Автор: asahi
Дата: 14-08-10 12:26
Вчера си направих 30 албумчета в Biss Advertising. Това е в София, Дружба, зад Офис1. Машината е IGen4.
Задачката: Нискобюджетен албум с по 30 снимки от събирането на випуска на майка ми. 2,5 месеца го бавих докато се наканя да го направя, ама отлежа добре.
Решението:
Проектирах си албума като рамерът на разгънатата (двойна) страница се нанася кратен брой пъти в печетаемото поле. При мен страницата се получи 180/170мм широко/високо и това ме устрои. От един лист на IGen4 излизат 3 разтворени страници. Подвързвнето - с телчета, като тетрадка.
Във фотошоп си подготвих картинките - кропнати 170/113мм, 250dpi, sRGB.
Получените джипези обединих в PDF файл с Adobe Acrobat 9. После print to PDF в А4 landscape, кропване в Акробата до получаване на 180/170мм и позиция на снимката в нея.
В Илюстратор (може и друго) направих заглавна страница и страниците със списъка на присъстващите и ги експортирах до PDF.
Импортнах външните страници в проекта.
С плъгина Quite Imposing направих буклетче (тетрадчица) от многостраничния PDF.
От буклетчето с Quite Imposing и N-up размножих буклетчето 3 пъти (1колона, 3 реда), за да заема страницата на IGen-a.
Taka получих 8 двустранни листа, които ми даваха 3 албумчета.
Полученото задание отпечатах 10 пъти, срязах на 3 хоризонтално, пуснахме го през шивачката за подшиване, обрязахме тристранно и опаковахме.
Сега имам 30 албумчета. Цената няма да ви кажа, но няма такава другаде.
Използван софтуер:
Фотошоп, Адобе Акробат, Илюстратор (в тази ситуация и Word би свършил работа), плъгин за Акробат Quite Imposing.
|
|