Автор: metodiev_martin
Дата: 29-07-10 12:56
Фотоапаратът ми http://digitalcameras.techfresh.net/wp-content/uploads/2006/08/canon-powershot-a710-is-1.jpg има лошия късмет да падне от височина близо 1 метър на обектива си. Стоеше на статив и духаше вятър. Снимах вечерта и времето на експозицията беше 15 секунди. Чаках снимката да се "запечати", но за жалост духна по силен вятър, статива беше нестабилен и фотоапарата полетя с обектива надолу. След удара в цимента на дисплея се появи съобщение за грешка в лещите/обектива. Не можеше да се прибере автоматично и се наложи да го поразместя механично. След като го пуснах отново, обектива се прибра. Направих няколко снимки на светлина от обикновена крушка в стаята, снимките бяха доста светли а на тях имаше прозрачни хоризонтални линии. Когато превключих на ръчен режим и промених съотношението на блендата и момента на затварянето и, снимките бяха като негативи На сутринта на естествена светлина и автоматичен режим снимките бяха изцяло бели. Най-вероятно има проблем в блендата, която пропуска повече от необходимото светлина, а проблемите в снимката - чертите и негативите, може би идват от проблем в матрицата.
Има ли смисъл да търся сервиз, или по-добре да се откажа. Писах на ZENTEX, но не ми е върнал отговор. Опасявам се, че евентуален ремонт, би ми излязъл по скъпо от нов фотоапарат, така че исках да се допитам до Вас. Предложения за ремонт и сервиз. Благодаря
|
|