Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Голямата снимка на Дневник
Автор: access   
Дата:   23-06-10 14:36

Читателите на "Дневник" вече могат да участват в "Голямата снимка" на dnevnik.bg. Селекцията ще бъде взискателна, защото рубриката е мястото за качествена фотография, през която се разказват и истории. Но вярваме, че и сред вас има хора със силен и интересен поглед.

Желаещите трябва само да ни изпратят снимките, които предлагат, заедно с текстове към тях на photo@dnevnik.bg.

Селекцията ще се прави от фоторепортерите на "Дневник". Ето и какви са изискванията им, по които ще одобряват предложените фотографии:

Няма никакви жанрови ограничения - темите на предлаганите галерии могат да бъдат политически, социални, спортни, обществени, забавления, всякакви сюжети от това, което се случва около вас. Те трябва да са съобразени с етичните норми и политиката на вестника.

Снимките трябва да са обединени във фотоистория и придружени от кратък описателен текст към всяка от тях, както и кратко представяне на самия автор и избраната тема.

Изпратените снимки трябва да са най-малко 10 на брой с гарантирани авторски права и да отговарят на следните технически изисквания:

- големината на файловете да е максимум 2200 пиксела по дългата страна на кадъра (минимум 1200 пиксела по хоризонталната дълга страна)
- препоръчително е снимките да са широк формат, за да са съобразени с дизайна на "Голямата снимка"
- резолюзия - 96 dpi или по-голяма
- да са записани във формат JPEG
- да са в AdobeRGB или sRGB

Не се приемат за участие фотографии, които са дигитално изменени. Дигиталната обработка на снимките не трябва да надхвърля степента, която позволяват средствата на традиционната фотография. Недопустими са колажи и други техники, които изопачават съдържанието.

По преценка на фотографите на "Дневник" изпратените снимки могат да бъдат публикувани в рубрика "Галерии" вместо "Голямата снимка".

Отговори на това съобщение
 Re: Голямата снимка на Дневник
Автор: ka7   
Дата:   23-06-10 14:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Георги   
Дата:   23-06-10 14:52

такъв е сайта, например [smilie18] [smilie11] [smilie11] [smilie10] [smilie10]

Автор: didesignbg   
Дата:   23-06-10 15:18

знаеш ли каква трагедия настъпва, ако са на 72 dpi не стигат за сайта[smilie18]
И преди съм го казвал, как може всички да скачаме срещу пиратството, а медия от типа на економедия краде цял сайт барабар с дизайна[smilie10]

Автор: ffwd   
Дата:   23-06-10 15:26

[smilie24]

Автор: belia   
Дата:   24-06-10 12:30

и какво по-точно означава "...снимките да са широк формат" [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Публикацията е редактирана (24-06-10 12:43)

Автор: Roland909   
Дата:   24-06-10 12:41

Това за широкия формат ме развесели и мен:)
Сигурно е изискване да са с ориентация "Landscape"[smile]

Автор: dau   
Дата:   24-06-10 12:53

Много по-яко е да е на 1200 пиксела снимка, а не 400 пиксела марка...
Даже и 1200 са ми малко на мен поне 1600 ги обичам аз...

Автор: flipbeat   
Дата:   24-06-10 13:12

"и за чий са им толко големи снимки за уеб?" Може би това са имали предвид под "Голямата" снимка. Ама пък верно ще ви окрадат гадните медии. И ще печелят на ваш гръб, на гърба на творците...
Идеята е да се покаже някой нов поглед, различен от професионалната гледна точка на техните фоторепортери. Да ви види някой друг освен майка ви [smilie24]. И както се казва - въобще не е задължително да участвате.
Иначе "Голямата снимка" си е страхотна галерия, пък и в сферата на научната фантастика е възможно да бъдеш забелязан и някоя СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА агенция да ти предложи контракт и кариера, изпълнена с вълнение и малка доза геройство. [thankyou]

Автор: exile   
Дата:   24-06-10 13:14

"Автор: didesignbg
Дата: 23-06-10 15:18

знаеш ли каква трагедия настъпва, ако са на 72 dpi не стигат за сайта[smilie18]
И преди съм го казвал, как може всички да скачаме срещу пиратството, а медия от типа на економедия краде цял сайт барабар с дизайна[smilie10]"

Осветли ни откъде са откраднали дизайна, моля?

ПП: Може и на ЛС, нямам нищо общо с икономедия.

Публикацията е редактирана (24-06-10 13:15)

Дата:   24-06-10 14:08

http://www.boston.com/bigpicture/ <--> http://www.dnevnik.bg/bigpicture/

Какво значи:
Проектът е вдъхновен The Big Picture на Алън Тейлър в Boston.com. ???

Дата:   24-06-10 14:47

Това е доста далеч от "цял сайт, барабар с дизайна"...

Дата:   24-06-10 15:00

вярно ли?

Автор: ka7   
Дата:   24-06-10 17:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: TheBossBG   
Дата:   24-06-10 18:34

Автор: exile
Дата: 24-06-10 14:47

Това е доста далеч от "цял сайт, барабар с дизайна"...

Автор: didesignbg
Дата: 24-06-10 15:00

вярно ли?

Didesign, объркал си се бре пич!!! Хората са сложили черен фон, рамки около снимките. А, и най-важното: публикуват СНИМКИ!!! Докато онези от Бостън Глоуб са някакви аматьори. Пък и ти сигурен ли си, че Бостън Глоуб не са откраднали идеята от Дневник? [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: promis   
Дата:   24-06-10 18:56

А това да разказваш история със снимки по този начин е запазена марка и никой друг освен Бостън Глоуб ли не може да го прави? [smilie11]

Автор: TheBossBG   
Дата:   24-06-10 19:06

Промис, ами разказвай бре, кой те спира! Но си измисли свой, уникален начин за това. Тук постоянно някой плаче, че му откраднали снимки. А когато някой открадне цяла визия на сайт - няма нищо лошо. Не пич, не става така!

Автор: promis   
Дата:   24-06-10 19:11

Шефе, аз питах дали е запазена марка точно този начин на представяне. Нали се сещаш, че няма как хилядите медии по света да си измислят свои си уникални начини...

Автор: jokevcv   
Дата:   24-06-10 20:41

Най - вероятно сайтът на Дневник е бил вдъхновен от Бостън, ама чак да са го крали, като дизайн. Аз дизайна виждам много малко допирни точки. Като идея, която трябва да представлява сайта си е едно към едно.

Автор: asahi   
Дата:   24-06-10 22:25

За "Голямата снимка" се играе с големи снимки. Нещо неясно?

Дата:   24-06-10 23:40

Пичове, основното нещо, с което си вадя леба и обективите е правене на сайтове, та точно мен краденето на дизайни (което е ебати условното понятие, особено в уеба) би трябвало да ме интересува остро, както някои хора тук краденето на снимки.

В случая малко се увлякохте, още повече точно сайтовете на икономедия са едни от малкото в БГ пространството, които държат някакво ниво като презентация... И, бтв, към лейаута на един сайт уеко трудно ще предяваш авторски права, та дори фактът, че поне са дали реферънс към boston.com надскача като постъпка почти всичко останало, което съм виждал в БГ сайтовете, където тотален рипоф на наистина цели сайтове, а не две страници от тях, е нормална практика...

Както казах нямам ама нищо общо с икономедия, или който и да е от сайтовете им...

До тук от мен по темата.

Автор: imitev   
Дата:   24-06-10 23:45

На мен ми е любопитно какво общо имат dpi с размерите на файла, при условие че последните са дадени в pixel-и [smilie5]

Дата:   08-07-10 21:44

[smilie24]

Автор: dessisslawa   
Дата:   08-07-10 22:30

Мисля, че идеята е страхотна!
Фотографите във форума би трябвало да се радват на поканата, а не да плюят.

Дата:   10-07-10 16:28

[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »