Автор: ZERO-NERO
Дата: 09-06-10 10:08
По-добре събери още малко пари за Никон 70-300 със стабилизация. Оптически е най-добре( направо си е доста добре) и има стабилизация която не е най важното нещо в един обектив, но помага в доста ситуации. Аз тествах различни варианти, но накрая стигнах до това заключение и съответно си закупих такъв :)много съм доволен и от бързината , и от точността на фокуса, и от остротата му, а стабилизацията е доста ефективна и ти дава по-голяма свобода в някои ситуации.На 300мм още на 5.6 си е достатъчно остър.От другите изброени най-добри са ми впечатленията от тамрона като острота, качество на изработка и удобство при работа( мисля , че за тези пари не може да е по-добре. Единствения по-значим проблем са хроматичните аберации, но не е нещо толкова сериозно и непоправимо. Сигма 70-300 апо е обектив на крайности- много добър от 70 до 200 и доста мек на 300, с доста прилично макро и не много добро качество на изработка. Новия Тамрон който се очаква мисля ,че ще е съпоставим с никонския, дори ми се струва, че го копира и най вероятно ще по-евтин. в ebay 70-300 vr се намира за малко над 800 лева нов с доставка, а очаквания Тамрон трябва да е надолу като цена.
|
|