Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кратичък Компютърен Въпрос
Автор: victory13   
Дата:   03-11-10 00:14

Много моля да изразите мнение по следната конфигурация:

O HP Pavilion dv3 oferece a possibilidade e desempenho para placa gráfica 3D, edição de fotografia/vídeo e uma experiência total de multimédia. A sua estrutura com estilo tem uma vasta gama de software e características ideais para o seu trabalho e jogos, com mais autonomia de bateria.
Ficha técnica "HP Pavilion dv3-4050sp"
Marca HP
Tipo Mobilidade
Processador Intel® Core™ i7-720QM Quad-Core
Frequência Processador 1,6 GHz
Turbo Boost 2,8 GHz
Cache Processador 6 MB
Memória RAM 4 GB
Tipo Memória RAM DDR3
Disco Rígido 320 GB
Dimensão Ecrã 13,3 '
Tipo Ecrã LED HD 1366x768
Placa Gráfica ATI Mobility Radeon™ HD 5450
Memória Gráfica 2202MB (512MB dedicados)
Sistema Áudio 16-bit stereo; altifalantes stereo Altec Lansing®
Drive Óptica Gravador DVD±RW Double Layer com tecnologia LightScribe
Leitor de Cartões SD Card, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card
WebCam Sim
Comunicações Wireless LAN 802.11n
Rede 10/100/1000
Interfaces 3x USB2.0 (1 porta combinada com eSATA)
eSATA
VGA
HDMI
Sistema Operativo Windows® 7 Home Premium 64-bit
Software Microsoft® Works e Microsoft® Office Home e Student 2007 (versão experimental 60 dias)
Microsoft® Internet Explorer
Windows® Live Messenger
Adobe® Reader
Adobe® Flash Player
HP MediaSmart Suite
HP QuickWeb
HP Setup
HP Advisor
HP Support Assistant
HP ProtectSmart
Cyberlink DVD Suite
Aplicações Windows Live™
Consola de jogos HP com horas de jogo gratuitas
EasyBits Magic Desktop
Norton Online Backup (demonstração de 30 dias)
Expansibilidade 2x slots de memória (0 disponíveis)
Bateria Iões de Lítio com 6 células
Dimensões 323 x 222 x 29,5~39 mm
Peso 2,25 Kg
Acessórios Adaptador de corrente CA 90W
Outras Funcionalidades Touch Pad com Controlo Multi-Toque

Дискът е на 7200, и да, ще има допълнителен монитор...
Това турбо добре ли е, зле ли е, ми е въпроса...
Може да споделите и за евентуални слабости по някои от параметрите [smilie8]
Гледах в лаптоп.бг идентични като процесор и екран... струват майка си и баща си[smilie11] ... Има ли и друг наш сайт с повечко предложения да прегледам [smilie11]

Мерси за всякакво мнение [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Кратичък Компютърен Въпрос
Автор: navy   
Дата:   03-11-10 00:18

кратко [smilie8]

Автор: ka7   
Дата:   03-11-10 00:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   03-11-10 00:25

Помисли:
1. За какво ще го ползваш.
2. Как е сервизът в твоето село.

Дата:   03-11-10 00:30

еми най-сложната програма дет ще види най-вероятно ще е фотошоп... служебните не са сложни...
има 3 години гаранция т село, сигурно европейска [smilie8] ... но си прав, не знам как ще реагират у градо /сф/ [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   03-11-10 00:33

Проблемът не са програмите, а условията, в които се експлотира и очакванията на клиента.

Дата:   03-11-10 00:44

е условията... да ги наречем тежки... влача го по полето, работи към акумулатори на коли, прах, слънце, жеги, дъжд...
от друга страна пък гледам стария /Господ здраве да му дава/ вече 4 години се справя... е, поочукан е, има петна /грес [smilie8]/, ама работи...
то затова и търся по-малък, за разнасяне... и батерия ми трябва по-яка...

ка7, жалко... надявах се да е по-добър...

Автор: realnoncho   
Дата:   03-11-10 08:04

За 13,3 инча не мисля, че този процесор е много добре защото е 44W(повече от стандартните 35W) и е възможно при полевите условия на ползване да загрява повече. Ако имаш възмойност прегледай някой с core i5.
Аз бих погледнал Dell Vostro 3300 примерно.
Води се бизнес модел има Free Fall сензор на харддиска да не стават аварии при полеви условия и е 2кг. И батерията е доста здрава 3:50 часа и дават.
Аз вече повече от 2 години съм с един от предните модели Vostro и съм много доволен [beer]

Публикацията е редактирана (03-11-10 08:09)

Автор: El_Fuego   
Дата:   03-11-10 09:39

Виж и в notebook.bg .

Автор: The_Melon   
Дата:   03-11-10 11:38

Машинката е хубава, но не ти отговаря на изсикванията. Ако ниското тегло и дълг живот на батерията са ти приоритети избери модел с I3 процесор. Енерго-потреблението и отделяната топлина са най-ниските от новите серии. Изчислителните му възможности са предостатъчни за работа на фотошоп. Памет от 4GB е златната среда. Повече ще ти е от полза, но ще ти струва не малко. Прибави максимално голям диск и видео карта със собствена памет. Ако не играеш игри точният модел не ти е от значение всички ще се справят чудесно с фотографските приложения. Ако ще включва операционна система гледай да е 64 битова и по възможност да не е Windows Vista. Това е от мен, харесай няколко алтернативни модела и ги пусни тук да ги оплюем [smile].

Автор: valen_tin   
Дата:   03-11-10 14:03

с I7 забрави за дълъг живот на батерията ... след 1-2 години работа, като се поскапе батерията ще ти държи колкото да се преместиш до другия контакт [smilie18]

колко пари ще даваш за това чудо? защо не погледнеш mcbook pro 13 инча

иначе от както си написал условията си си направо за toughbook [smilie3]

Автор: da_durty   
Дата:   03-11-10 19:07

Taка - ако ползваш 32 битова ОС, тези 4Г рам с тая видеокарта ги забрави, 3-3 и нещо в най-добрия случай. Ако забиеш видеото докрай - даже под 2. Ако сега си мислиш да минаваш на 64 битова ОС и там нещата не са цветущи. Самата ОС взима доста рам и ако пак забиеш картата докрай даже и 2Г рам няма да имаш. После - CPU-то е с турбо бууст, демек през по-голямата част от времето бачка на ниска, честота, па ако трябва се "бууства" до максималната. От опита ми с такива "ЕнтЕлигентни" процесори те съветвам далеч от такива "умни" технологии. i7 съм ги виждал само с константни честоти, честно казано сефте го виждам такъв, та ми е много съмнителна тая работа, че е баш i7. После 13 инча дисплей е малък за всякакви цели, моя лаптоп е 16-ка и пак ми е малък. Харда добре е на 7200, но имай впредвид друго - тези допълнителни обороти греят допълнително и ако е разположено по някое еб*н начин, може да ти замине рам-та примерно както се случи с един авер. 320Г....ми малко е, аз съм с 2Т и пак ми е малко [smilie18] Та не знам за кви пари ти го предлагат, ама впредвид факта че има i7 предполагам, че ще е хубава четирицифрена сумичка. Аз лично тва не бих си го взел, много особена конфигурация има лаптопа. Огледай се за друг със съизмерими и съответстващи параметри.

Дата:   05-11-10 09:10

realnoncho, отличен пас, благодаря [smilie24] ...
благодарности и на всички, изразили мнение по въпроса [smilie24]
ориентировъчните параметри, които ме устройват, са: и3 процесор, и5 макс, и7 го забравяме, минимум 13 и максимум 14 инча екран, хард дори 250гб ми е достатъчен /нямам идея на колко се разполага джам 7, но трябва да му стига/, батерия колкото повечко, по-добре...
след справка с гугъла, се преориентирах към нещо такова...
може да оспамим него, а също и подобни на него предложения ...

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   05-11-10 09:24

Ако ще го влачиш по полета и полянки, лаптопът е един: IBM (Lenovo) ThinkPad от T-серията. [smilie24]

Дата:   05-11-10 09:40

гледах ги и тях... ма дебели бе...

Автор: realnoncho   
Дата:   05-11-10 12:11

С Lenovo T-серията имам пряк опит(Т60) - работил по офиси и пак така се напълнил с прах че му се прецака вентилатора. А като го сменях вътре китайската инженерна мисъл(нищо общо с IBM) го е направила така че със сервизно ръководство и разглобяване на целия лаптоп накрая стигаш до вентилатора, да не говорим за лепнатите с тиксо кабели на колонките за шасито, които опасват половината корпус отвътре [smilie23]
Виж Т4** и Т5** са по-културна работа, ама и парите съответстват.

За HP-то преки наблюдения нямам, уж EliteBook били сравнително добри ама...

Автор: photostoykov   
Дата:   05-11-10 12:19

Щом е HP Pavilion - бягай далече!
За работа в "хард" условия виж предложенията на Lenovo и DELL.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   05-11-10 15:36

Аз на майка ми и купих реално последния истински ThinkPad от IBM - T43p (15-инчовият с S-IPS матрицата) и съм си обещал някой ден да взема и за себе си един такъв.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »