21:11

я, тема за пуканки..... тоя пич кефи обаче.... ще има шоу.... [smile]

Автор: asahi   
Дата:   10-11-10 21:12

Без да взимам страна за себе си съм сигурен, че ако г-н Станко ми дължеше нещо щяхме да намерим лесно общ език и да изравним резултата. Ролята на посредник знаете как се характеризира в народния фолклор и е доста уязвима, но не и незащитима.

Автор: autosvet   
Дата:   10-11-10 21:17

Верно е Асахи с пистолет и добра дума винаги се постига повече от колкото само с добра дума.

Автор: nnenov   
Дата:   10-11-10 21:18

Добре де,

Що за наглост/глупост е това не ми го побира умът!?

Г-н Управител, да ви попитам, Вие дали си четете писанията преди да ги публикувате!?

Това е най-четения фотографски форум, четат го 350000 души на месец.

В писанието си по-горе лично Вие оценихте вашата и тази на фирмата Ви репутация на... 70 лева!?!?

Голяма фирма, няма що.

А и заплахите Ви са нелепи - щом нямате 70 лева да върнете на жената, се чудя от къде ще намерите пари за адвокатски хонорари и държавни такси да съдите "клеветниците"...? [smilie19] [smilie18]

Автор: mitkomk   
Дата:   10-11-10 21:27

stankoyordanov незнам каква интернет търговия въртите, незнам даже дали ги пишете тия работи по горе или някой по-интелигентна секретарка.
ама бъркане много ;)
Даже клиента да се изс*ре,трябва набързо да пометете и да изчистите,иначе ла*ното се размирисва яко и прогонва другите потенциални клиенти.
Очевидно не сте наблюдавали спорове собственик/фирма(имаща клиенти)-клиент в интернет пространството.Просто губите във всички случаи ;)
Ако бяхте по-интелигентни и разумни,щахте просто да се извините на човека,да го удволетворите каквото трябва,да може ние-потенциалните клиенти да приемем,че все пак е станало някакво недоразумение,но всичко е наред в края на краищата.
Ама след тия писания от вас.. незнам.. просто автогол ;)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »