Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Адаптор за FD обективи
Автор: kokooo   
Дата:   15-05-10 15:06

Тъй като не можах да намеря из магазините в София адаптор за такъв тип обективи, който да го сложа на EOS 30d, разгледах какво се предлага из ebay. Избрах си тези два варианта:

Вариант 1

Вариант 2

Доколкото чета няма голямо значение кой от двата ще поръчам, но все пак, ако някой има мнение ще се радвам да го прочета [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Адаптор за FD обективи
Автор: остоич   
Дата:   15-05-10 18:04

Доколкото знам, проблема е сериозен с качването на дбективи ФД на ЕОС тела заради различното разстояние на фокусиране на обектива в/у филма. Това е причината тези адаптори да са с оптичен елемент – за да не се губи фокуса до безкрайност. Допълнителното стъкло влошава качеството на обектива и губиш също и бленда – така, че не струва много. Има произведени оригинални адаптори, които са много редки и скъпи. Навремето са правени за да се ползват много скъпи обективи на новите тела.
Колега от форума ми каза, че има майстор за такива неща, който и е съфорумник и е от Търново и може да направи нещо по въпроса. Името му се споменава от много хора в форума. Аз не съм опитвал, но най-добре да се свържеш с човека и да го питаш. Ето линк към неговия сайт. Успех!
http://slav61.free.bg/

Автор: Kokooo   
Дата:   16-05-10 12:31

Благодаря за разясненията [smilie24] Разгледах сайта на колегата, но доколкото виждам той прави преходници без оптика. Като търсих из магазините ми обясниха, че трябва задължително адапторът да е със стъкло, заради фокуса и че като се сложи няма проблем [smilie8] Натискам се да си купя такъв преходник заради един страхотен широкоъгълен канонски обектив, който ми е останал от едно време...Иначе твоя пост леко ме обезкуражи и не знам вече какво да правя [smilie11]

Автор: vladovg   
Дата:   16-05-10 15:07

Решил съм проблема перманентно.

http://vladislavvasilev.netau.net/up/fd-eos.JPG

Автор: neuromancer   
Дата:   16-05-10 15:39

Нищо не си разбрал. Слав не прави преходници за ФД, а направо им сменя задницата. Т.е. след това ти няма да можеш да го закачиш на ФД.
А това че от магазина са ти казали че няма да има проблем - ми няма да има, освен ако се интересуваш от качеството на картинката. Ама те искат да продадат нещото все пак.

Автор: Kanonir   
Дата:   16-05-10 16:23

Евтин адаптер ФД->ЕОС с оптичен елемент ( за да имаш безкрайност), дето да не сговнява картинката дотолкоз че да обезмисля цялата акробатика досега не съм виждал!

Има един оригинален канонски (с оптичен елемент), който е доста по добре в това отношение но пък дори като цена втора употреба (спрян от производство от много време) е [smilie10] [smilie10] [smilie10], което също обезмисля акробатиката.

Ако е за нещо, за което не ти трябва безкрайност и искаш да си ползваш обектива както на ФД тяло така и на ЕОС си вземи кой да е адаптер без оптичен елемент. Ако държиш да запазиш оптическите качества на ФД обектива и да го ползваш на ЕОС - преправянето на задницата при Слав - недостатъка го споменаха по-гор, макар че за някои обективи е обратимо, все пак не е хоп-троп на момента задачка.

[beer] [beer] [beer]

Автор: Canon   
Дата:   16-05-10 16:46

преходник с оптичен елемент променя фокусното на системата.
С колко?
Не е ясно, трябва да се сложи и конкретно да се измери.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: