Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Какво да избера ?
Автор: Petqq13   
Дата:   08-11-10 21:40

Здравейте, първо се извинявам за глупавата тема, но имам нужда от вашата помощ :) Аз съм на 16 години и просто обожавам да правя снимки, но за съжаление разполагам с обикновен фотоапарат и то от доста време и с камерата от мобилния ми телефон, та искам да си взема някой по-хубав фотоапарат, но не мога да избера.. Също така и не разполагам с много пари, ако можете да ми препоръчате нещо което да е до 1000 - 1200 лева.. Благодаря Ви предварително [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Какво да избера ?
Автор: djfroggy   
Дата:   08-11-10 21:45

1.Olympus Pen E-PL1+14-42-899lv.Нова,малка,компактна система.Набира доста скорост.Малък апарат с високо качèство и сменяеми обективи.
2.Canon G11-несменяем обектив,но чудесен апарат.1099лв.
2.Nikon D5000+18-55VR и 55-200VR-1399лв.на първо време чудесна комбинация.После можеш да си вземеш още обективи-има нелош избор на добри цени.Голямо предлагане и втора употреба.Това не е за подценяване

Публикацията е редактирана (08-11-10 21:51)

Автор: serjy   
Дата:   08-11-10 22:03

OLYMPUS E-P1 [smilie24]

апа ей тая оферта е перфектна
OLYMPUS E-520+ ZD 14-42 626.55лв. чистак нов [shtrak]

Публикацията е редактирана (08-11-10 22:07)

Автор: Pavkata82   
Дата:   08-11-10 22:19

Pentax K-x
1.Имаш стабилизация в тялото.
2.Ръчнофокусни качествени обективи из базара колкото искаш,на практика са "вечни".
3.Много интуитивни менюта,това улеснява доста.
4.Както казват колегите из базара има доста изгодни оферти,К20,много добро тяло.
Като на К20 дори имаш корекция на фокуса.
[smile]

Автор: VILIan   
Дата:   08-11-10 22:29

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=385662&t=385662&phorum_uriauth=
[smilie24]

Автор: Мартин.Илиев   
Дата:   08-11-10 23:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: marconi   
Дата:   08-11-10 23:59

и аз на 16 нямах много...обикновено го докарвах до 1 - 1.20 [smilie18]

Автор: ilcoin   
Дата:   09-11-10 01:02

Наясно ли си с разликите между отделните апарати? Обективи там, тела, такива филми разни?

Ако не си, образовай се малко повече. Съвсем сериозно говоря. Ако няма да се занимаваш с обективи, с бленди, светкавици, чанти и пр., то би било добре да се знае. Ако ти се занимава, това е друг въпрос. Понеже гледам, че ти набутват разни огледално-рефлексни, пък те не са за всеки.

А ако не знаеш, мисля че ще е добре да посетиш един курс, да видиш от коя страна се хваща апарата и после да прецениш. Така като питаш, разните маниаци тука почват да ти набутват обектите на мокрите си сънища, а не е гаранция че на тебе това ще ти върши работа и ще отговаря на твоите предпочитания. Сега, друг е въпроса ако трябва да похарчим 1000 кинта за фотоапарат ;)

Системите имат доста особенности, но ако питаш мене - със всяка една може да получиш твърде добри резултати и в повечето случаи нещата ще опират до собствената ти креативност.

EDIT: Какво разбираш под "обикновен фотоапарат"?

Публикацията е редактирана (09-11-10 01:03)

Автор: pefoto01   
Дата:   09-11-10 01:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bozo   
Дата:   09-11-10 01:10

Никон Д5000 с двойния кит.

Автор: rody   
Дата:   09-11-10 09:09

Изобщо не се колебай- CANON G12 1050 lv.
Чудесен апарат, токущо излязал на пазара
Много по-добър от някои "entry level" DSLR, т.е. начално ниво професионални апарати.Petqq13 написа:

Автор: milenstiv   
Дата:   09-11-10 10:35

Nikon D3100 е подходящ за начало и много добра база за развитие. А марката е добре представена на пазара с богата гама аксесоари и обективи. При първа възможност прибави и AF-S 35mm F1.8 нормален светлосилен обектив. С него можеш да се учиш да правиш фотография, а не просто снимки.

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280503000198.html

Публикацията е редактирана (09-11-10 10:44)

Автор: milenstiv   
Дата:   09-11-10 10:48

Виж и това, важи и за D3100

http://magazin.photosynthesis.bg/my_first_dslr.html

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   09-11-10 12:42

rody

Зависи от нагласата на човек. За мен е престъпление да се дават такива пари за сапунерка. Ентри левъл dSLR-ите просто не са дооценени. Има хора, които на трето тяло още се излагат и не знаят елементарни неща за техниката си. Неща, които се учат точно с този тип тела. Та всичко си е до човек. За мен няма сапунерка на света, която да вади читава картина. Няма и да има. Въпросът е, че dSLR наиситна не е за всеки. Плюс, че разходите тепърва започват, макар че има хора на които и китов 18-55 им върши чудесна работа.

Автор: Apostol.Hristosov   
Дата:   09-11-10 13:40

Olympus Pen E-PL1+14-42-899lv, [smilie24]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   09-11-10 13:57

СМОТАНСОН.. значи не си виждал картинки от апарат от G серията на канон щом ги говориш такива :)

ВЗЕМИ малко погледай и ти...

Дата:   09-11-10 14:09

BirdOfPray

Нещо не ме влече, честно, пък и съм направил изборът си. [smilie18] То ясно, че Canon са създали света, какъвто го знаем в момента, но 1К за компактен, само ако е Leica [smilie21] (че и минавам границата 2-3 пъти).

Автор: CyberGene   
Дата:   09-11-10 14:23

Автор: jorro_z   
Дата:   09-11-10 14:31

Даааа, Уве, даже хората са доказали, че Канон Г10 не само, че е най-якото нещо на света, ами даже и Хаселблад не може да му се опре. ТУК

Какви са тия Хаселблад, бе, алооооо...

Автор: Alex-dan   
Дата:   09-11-10 15:29

D3100 [smilie24]

Дата:   09-11-10 15:33

jorro_z

Нек`ви аматьори са тия от Хаселблад.[smilie18]
Този "тест" ми оправи настроението. Не, че зачетох много де, но да ги сравняваш двете камери е "чудесна" идея. Да оставим на страна среден формат, срещу.. там каквато му е матрицата на G-то, но да се вадят изводи, каквито и да е изводи, на базата на пейзаж, и още по конкретно на този пейзаж е ...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-11-10 15:51

Огледално рефлексните не са лъжица за всеки! Имам преки наблюдения от последното, как познати захвърлиха апарата след няколко седмици, щото бил голям и тежък. И после си купиха скъпа сапунерка. И бяха доволни от живота! Обратното също може да е в сила, предполагам има немалко примери в тази посока

Затова - да поснима малко и да види дали и се занимава с обективи, тела, филтри и всичката дандания покрай тях. Ако няма с какво, да иде на курс поне и да пипне такъв апарат на спокойствие. Понеже сумата е сериозна, за да се метне ей така просто, да се пробваме дали ще ни хареса това или онова.

Автор: ivanov.10   
Дата:   09-11-10 15:58

Автор: hristov2256   
Дата:   09-11-10 16:04

За какво й е G серията на Канон бре?

Взимай Никона със сменяемите обективи и не го мисли повече.

Поздрави.

Дата:   09-11-10 16:06

[smilie10] [smilie10] [smilie10]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »