Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой ползвал ли е Cosina 100 3.5 Macro?
Автор: d_ave   
Дата:   15-06-10 13:28

Някой ползвал ли е въпросният обектив? Оказва се, че го има под много имена, за всички видове байонети. Производител на всички е Cosina, като характерното е, че макро 1:1 се постига с една леща, която върви в комплект с него и се завива отпред, иначе е 1:2. Това, което прочетох за него в нета беше все положително, но ми се ще ако някой има снимки с него да ми изпрати в пълен размер.

Отговори на това съобщение
 Re: Някой ползвал ли е Cosina 100 3.5 Macro?
Автор: didesignbg   
Дата:   15-06-10 13:37

Нищо особено, моя е Вивитар.
Противно на пластмасовата опаковка, и звука при фокусиране, качеството не е зле.
Има доста приятен рисунък на отворено и е много лек.
Непретенциозно макро за без пари.

Дата:   15-06-10 13:41

Моя още не съм го тествал както трябва, но ми се струва, че има лек бек фокус. то това при макро, за което главно го взех, не ми се вижда да е проблем, ама ако реша да снимам някой портрет може да се отрази. изработката как ти се струва, аз като видях/чух се уплаших малко:) може ли някой пълен кадър да пратиш за сравнение?

Автор: solar_sea   
Дата:   15-06-10 13:59

Легендарният plastic fantastic ли е това ? :)

Автор: didesignbg   
Дата:   15-06-10 14:05

Имам тука един кадър в пълен размер, че един ден с колегата си играхме да тестваме, та ако искаш дай поща, но няма да ти помогне много. Снимано е с фуджи с5. Като сравнение с 50/1,8, затворени на 8 резолюцията е еднаква, макрото е с равна резолюция по кадъра. Аберациите са под контрол.
Сглобката е мега зле, пластмаса отвсякъде, тялото като го развърти (при мен мотора е в тялото) имам чуството че ще се разпадне, но си е нормално, нищо му няма.
Моя не мери правилно, при затворена диафрагма преекспонира с 1 ев, чисто механично не се разбират с тялото, изместен му е чопа за диафрагмата изглежда. При никон това си е механично, не че ми пречи де.

Дата:   15-06-10 14:13

да, точко plastic fantastic e това. за канон версията е с метален байонет - някъде бях чел, че бил пластмасов на някои от вариантите. бачка си уж и меренето и т.н., ама блендата като се позатвори ми изглежда леко като яйцевидна:) нямам търпение да го пробвам както трябва. има един евтини рингови светкавици, та се чудя, има ли смисъл от такава добавка, предвид, че са диодни.

Автор: GenaDP   
Дата:   15-06-10 14:15

има един евтини рингови светкавици, та се чудя, има ли смисъл от такава добавка, предвид, че са диодни

Щом са диодни - не са светкавици. Туй поне не успя ли да научиш?

Дата:   15-06-10 14:19

добре де, диодно осветление ми звучеше тъпо, ама явно диодна светкавица е по-идиотско:)))

Автор: PeterPAN   
Дата:   15-06-10 15:10

За парите си е върха, на външен вид е като детска играчка, АФ-то е убийствено бавно [smilie5]

Иначе има специфичен рисунък и е прилично остър.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »